מנהל מסעדה בשכונת פלורנטין חשוד בהצתתה

שתף כתבה עם חברים

לפי החשד, המניע להצתה הוא סכסוך כספי בין החשוד לבין בעלי המסעדה על רקע גובה שכרו. החשוד שוחרר למעצר בית

kibuy srefa300
חוקר דלקות קבע שמדובר בהצתה (צילום ארכיון להמחשה: כיבוי אש)

אב לשבעה ילדים מיפו, שנחשד בהצתת מסעדה בשכונת פלורנטין בתל אביב, שוחרר למעצר בית.

החשוד (33), ללא עבר פלילי, נעצר ב-16 ביוני בעקבות שריפה שפרצה כמה שעות לפני כן על גג של מסעדה שהיתה סגורה באותה שעה. עם קבלת הדיווח על השריפה, כוחות הכיבוי פעלו לכיבוי הלהבות, אך נזק כבד נגרם למקום.

בדיקת חוקר דליקות העלתה כי סיבת השריפה היא הצתה מכוונת. נפתחה חקירה במשטרת מרחב יפתח, ועד מהרה נעצר החשוד – מנהל המסעדה שהוצתה. בחקירה עלה חשד כי הרקע להצתה הוא סכסוך כספי בינו לבין בעל המסעדה לגבי גובה שכרו. חשד זה עלה בעקבות עדותו של בעל המקום, שסיפר על ויכוח ביניהם כמה ימים לפני כן על גובה השכר, שבעקבותיו כעס עליו החשוד ועל פי החשד גם השמיע איום.

החשוד, שמיוצג על ידי עו"ד ווליד כבוב, הכחיש כל קשר להצתה, מסר אליבי וטען כי המחלוקת ביניהם נפתרה והוא שב לעבודה במסעדה למחרת הוויכוח.

כבר בדיון הראשון נקבע בבית משפט השלום בתל אביב כי עוצמת החשד נמוכה יחסית, אך מעצרו של החשוד הוארך על מנת לאפשר למשטרה לבצע מספר פעולות חקירה נוכח חומרת העבירה. בדיון לאחר מכן המשטרה טענה כי חלה התפתחות וישנן אינדיקציות להפרכת האליבי שמסר החשוד, שנסתר על ידי מספר עדים.

od kabub walid  
עו"ד ווליד כבוב  

 

במהלך החקירה נחקרו גם חלק מילדיו של החשוד ונערך עימות בינו לבין המתלונן. בידי המשטרה גם עד שטען כי ראה את מנהל המסעדה בזירה, אך במסדר זיהוי שערכו החוקרים הוא לא זיהה את החשוד. הסנגור שב וטען במהלך הדיונים כי אין למשטרה כל ראיה שקושרת את מרשו לזירה. 

בדיון רביעי, המשטרה ביקשה שוב להאריך את מעצרו של החשוד בשבעה ימים, אולם לאחר שפעולת חקירה שביקש בית המשפט לבצע הועברה לבדיקת הגורם הרלוונטי והתברר כי לא ברור  מתי יתקבלו תוצאותיה, השופטת נעה תבור החליטה לדחות את בקשת המשטרה ולהורות על שחרורו של החשוד למעצר בית עד 29 ביוני ובתנאים מגבילים נוספים, כולל הרחקה ממעורבים אחרים בתיק ומיפו למשך 30 יום. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *