העשב של הסלב ירוק יותר

שתף כתבה עם חברים

קרן מור ויהודה לוי, הידעתם שאייל פלג נשפט לשנתיים על החשיש שסידר לכם? השופט הכריז על פלג סוחר סמים אולם התחשב בכך שמכר לסביבתו הקרובה כדי לממן את הצריכה שלו

peleg eyal shitzer 400 270
אייל פלג (צילום: רוני שיצר)

לידיעת הגולשים הסטלנים יהודה לוי וקרן מור: אייל פלג יתחיל בעוד כחודש לרצות עונש של שנתיים מאסר, רק בגלל שדאג לסדר אתכם ואחרים עם חשיש משובח ומריחואנה ריחנית. שופט בית משפט השלום בתל אביב, שמואל מלמד, גזר על פלג את העונש לאחר שהודה והורשע בעשרה אישומים של סחר בסמים באזור תל אביב – מכירת חשיש ומריחואנה במחיר קבוע של 100 שקל לגרם כמו כן הוא הורשע בהחזקת סם שלא לצריכה עצמית.

mor keren leumi card
לעשן לעשן לעשן. קרן מור (צילום מתוך פרסומת)

פלג הודה במסגרת עסקת טיעון, כי מכר חשיש ומריחואנה לאחרים, ובין היתר למור, לוי והמפיק מוטי רייף. בהתאם להסדר הטיעון, פלג נשלח לשירות המבחן לקבלת תסקיר, שם עלה כי הוא שקע בחובות, מה שהעמיק את התמכרותו לסמים. שירות המבחן ציין בתסקיר כי כיום הוא עושה מאמצים להסדיר את חובותיו, וכי הוא נקי מסמים. כמו כן צוין כי הוא מכר במעגל החברתי הקרוב, כי הביע חרטה וכי ראוי לגזור עליו עונש של של"צ בהיקף 400 שעות.

 התובעת, עו"ד אנה גולדנהירש, ביקשה להכריז על פלג סוחר סמים ולחלט ממנו כמעט 25 אלף שקלים, כמו גם את מכשיר האייפון שלו, בטענה שהוא "הקים עסק מצליח ויצר לעצמו קהל לקוחות שחזרו". התביעה דרשה לגזור על פלג ארבע שנות מאסר.

levi yehuda
לקוח חשוב מאוד. יהודה לוי בצילום יח"צ של הוט

הסניגור של פלג, עו"ד מיקי חובה, טען כי בקשת התביעה להכריז על פלג סוחר סמים היתה צריכה להיעשות בשלב הכרעת הדין – דבר שלא נעשה. כמו כן הוא טען, כי פלג לא ראוי להיקרא סוחר סמים מאחר ומכר למקורבים או חברים, שמידת הפגיעה בהם היא מועטה, וכי לא הפיק מכך רווחים אלא עשה זאת כדי לממן את צריכת הסמים שלו לכל היותר. עו"ד חובה הפנה לתסקיר שירות המבחן, לפיו המכירות נעשו ממניעים חברתיים. כמו כן הוא ציין נושא משפחתי כאוב והוסיף כי התיק כולו נבנה על הודאתו של פלג במשטרה, שם סיפר הנאשם מיוזמתו על מעשיו. אמו ואחותו של פלג מסרו עדות אופי לטובתו בשלב הטיעונים לעונש.

od hova nicky
עו"ד מיקי חובה

השופט מלמד החליט להיענות לבקשת התביעה דווקא, והכריז על פלג סוחר סמים. הוא הורה לחלט את האייפון של פלג וכן 25 אלף שקלים, אולם יחד עם זאת התחשב בטיעוניו של עו"ד חובה וגזר על פלג מחצית מדרישת התביעה – שנתיים מאסר בפועל בלבד, 12 חודשי מאסר על תנאי ופסילת רישיון נהיגה לחצי שנה.

לבקשת עו"ד חובה ולמרות התנגדות התביעה, מועד ביצוע גזר הדין עוכב ב-30 יום, כך שפלג יחל לרצות את מאסרו ב-15 במרץ. ממשרד עו"ד חובה נמסר כי הם לומדים את הכרעת הדין ושוקלים הגשת ערעור על גזר הדין. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *