כתב אישום בפרשת ניסיון ההצתה של מועדון השאטו בטבריה

שתף כתבה עם חברים

בהליך מהיר הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד שני תושבי השרון, אביתר שמש ואדם בן שמחון, הנאשמים בהשלכת בקבוקי תבערה לעבר מועדון "השאטו"בטבריה * המניע לא נכלל בכתב האישום ונותר בגדר אגדה מודיעינית

 

 shato pic
 מועדון השאטו – הלאונג'

פרקליטות מחוז צפון הגישה הבוקר (30.4) כתב אישום נגד אביתר שמש (28) מרמת השרון ואדם בן שמחון (28) מרעננה במקור המתגורר כעת בהרצליה, על השלכת בקבוקי תבערה לעבר מועדון השאטו בטבריה.

על פי כתב האישום, שהגיש עו"ד אור לרנר לבית המשפט המחוזי בנצרת, ב–24 באפריל קשרו השניים קשר להצית את המועדון, הממוקם במתחם "חמי טבריה". לצורך כך הצטיידו השניים בנוזל דליק, בקבוקי זכוכית ריקים וסמרטוטים. קצת אחרי חצות ביקש בן שמחון מחברתו לחיים, המתגוררת עמו בדירה בהרצליה, להשתמש ברכב השייך להוריה ואשר שהו באותה עת בחו"ל.

על פי הנטען, בן שמחון לקח את הרכב מביתם של הורי חברתו ויחד עם שמש נסע לכיוון טבריה. סמוך לארבע לפנות בוקר הגיעו השניים למועדון, כאשר שמש הוא זה שנוהג ברכב. בטרם הגיעו למועדון מרחו חומר כלשהו על לוחית הזיהוי של הרכב, על מנת לטשטשה ולמנוע זיהויה.

בכתב האישום נטען, כי כאשר עצרו בסמוך למועדון, יצא בן שמחון מהרכב, הצית את אחד מבקבוקי התבערה והשליך אותו לעבר המועדון. הבקבוק פגע בשער של המועדון והצית אש בסמוך לשער. לאחר מכן, חזר בן שמחון לרכב, הצית את הבקבוק השני, התקדם לעבר המועדון והשליך אותו אל החצר של המקום. הבקבוק פגע בעץ וכתוצאה מכך נשפך החומר הדליק והתלקח. השניים נתפסו על חם על ידי שוטרי סיור של תחנת טבריה שביצעו סיור במקום. האש שפרצה כובתה על ידי אחד המאבטחים של המקום באמצעות מטף כיבוי.

כתב האישום לא מפרט מה המניע או הרקע למעשיהם של השניים, כפי שנטען נגדם בשלב החקירה אך נותר כעת כמידע מודיעיני בלבד. התובע הסתפק בעבירות של קשירת קשר לביצוע הפשע – יצור נשק, נשיאה והובלה של נשק, הצתה, היזק בזדון, הסתייעות ברכב לביצוע פשע ואי שמירת לוחית זיהוי. כתב האישום, שהוגש יחד עם בקשת המעצר עד תום ההליכים, מתבסס על צילומי מצלמות אבטחה של המועדון שתיעדו את מעשיהם, עדותם של השוטרים שעצרו את השניים וראיות נוספות.

עו"ד ניר זינו, המייצג את השניים, מסר בתגובה: "בשלב זה ובטרם ראינו את חומר החקירה לא רציני להגיב לגופו של עניין על האישומים שמיוחסים בכתב האישום. כשנקבל את החומר ולאחר שנבחן את הדברים נראה במה הדברים אמורים". 

השופט שאהר אטרש האריך בשלב זה את מעצרם עד להחלטה אחרת. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *