![]() |
יחידת להב 433 ערכה ערב לזכרו של ראש יאח״ה, תנ״צ אפרים ברכה ז״ל, במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, השר לביטחון פנים גלעד ארדן, היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין, מ"מ מפכ״ל המשטרה ניצב בנצי סאו ופרקליט המדינה שי ניצן. בערב נכחו בני משפחת ברכה, חבריהם, מפקדיו של ברכה ז״ל בעבר ובהווה, חברים שעבדו לצידו ותחת פיקודו, סגל הפיקוד של משטרת ישראל, של האגף לחקירות ולמודיעין ושל להב 433 על יחידותיה וקציני היחידה ושוטריה.
"הערב, שנערך במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, הוקדש כל כולו להוקרת זכרו ודרכו של ברכה כאדם, כמפקד וכאיש משטרה שהיווה דמות ומופת למקצוענות, לצנעה וליושרה בקרב מפקדיו, פקודיו וחבריו לדרך", נמסר מהמשטרה.
הנשיא ריבלין, וינשטיין, השר ארדן, מ"מ המפכ"ל, ראש להב 433 וגם בנו של ברכה, אדיר, נשאו דברים במלך הערב.
הנשיא ריבלין אמר בין היתר: "לנוכח מותו הטראגי הלקח הוא בפשטות שבצד השני של כל סיטואציה יש בן אדם. ברובד האנושי, הרגשי הבסיסי ביותר, שבו אנו מבינים שכולנו בני אדם, שמתחת למדי התת ניצב יש בן-אדם. מתחת לגלימת השופט, או הפרקליט, גם מתחת למדי האסיר ומתחת לחליפת הסנגור יש בן אדם. ומאחורי השלט שמחזיק המפגין, ואפילו מתחת לחליפת הפוליטיקאי. רגע לפני שיגור המאמר המושחז, שיתוף הפוסט הארסי, לפני ה'שיימינג', הלינצ' ברשת – תעצרו רגע, בצד השני יש בן אדם. וגם רגע לפני פיזור ההפגנה הסוערת, ורגע לפני היציאה לביצוע מעצר ורגע לפני הפעלת הכוח והסמכות – בואו נזכור בצד השני יש בן אדם. וגם רגע לפני שקוראים לשוטר 'נאצי' או קובעים שפקיד הוא 'גזען', מאיימים על פקח חניה, ורגע לפני שמקללים מורה, רגע לפני ששופכים את הדם – בואו נזכור בצד השני יש בן באדם. מי ייתן ומותו הטראגי של תת ניצב אפרים ברכה ז"ל ישמש לנו תמרור אזהרה, לבל נשכח את האנושי שבנו ולבל נשאיר את שוטרינו 'חשופים בצריח'".
![]() |
| הנשיא ריבלין עם משפחת ברכה |
"הידיעה על לכתו של אפי הכתה אותי בתדהמה", אמר וינשטיין, "מי שישב עמנו לא יכול היה שלא להבחין בכך שדעתו של אפי תמיד היתה בעלת משמעות בעיניי. תרומתו לביטחון הציבור ולביצור שלטון החוק היא רבה מאוד ומשמעותית מאוד. תוצרי חקירותיו מלמדים טוב מאלף עדים על מפקד וחוקר מהמעלה הראשונה. איש משטרה נבון ויצירתי. לכתו של אפי מעמנו היא אבדה גדולה. היא ללא ספק אבדה עצומה למשפחתו. זו אבידה ענקית למשטרת ישראל. זו אבידה גדולה למערכת האכיפה ומערכת שלטון החוק. לא אכחד מכם, לכתו של אפי היא אבדה גדולה לי באופן אישי. סמכתי על אפי. האמנתי בו. התברכתי בפרות עמלו. ידעתי תמיד כי הוא קצין טוב הגון וישר. מעולם לא פקפקתי בכך. אפי ידע, לא פחות מכל אדם אחר, מה רבה מידת האמון שאני רוחש לו. מערכת אכיפה החוק אבדה לפני שלושים ימים את אחד מטובי בניה".
מ״מ המפכ״ל , ניצב בנצי סאו, אמר כי "אפרים היה מפקד ומנהיג, צנוע ושקט, אשר סחף את פקודיו מעצם אישיותו. לכל אורך השנים הוכיח אפרים שוב ושוב שיש לו כתפיים חסונות ורחבות, המסוגלות לשאת אחריות רבה ואת כובד המשימה. אך לצערנו בשלהי חייו, הועמס עליהן מטען חורג אותו התקשה לשאת ולהכיל…. את אפרים לצערנו לא נוכל להשיב, אך רוחו, מורשתו, והדרך אותה טווה, הוטמעו היטב בארגון ולאורן יחונכו עוד דורות רבים של מפקדים ושוטרים. אזרחי ישראל חבים חוב עמוק לאפרים. חוב עמוק לאדם ולקצין המצוין הזה. חוב לזכור את גדולתו, את דרכו האמיצה לפעול ללא מורא, תוך אמונה בצדקת הדרך, ללא חשש, בעוז רוח. בנחישות. משטרת ישראל ומדינת ישראל כולה מרכינה ראש בפני גדולתו של אדם אשר נתן את כל כולו למען ביטחונם האישי של אזרחי ישראל".
ראש להב 433, ניצב רוני ריטמן: "מותך, הותיר אותנו עם שאלות קשות. על כוחן של מילים , של אמירות, המשתרגות בין ענפי ההצלחות הרבות וההישגים הלאומיים ומטפטפות תרעלה. הופכות זכים לאשמים. חופש הביטוי, זקוק אף הוא לגבולות ולחקיקה מתאימה, שמא יהפוך את שופר הדמוקרטיה לקרן מלחמה. הבחירות שאנו עושים אינן קלות. לעתים קשות. קשות מדי. ידעת במשך זמן רב לעמוד בגבורה כנגד כל השמועות שהפיצו המלעיזים, אשר פצעו ושרטו את ליבך שוב ושוב – עד שלא יכולת להן עוד. היינו עדים לחרושת שמועות זדוניות המטילות רבב בשמך הטוב, שמועות שאין בהן ולו שמץ של אמת".
![]() |












