![]() |
| מתוך הסרטון של "זו ארצנו" |
קמפיין הבחירות הנגטיבי של בנימין נתניהו, עם הסיסמה "הערבים הנוהרים לקלפי", מועתק כנראה לבחירות בלשכת עורכי הדין. את המהלך הזה מובילה תנועת "אם תרצו" המזוהה עם ביקורת כלי התקשורת המרכזיים "השמאלנים", ובמקביל פועל באותו מישור גם ראש לשכת עורכי הדין, דורון ברזילי, שתוקף ללא הפסקה את שותפו הפוליטי לשעבר, המתחרה על ראשות הלשכה, עו"ד אפי נוה.
"זו ארצנו" מתייצבת לימינו של ראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי, ותוקפת בבוטות את נוה, עקב מה שהם מגדירים כחבירה לגורמים "אנטי ציוניים". ראשי התנועה יוצאים נגד נוה לאור התמיכה שלו בנציג הערבי שנבחר לוועדה לבחירת שופטים, ועל תמיכתו בהרחבת זכות הבחירה של עורכי דין מהמגזר הערבי, באמצעות הצבת קלפיות בבתי הדין השרעיים בישובי המגזר, ישובים בהם אין אף לא בית משפט אחד.
באחד הסרטונים שפרסמה התנועה ברשתות החברתיות היא מציגה דמויות של חמישה "חשודים בשמאלנות קשה" עם הכיתוב: "הם לא יקבעו לנו את עתיד הלשכה". לפי הסרטון, החמישה הם עו"ד נוה, עו"ד יורי גיא-רון "הפעיל בקרן החדשה" להגדרתם, עו"ד ינון היימן ממחוז תל אביב, עו"ד אשר אקסלרד מירושלים, עו"ד ח'אלד חוסני זועבי מהצפון. בנוסף הם תוקפים את עו"ד יוסי ארנון מירושלים, שלטענת התנועה תומך באנשי אפי נוה אך "מייצג את השמאל הקיצוני". לסיום נכתב, "חייבים ללכת להצביע, שומרים על הציונות בלשכה".
פעילי "אם תרצו" מתקשרים בימים האחרונים גם לעורכי דין ומבקשים מהם לא לתמוך בנוה בגלל עמדותיו. אחת הטלפניות אמרה כי "נוה הכניס דעות אנטי ציוניות קיצוניות לגוף שבוחר בשופטי בית המשפט העליון".
![]() |
| עו"ד חאלד זועבי ועו"ד אפי נוה |
עו"ד חאלד זועבי לא מתרגש. "אני ישראלי, אזרח מדינת ישראל שגדלתי בה והקמתי את מחוז צפון של לשכת עורכי הדין, מחוז משותף של יהודים וערבים. השיוכים הפוליטיים אינם מין העניין, בלשכה ועל אחת כמה בוועדה למינוי שופטים בה אני מכהן משנת 2011. חבל שמכניסים דברים כאלה לקמפיין בחירות, ובכל מקרה תומכים בי עורכי דין מכל הקשת הפוליטית, יהודים וערבים שבחרו בי לראשות מחוז צפון ו-70 אחוז מחברי המועצה הארצית שתמכו בי גם בבחירות האחרונות לוועדה למינוי שופטים מול מועמד של ברזיל".
בסרטון אחר של "אם תרצו" הותקף נוה על כך שנתפס פעם אומר כי הצביע לח"כ דב חנין בבחירות לראשות עירית תל אביב נגד רון חולדאי – הוכחה נוספת לשמאלנות שלו, לכאורה.
בסטטוס שכתב ברזילי עצמו על נוה בהקשר זה הוא ציין: "השמאלנות היא מפלטו האחרון של הנבל. לאחר שבית המשפט הוציא צו מניעה בעקבות המעשים הבלתי חוקיים של קבוצת גיא רון-נוה, החליט נוה לתקוף את השרה, איילת שקד, על ימניות נגד הערבים. מה הקשר בין קלפי לא חוקית באשדוד לערבים? אין לי מושג. רק נסיון לרמות, להסתיר ולזייף. לחברינו הערבים – אני הייתי מתקומם מול איש ציבור שהופך אותי ל'סחורת בחירות", כתב ברזילי.
