![]() |
| מוטי גאלי |
כתב אישום שהוגש נגד ברוך זוארץ (35) מנתניה ומוטי גאלי (44) ממושב בן זכאי באזור השפלה, מייחס לשניים זיוף דרכונים.
על פי כתבי האישום, שהוגשו בנפרד לבית משפט השלום בראשון לציון, השניים זייפו דרכונים, בכך שהחליפו בדרכונים תמונות של אנשים אחרים, על מנת שיתאפשר להם לצאת מהארץ, למרות צווי עיכוב יציאה שעמדו כנגדם במועד הרלוונטי.
לטענת התביעה, שהגישה את כתבי האישום בתום חקירת היאחב"ל, ב-28 ביולי אשתקד, סמוך לשלוש לפנות בוקר, יצאו השניים את גבולות הארץ תוך שימוש בדרכונים המזויפים והתחזות לאחר.
השניים, שמוכרים היטב למשטרה ונחשבים יעדים משטרתיים, יצאו מהארץ ימים ספורים לאחר שהתפוצצה פרשה 1131, במסגרתה בוצעו מעצרים רבים של עבריינים בכירים, שעם חלקם הם מזוהים מודיעינית בדרך כזו או אחרת. השניים עזבו למעשה את הארץ בין מספר גלי מעצרים שהיו במסגרת הפרשה, לאחר שככל הנראה חששו כי הם צפויים להיחקר במסגרתה.
![]() |
||
| עו"ד נס בן נתן |
ואכן, לאחר חזרתו של זוארץ ב-13 בספטמבר אשתקד, וחזרתו של גאלי ב-1 באוקטובר, השניים עוכבו לחקירה במשרדי היאחב"ל – שם נשאלו שאלות שונות. בסיום חקירתם הם שוחררו ולא נעצרו או הואשמו.
כך או כך, נגד השניים – המיוצגים על ידי עו"ד נס בן נתן – הוגשו כעת כתבי אישום המייחסים להם עבירות של התחזות לאדם אחר במטרה להונות, זיוף ושימוש במסמך מזויף.











