![]() |
| אבנר הררי |
האסיר אבנר הררי, המרצה עונש מאסר בכלא רימונים, טוען כי בגלל ש"העז" להתלונן נגד קצינת החינוך בכלא, נשללה ממנו הזכות להשתמש בחדר הכושר בבית הסוהר. בעתירה שהגיש לבית המשפט המחוזי מרכז, באמצעות עו"ד איתן סבג, טוען הררי כי מדובר בנקמנות מצד שלטונות הכלא, ודורש לבטל את "ההחלטה הפסולה".
הררי (60), המרצה שש שנות מאסר וצפוי להשתחרר ב-25 בינואר 2016, שוהה באגף 5 בכלא, הנחשב מתקדם ביותר ב"רימונים". בניגוד לכינויו מהעבר – "המחסל מספר 1", התנהגותו בכלא חיובית, ובשנים האחרונות עלה שמו לכותרות דווקא לאחר שפיתח אפליקציה חדשנית שמטרתה להקל את הניווט והההתמצאות בדרך לבתי חולים ובתי קברות.
תחילת הסיפור הנוכחי ב-15 באפריל האחרון, אז נערך סיור באגף 5 בכלא על ידי סגל הפיקוד. בסיור נכח מפקד הכלא, קצינת האסירים וגורמים נוספים, ביניהם גם קצינת החינוך דנה יושעי, שבתפקידה הינה גם מנחה של קבוצה לשליטה בכעסים.
הררי פנה לקצינית האסירים וביקש ממנה דבר מה, אלא שלטענתו דווקא יושעי ענתה לו, ובצורה גסה ומזלזלת. בתלונה שהגיש עוד באותו היום למפקד הכלא, גנ"מ בני אבריאל שפר, דרש הררי את התנצלותה של הקצינה. לדבריו, מבלי שפנה אליה כלל, היא ענתה לו בנימה תוקפנית: "מה אתה רוצה ממנה?". במכתב טען הררי כי השיב לקצינה שלא פנה אליה, והיא ענתה לו: "אני מחכה לך בפינה". כשאמר לה לטענתו כי יפנה למנהל, ענתה לו לכאורה: "תפנה למנהל, תקפוץ לי".
![]() |
| כלא רימונים |
הררי ביקש ממפקד הכלא לערוך בירור פנימי שבסיומו הקצינה תתנצל, והוסיף כי אם לא יקרה כן – יתלונן נגדה. חלף שבוע, ומאחר שהררי לא נענה, הוא החליט לפנות בתלונה ליחידה הארצית לחקירות סוהרים, באמצעות עו"ד סבג. בתלונה נטען, כי האמירות לכאורה של הקצינה כלפי הררי "גובלות באיום – עבירה פלילית לכל דבר ועניין, ולכל הפחות יש בהן השפלה וביזוי האסיר. אילו מילים אלה היו יוצאות חלילה מפיו של מרשי, הטיפול מצד גורמי הכלא היה אחר לחלוטין". בסיום התלונה כותב עו"ד סבג, כי אם הקצינה תתנצל בפני הררי – הוא ישקול להסתפק בהתנצלות זו.
![]() |
| עו"ד איתן סבג |
אלא שמהעתירה שהגיש הררי לבית המשפט עולה, כי ב-27 באפריל נשללה ממנו "טובת ההנאה" להשתמש בחדר הכושר בכלא – שניתנה לו הודות להיותו אסיר חיובי". "ההחלטה לשלול זכות זו הינה 'תדובה שרירותית (ואף נקמנית)", נכתב בעתירה, "'למען יראו וייראו' וכך ייעשה לאסיר שהעז להתלונן". כמו כן טוען עו"ד סבג בעתירה, כי ההחלטה לשלול מהררי את האפשרות להשתמש בחדר הכושר התקבלה ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.
עוד נטען בעתירה, כי הררי "נענש" מבלי שנדרש לבירור תלונתו לגופה, תוך הפרת פקודות שב"ס. עו"ד סבג ביקש להורות על ביטול "ההחלטה הפסולה". "יש להעביר מסר ברור כי הזכות להתלונן עומדת לכל אדם, גם לאסיר, וזאת ללא מורא וללא פניות", סוכם בעתירה.
משב"ס נמסר בתגובה: "תיאור הדברים שונה ממה שהתרחש במציאות אך אין בכוונתנו לעסוק בו בתקשורת וטרם הסתיים בו הטיפול. לכשתתקבל העתירה, מענה שב״ס יוגש כמקובל לבית המשפט".