![]() |
| עו"ד דורון ברזילי |
הבגידה לפי ברזילי
הקו הנגטיבי של יו"ר הלשכה ברזילי אינו מסתפק בשסע הלאומי, והוא תוקף את נוה גם על בסיס אישי. בפוסט שכתב ברזילי בפייסבוק בתחילת הקמפיין הוא נתן את הכותרת "בגידתו של אפי נוה", ותיאר כיצד לפני ארבע שנים נוה התמודד מטעמו לראשות מחוז תל אביב, נגד מחנה גיא רון, וזמן קצר אחרי הבחירות עבר למחנה היריב.
מוטיב דומה שמאשים את נוה ב"בוגדנות" חזר גם בפרסומים אנונימיים ברשת בימים האחרונים: בדף פייסבוק לא מזוהה, על רקע פסקול של מוזיקת-אימים, הותקף נוה על כך ש"בגד בכל שותפיו ואי אפשר לסמוך עליו". פרסום אחר ברשת, שלא ברור מה מקורו, הלך רחוק יותר והציג תמונת אילוסטרציה של כתובת גרפיטי מסיתה. בעקבות ההד שעורר הפרסום נכתב בשמו בפייסבוק: "כראש לשכת עורכי הדין הוא דוחה, מגנה ומוקיע כל התלהמות ברשת החברתית".
חרף הגינוי, בעתירות של יו"ר הלשכה ברזילי לבית המשפט, עקב החלטות שנויות במחלוקת של ועדת הבחירות, הוא כינה את מטה נוה, "כנופיה", שחבריה באים "לגנוב את הבחירות".
מה הוא עושה?
התשובה של נוה אינה מאחרת לבוא. "ברזילי נואש ולכן הקמפיין שלו הולך למקומות מטונפים, אלימים, חולניים", הוא אומר בתגובה לקמפיין הנגטיבי של ברזילי.
"תסביר מה עשית במשך ארבע שנים, ולמה מגיעה לך עוד קדנציה", פונה נוה לברזילי, ומחדד את הדברים: "מה הקמפיין של ברזילי? אכלו לי, שתו לי, גנבו לי. אפי בוגד, אפי הצביע לזועבי לוועדה למינוי שופטים, אפי הצביע לדב חנין לעירית תל אביב. זה הקמפיין שלך? לשם אתה מוביל את לשכת עורכי הדין?
"כן, תמכתי בחנין לעירייה לפני כמה שנים בגלל האג'נדה החברתית. אין מה להתקיף אותי מקצועית, אז הוא מנסה לקרוץ לימנים ולחרדים. הוא אמר, 'אני אשבור חזק ימינה, אנסה להכניס את הפוליטיקה הארצית לקמפיין'. הוא מתנהג כמו בריון. אבל זה לא עוזר לו, כולם תומכים בי, גם הסיעה החרדית 'אמונה במקצוע' ממחוז ירושלים וגם הסיעה הדתית 'צדק ומשפט' ממחוז תל אביב".

אסכולות
"תנועת 'אם תרצו' פועלת בכל מקום בו אנחנו מזהים מגמות אנטי ציוניות ברורות וחמורות", אומר הדובר אשר סוזין, אשר מכחיש כי התנועה מקבלת מימון פוליטי כדי לתמוך בברזילי, הגם שלדבריו ברזילי מודע לפעילות התנועה למענו. "יש פה מחנה ציוני מול מחנה אנטי ציוני, 'לשכת עורכי הדין' אולי נשמע כמו משהו אפור ומשמים, אבל תוצאות הבחירות בלשכה ישפיעו על מערכת המשפט ועל מי יהיו נציגי הלשכה בוועדה למינוי שופטים.
לפי סוזין, יש סיבה נוספת לתמיכה שלהם ביו"ר המכהן. "ברזילי תומך באסכולת דניאל פרידמן ואילו נוה תומך באסכולת אהרון ברק. כשברזילי פעל להחזיר את משוב השופטים, הליברלים הגדולים מבג"צ החרימו אותו והם מחרימים עד היום, ועל כך זוכה ברזילי לתמיכת התנועה".
בתשובה לשאלה האם הקמפיין של "אם תרצו" מתואם עם ברזילי השיב יועץ התקשורת של ראש הלשכה, בני כהן, כי הוא אינו מכיר את העניין.
האם נוה הוא אנטי ציוני כפי שניתן להבין מהחיבוק של תנועת "אם תרצו"? כהן: "לא היה ולא נברא. זה ספין, שנועד כדי לא לענות על שאלות קשות שהוצגו לו".
כאשר כהן נשאל האם ה"בוגדנות" שמיוחסת לנוה היא קו מרכזי בקמפיין של ברזילי, הוא השיב בפשטות: "כן".












