חשד: עבריין ואיש עסקים ייבאו 3 ק"ג MDMA

שתף כתבה עם חברים

שלום ברזני, שכבר ישב בכלא על ייבוא קוקאין נוזלי מקולומביה לישראל, חשוד שהזמין חבילה ובה MDMA לבית חברו הטוב, איש עסקים ששמו נאסר לפרסום. המשטרה טוענת כי בידיה ראיות המוכיחות קשר בין השניים

poster mdma movie
כרזת הסרט "MDMA"

חוקרי היחידה המרכזית של משטרת מחוז המרכז עצרו שני חשודים, בחשד שקשרו קשר לייבא אקסטזי מבלגיה לישראל. אחד מהחשודים הוא שלום ברזני (60) מבת ים המוכר למשטרה, ואילו החשוד השני הוא איש עסקים, תושב ראשון לציון בשנות השלושים לחייו, ששמו נאסר לפרסום.

השניים נעצרו לאחר שבסוף חודש מאי הגיעה לישראל חבילה מבלגיה ובה כשלושה ק"ג MDMA. החבילה היתה רשומה על שם איש העסקים ואשתו. שוטר של ימ"ר מרכז, שהתחזה לפקיד דואר, הביא את חבילת הסם אל ביתו של איש העסקים. אשתו חתמה על קבלת החבילה, בעוד שבלשי הימ"ר ארבו מחוץ לבית. דקות לאחר שאיש העסקים הגיע אל המקום, השוטרים עצרו את בני הזוג.

במשטרה חושדים כי במסגרת חברות ארוכת שנים של למעלה מעשור, ביקש ברזני מאיש העסקים  שיקבל עבורו את החבילה. בני הזוג הכחישו את המיוחס להם וטענו כי כלל לא ידעו שמדובר בסמים.  בסופו של דבר, האישה שוחררה ואילו בעלה עדיין עצור.

לפני כשבועיים, במהלך החקירה, עלה שמו של ברזני כחשוד במעורבות בייבוא, ובחלוף מספר ימים גם הוא נעצר. במשטרה טוענים, כי יש בידיהם ראיות לקשר ישיר בין ברזני לבין איש העסקים, כאשר במהלך חקירתו של האחרון – החוקרים הטיחו בו התכתבויות טלפוניות שלכאורה מפלילות אותו.

od kahan yaki favorit 130  od yiftah david new 
 עו"ד יקי קהן  עו"ד דוד יפתח

ברזני מוכר היטב למשטרה מעבירות סמים. באמצע שנות ה-90 הוא היה מעורב יחד עם אחרים בפרשת ייבוא של כשמונה ק"ג קוקאין נוזלי מקולומביה לישראל. בתחילה הוא נידון לשמונה שנות מאסר, אך בעקבות ערעור שהגישה המדינה, בית המשפט העליון החמיר  את עונשו ל-11 שנות מאסר בפועל. הוא ריצה מאסר נוסף על עבירות סמים, בספרד.

מעצרם של השניים, המיוצגים על ידי עורכי הדין יקי קהן ודוד יפתח, הוארך מעת לעת, עד שבדיון האחרון נקבע כי הם יישארו במעצר עד מחר (30.6) וייתכן שאז גם תוגש נגדם הצהרת תובע.

השופט עמית מיכלס קבע בדיון בעניינו של ברזני: "לאחר שעיינתי בתיק החקירה, אני סבור שקיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו. חשד זה מבוסס על מסמכים מהדיונים הקודמים, הן בעניינו של החשוד והן בעניינם של חשודים אחרים שנעצרו במסגרת הפרשה. בימים האחרונים התקדמה החקירה וניתן לומר שהחשד נגד החשודים ובכלל זה החשוד התבסס". 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *