ירי לאור היום ואקדח במעמקי הלקסוס

שתף כתבה עם חברים

חמישה חשודים נעצרו בחשד לירי שהקפיץ את העיר אור עקיבא, אחרי שבחיפוש בג'יפ לקסוס יוקרתי בו נסעו נמצא אקדח מוסלק. הסנגור: אם כבר – הם היו קורבנות הירי

lexus
צילום להמחשה: מתוך FREEPIK

מלחמת הכנופיות בעיר אור עקיבא הסלימה אתמול (22.8) עד לכדי ירי לאור יום באמצע הרחוב.

אזרחים מודאגים הזעיקו את המשטרה בסביבות השעה 15:00 לזירת הירי ברחוב דוד המלך, אבל עד שהגיעו לשם שוטרים, המעורבים כבר ברחו מהמקום. המשטרה, שהעריכה כי לא היו נפגעים כתוצאה מאירוע הירי, פתחה בחקירה, ערכה סריקות, ובינתיים פירקה מצלמות אבטחה מהאזור כדי לדלות מהן יותר פרטים על נסיבות האירוע.

אנשי המודיעין של המשטרה יצאו לשטח לאסוף כל בדל מידע שיסייע בחקירה, תוך שבאוויר החשש מ"פעולת תגמול". שעתיים אחר כך, ברחוב דוד שמעוני בחדרה, לא הרחק מגשר אריאל שרון וסניף אוויס המקומי, קפצו בלשי תחנת חדרה על יושבי רכב שטח יוקרתי שחור מתוצרת לקסוס. הם ערכו בו חיפוש אינטנסיבי, "פירקו אותו" ותפסו בו אקדח מוסלק היטב.

בין חמשת החשודים רומן "רוני" אברמוביץ' (31) והאחים מרק (38) ואריאל (33) אוסיפוב מאור עקיבא. החשודים הנוספים הם מסלי יחיאלוב (26) ויוני דוידוב (23) מחדרה. החמישה חשודים כי באירוע הירי באור עקיבא, הם ירו מנשק חם לעבר אחרים, ונמלטו. בחקירתם הם שמרו על זכות השתיקה.

בדיון בפני השופטת הבכירה פנינה ארגמן, ביקש נציג המשטרה רס"ב דודי אלפסי, להאריך את מעצרם של החשודים ב-10 ימים. "יש פה אנשים שהיו באוטו בזמן הלא נכון", טען מולו עו"ד מירון רוזנטל, סניגורם של החמישה. עו"ד רוזנטל הביע תמיהה על העבירות שהמשטרה מייחסת לחשודים, בעוד שלטענתו – הם לכל היותר היו בכלל הקורבנות באותו אירוע באור עקיבא.

עו"ד רוזנטל מסר ל"פוסטה" כי מדובר ברכב שלא מכבר נרכש, ולא מן הנמנע כי האקדח שהיה מוסתר כל כך, בכלל נותר בו עוד מהתקופה בה מישהו אחר היה בעליו. "כדי למצוא את האקדח היה צריך לפרק את כל האוטו", אמר עו"ד רוזנטל, והדגיש כי הרכב אינו רשום על שמו של מי מחמשת הגברים החשודים, אלא על שמו של אחר, אף הוא מוכר למשטרה.

לדברי הסנגור, חמשת לקוחותיו "בחרו לשמור על זכות השתיקה ואין בכוונתם לשנות זאת". הוא הביע תקווה כי ישוחררו ביום שני, "או אף קודם לכן". כך או כך, השופטת ארגמן האריכה את מעצרם עד 29 באוגוסט.

במשטרה אומרים כי החקירה נמשכת.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *