הסוכן שמע אבל לא הקליט, הנאשם בסחר בסמים שוחרר

שתף כתבה עם חברים

הסוכן הסמוי העיד כי מייק מור מכר לו קוקאין, אבל האזנות הסתר של המשטרה לא תמכו בכך, ולכן בית המשפט קבע כי כל הראיות נגד מור נסיבתיות. התוצאה: שחרור באיזוק אלקטרוני

mor mike
מייק מור

השופטת הבכירה חני סלוטקי מבית המשפט המחוזי בבאר שבע החליטה לשחרר ממעצרו את מרדכי (מייק) מור (מירילשוילי) מאשקלון, שעל פי המשטרה היווה גורם מרכזי ברשת להפצת קוקאין באזור אשקלון וקריית גת.

נגד מור (30), בעל עבר פלילי מכביד שריצה מספר מאסרים, הוגש בחודש אפריל כתב אישום המייחס לו שלושה סעיפי אישום. באישום הראשון נטען כי ב-15 בפברואר מכר באמצעות שניים אחרים 11.95 קוקאין לסוכן סמוי. באישום שני מיוחסת לו מכירת 4.9 גרם קוקאין לסוכן יחד עם אחרים ב-7 במרץ. באישום השלישי נטען כי החזיק 1.47 גרם קוקאין ביום בו נעצר – ה-3 באפריל.

עם הגשת כתב האישום ביקשה הפרקליטות גם להאריך את מעצרו עד תום ההליכים. בין היתר צוין בבקשה, כי מור ממתין בימים אלה לגזר דין המתייחס לעבירת החזקת סם שלא לצריכה עצמית. סנגוריו של מור, עו"ד רותם טובול ועו"ד שרון מילר, הסכימו לקיומן של ראיות ביחס לאישום השלישי בלבד והכחישו את המיוחס לו בשני האישומים האחרים.

בדיון שהתקיים בבית משפט השלום באשקלון נקבע, כי עוצמת הראיות נגד מור באישום השני חלשה. לגבי האישום הראשון נקבע כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית, אף שבחלקה היא נסיבתית. בית המשפט הורה על הכנת תסקיר מבחן בעניינו של מור ובעקבות המלצת שירות המבחן אף שחרר אותו למעצר בית בפיקוח אלקטרוני ואנושי, תוך הפקדת ערבויות גבוהות.

od tubul rotem new 150 od miler sharon 195 195    
עו"ד רותם טובול עו"ד שרון מילר    

שני הצדדים לא הסכימו עם החלטת בית המשפט: מצד אחד המדינה הגישה ערר על החלטת השחרור בתנאים; מצד שני הסנגורים ערערו על קביעת בית המשפט על כך שקיימות ראיות לכאורה נגד מור.

התביעה טענה כי לאחר שנקבעה תשתית ראייתית טובה נגד מור, לא היה מקום להורות על שחרורו בתנאים, אלא להאריך את מעצרו עד תום ההליכים.

עיקר המחלוקת בין הצדדים היתה לגבי האישום הראשון, מה שהוביל לאיחוד העררים שהוגשו על ידי הצדדים לדיון משותף אחד בפני השופטת סלוטקי. השופטת התייחסה בהחלטתה לראיות שהוצגו בפניה כאשר אמרה שכל הראיות נגד מור באישום זה הינן ראיות נסיבתיות. לדבריה, דברי הסוכן הסמוי אינם מקבלים ביטוי בהאזנות הסתר, ולכן למעשה מדובר בעדות שמיעה של הסוכן. כמו כן היא ציינה כי אין ראיה ישירה לכך שהסם והכסף ששולם תמורתו החליפו ידיים.

לבסוף, השופטת קיבלה את עמדת בית משפט השלום לפיה מדובר במקרה גבולי. עם זאת, היא החליטה לקבוע תנאי ערבות עצמית וצד ג' מחמירים יותר: 100 אלף שקל. כמו כן היא חייבה את מור להפקיד 50 אלף שקל כתנאי לשחרורו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *