הסדר טיעון לשמעון ארג'ואן בתיק הצ'יינג' מקרית גת

שתף כתבה עם חברים

הצ'יינג' בבעלות ארג'ואן נרשם על שם אשתו ורשיונו התקבל במרמה. הוא צפוי לשנת מאסר

dumrani otzem neora 400
כתב האישום דולל משמעותית (צילום ארכיון: רוני שיצר)

הסדר טיעון לשמעון ארג'ואן ממושב עוצם, לאשתו תמי ולגיסו יוסי דהן, בתיק בו הואשמו – כל אחד לפי חלקו – בקבלת רשיון של נותן שירותי מטבע במרמה ועבירות הלבנת הון.  ארג'ואן, המזוהה על ידי המודיעין המשטרתי עם ארגון הפשע של שלום דומרני, צפוי לפי ההסדר לעונש של שנת מאסר בפועל וחילוט של חצי מיליון שקל. על פי הסכמת הצדדים, תמי ארג'ואן צפויה למאסר על תנאי ו-160 שעות של"צ. הגיס דהן אשר עבד בצ'יינג' של בני הזוג צפוי לשלושה חודשי עבודות שירות.

מכתב האישום המתוקן שהוגש על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה עולה, כי ב-2010 קיבלה תמי ארג'ואן רישיון לניהול הצ'יינג' "SOS" בקרית גת במרמה, תוך הסתרת הבעלים האמיתי – בעלה אשר היה מנוע מקבלת רישיון מרשם נותני שירותי המטבע במשרד האוצר, עקב עברו הפלילי. הכנסות הצ'יינג' היוו רכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון, מאחר שרשיון העסק התקבל במרמה. חשבונות בנק של תמי ארג'ואן שימשו מקלט לרכוש אסור שהפקיד שמעון ארג'ואן מהנש"מ (נותן שירותי המטבע) וקלטו הכנסות גם מעסקיו האחרים, כולל תחנת מוניות.

הגיס דהן נאשם בעבירות דיווח על חוק איסור הלבנת הון, בגין רישום כוזב של נכיון שיקים בצ'יינג', רישום עסקאות על שמות אנשי קש ופיצול מלאכותי של עסקאות על מנת שיהיו מתחת לסף הדיווח לרשות איסור הלבנת הון.

od ziv amit 195 195 shofet sagie benny 200 200    
עו"ד עמית זיו השופט בני שגיא    

הסדר הטיעון בתיק נחתם בתום הליך גישור בפני השופט בני שגיא. מכתב האישום המקורי, אשר דולל משמעותית, נמחק בין היתר סעיף שייחס לארג'ואן פלישה לשטח ציבורי בקריית גת והשכרתו למגרש מכוניות של חברת "אלבר".

ארג'ואן, המיוצג על ידי עו"ד עמית זיו, הורשע כאמור בקבלת דבר במרמה, עשיית פעולה ברכוש אסור ומסירת מידע כוזב במטרה שלא יהיה דיווח לרשות הלבנת הון. תמי ארג'ואן, המיוצגת על ידי עו"ד שרון בן צבי ודהן, המיוצג על ידי עו"ד משה שמיר, הורשעו בסיוע לקבלת דבר במרמה וסיוע לעבירות הלבנת הון. הטיעונים לעונש יתקיימו החודש.  

לכתבה על כתב האישום המקורי בפרשה – לחצו כאן.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *