דלתות מסתובבות במערכת המשפט: שלושה מינויים ושתי פרישות

שתף כתבה עם חברים

מיכל ביטון-דדון מנהלת מחוז מרכז, אדלה מזרחי מנהלת מחוז ירושלים, עו"ד מלכה צדקה מנהלת מחוז בתי הדין לעבודה. ציון בושרי ופהמי אבו רומחין פורשים

מערכת המשפט מתחדשת בימים אלה בשלוש מנהלות מחוז, ובמקביל נפרדת משניים מבכיריה. מיכל ביטון-דדון מונתה למנהלת מחוז מרכז, אדלה מזרחי תנהל את מחוז ירושלים, ואילו עו"ד מלכה צדקה תשמש כמנהלת מחוז בתי הדין לעבודה. מנגד, ציון בושרי פורש לאחר 13 שנים כמנהל מחוז מרכז ומזכיר ראשי בבית משפט השלום ראשון לציון; ובית משפט השלום בקריות ייפרד מפהמי אבו-רומחין, מזכירו הראשי מאז שנת 2001.

ביטון-דדון, מנהלת מחוז מרכז החדשה, שימשה בשש השנים האחרונות כמזכירה ראשית בבית משפט השלום בנתניה. את דרכה במערכת בתי המשפט החלה כבת שירות לאומי, ובמהלך השנים מילאה תפקידים שונים במזכירויות בתי משפט. בין השאר, היא ניהלה את בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון ושימשה כסגנית מנהל מחוז. היא בעלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח, בוגרת קורס עתודה ניהולית של מחלקת הדרכה במערכת וכן של נציבות שירות המדינה, וב-2012 זכתה בפרס מצוינות על ניהול בדרג תיכון.

מזרחי, המנהלת החדשה של מחוז ירושלים, שימשה מאז 2007 כסגנית בכירה למנהל המחוז. עד אז היא מילאה את תפקיד סגניתו שלה מזכיר הראשי בבית משפט השלום בירושלים, במשך שש שנים. מזרחי הצטרפה למערכת בתי המשפט ב-1971 ככתבנית בבית המשפט המחוזי בירושלים, ובמהלך השנים ניהלה בבית המשפט את מדור נוער, מדר שכירות, מדור אזרחי ומדור תביעות קטנות. בהשכלתה היא בעלת תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית, ובוגרת קורס עתודה ניהולית.

עו"ד צדקה, שתנהל את מחוז בתי הדין לעבודה, הצטרפה ב-1990 למערכת בתי המשפט כמזכירת בית משפט השלום בתל אביב. בשנים האחרונות היא שימשה כמנהלת תחום תעבורה ועניינים מקומיים בחטיבת תפעול ומזכירויות של מערכת בתי המשפט. קודם לכן, היא שימשה כמרכזת בכירה במדור האזרחי, כאחראית על בית הדין לשכירות וכמזכירה ראשית בבית משפט השלום בבית שמש. עו"ד צדקה, בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים, היא בוגרת עתודה ניהולית בכירה של מערכת בתי המשפט. ב-1999 היא אף זכתה בפרס העובדת המצטיינת, ולפני כשנתיים גם בפרס מנהל בתי המשפט במסגרת צוותית.

בושרי, המסיים את תפקידיו כמנהל מחוז מרכז וכמזכיר ראשי בימ"ש השלום ראשון לציון, פורש לאחר 40 שנות שירות במערכת בתי המשפט, בה החל כפקיד דואר בבית המשפט בחדרה. במהלך השנים מילא ציון תפקידים שונים במערכת – בהם כמזכיר ראשי של בית משפט השלום בעפולה וכמזכיר ראשי של בית משפט השלום בנתניה – וב-2001 נבחר לתפקידו האחרון.

אבו-רומחין, הפורש מתפקידו כמזכיר ראשי של בית משפט השלום בקריות מאז 2001, הצטרף ב-1971 למערכת בתי המשפט בתפקיד פקיד מסירה בבית משפט השלום בעכו. כבר באותה שנה עבר לשמש כמזכיר בית המשפט בחיפה, ובשנה שלאחריה מונה לתפקיד מזכיר שופטים בבית משפט השלום בחיפה. ב-1974 מונה לסגן מזכיר ראשי בבית משפט השלום בנהריה, וב-1981 עבר לתפקיד מזכיר ראשי של אותו בית המשפט. ב-1976 נבחר אבו-רומחין כעובד מצטיין של מערכת בתי המשפט, ואף נבחר בוועדה העליונה בנציבות שירות המדינה כאחד מארבעת המצטיינים בשירות המדינה בכלל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *