![]() |
| ככה נראית ג'ולת קוקאין (צילום ארכיון להמחשה) |
קונסטנטין גלדישב (59) מחולון ומקסים אידוב (29) מחיפה נעצרו השבוע בחשד כי ייבאו כמויות גדולות של קוקאין בתוך גופם. הם אושפזו בבית החולים, ומאז הם פולטים את הסמים בדרך טבעית – כך נודע לאתר "פוסטה" .
על פי החשד, ב-13 במרץ בשעות הצהריים נחתו השניים בישראל בטיסה מפרו דרך מדריד. הם נעצרו תוך זמן קצר על ידי שוטרים שכבר המתינו להגעתם, ככל הנראה בעקבות מידע מודיעיני מקדים. השניים הסכימו לבדיקה ראשונית, ולאחר מכן נלקחו לבית חולים שיבא תל השומר, שם ניתנו להם תרופות שגרמו להם להתחיל ולפלוט את הסמים בדרך טבעית. בכל העת הם נמצאים בהשגחה רפואית – נוכח החשש שזרגי הסם יתפוצצו בגופם – והן בהשגחה משטרתית.
רופאי בית החולים מסרו לחוקרים כי קיים חשש לחייהם של החשודים, ולכן הדיון בהארכת מעצרם התקיים (שלישי, 14.3) בהיעדרם, ובנוכחות סנגוריהם – עורכי הדין דן נתיב ואיתי בן נון.
בפתח הדיון אמר נציג המשטרה, רס"ב אפי טריגלו, כי נכון לשעת הדיון גלדישב פלט עשרות זרגים בהם חומר החשוד כקוקאין, ואילו אידוב פלט מספר זרגים. בשלב זה, אין אומדן לגבי המשקל הסמים המדויק, אולם להערכת המשטרה בגופו של גלדישב היו מאות גרמים של קוקאין בעוד שאידוב "הוביל" עשרות גרמים בלבד. נכון למועד הדיון, שני החשודים עדיין המשיכו לפלוט את הסמים. מבית החולים נמסר כי "השניים אושפזו במחלקה כירורגית להשגחה לאחר שבלעו גוף זר. הם בהכרה ומצבם יציב".
במהלך הדיון, המשטרה לא חשפה פרטי חקירה נוספים, כמו למשל האם לשניים היו שותפים ומה היה הסכום שקיבלו עבור הבלדרות. נציג היחידה החוקרת אישר כי שני החשודים הגיעו באותה טיסה ויש ביניהם קשר.
![]() |
![]() |
| השופט גיא אבנון | עו"ד דן נתיב |
בתום הדיון, בו ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם ב-10 ימים, השופט גיא אבנון ציין כי החשודים הודו שטסו לחו"ל על מנת לייבא סמים ובלעו זרגים המכילים סמים. השופט ציין עוד כי "החשודים מאושפזים בבית חולים תוך המתנה לכך שכל הסמים המצויים בגופם ייפלטו, תוך תקווה שהחשודים יסיימו את ההליך הטיפולי בבית חולים כשהם בריאים ושלמים".
מאחר שהדיון התקיים בהיעדר החשודים – שניהם ללא עבר פלילי – השופט האריך את מעצרם עד ה-16 במרץ בלבד.
עו"ד דן נתיב, סנגורו של גלדישב, מסר בתגובה: "חשוב להבין, כי המדובר באדם מבוגר וקשה יום, כבן 60, ללא כל עבר פלילי, נכה המתקיים מקצבת מל"ל זעומה, אשר מתמודד מזה שנים רבות עם מצוקה קיומית של ממש – אליה נקלע בעל כורחו. זאת, בנוסף לשלל סיבוכים רפואיים, לרבות הגבלה בניידות, בצקות וסכרת. כפי שעמד על כך גם בית המשפט בדיון הארכת המעצר בהעדר החשוד, מרשי נמצא כרגע במצב מסכן חיים, על אחת כמה וכמה בנסיבותיו, ועיקר הדאגה כרגע ממוקדת כמובן בשלומו. מכורח הנסיבות, בשלב זה הראיות אינן עומדות לעיונה של ההגנה, אך ככל הידוע להגנה בשלב זה, מרשי יצא לנסיעה האמורה במטרה לעבור טיפול רפואי אלטרנטיבי בפרו".
עו"ד איתי בן נון מסר בתגובה: "החקירה בראשיתה וכרגע אנחנו מנועים למסור את גרסתו".
![]() |
הטרגדיות מהעבר
כמובן שאין זו הפעם הראשונה בה בלדרים מבריחים סמים בגופם תמורת כמה אלפי או עשרות אלפי שקלים. לרוב מדובר באנשים שנקלעו למצוקה כלכלית כלשהי, ומסכימים לייבא את הסמים חרף הסיכון הכרוך בכך. בשנתיים האחרונות נרשמו לפחות שני מקרי מוות בקרב בלדרים, לאחר שזרגים התפוצצו בגופם טרם הצליחו לפלוט אותם.
המקרה המפורסם ביותר הוא מותו של רועי קאסר, שבינואר 2016 – תמורת 50 אלף שקל – טס לאמסטרדם, בלע שם 69 "ג'ולות" קוקאין ושעות ספורות לאחר נחיתתו בישראל חש ברע, התמוטט ומת לאחר שאחת ה"ג'ולות" התפוצצה בגופו. נגד שלושה משותפיו לייבוא הוגש כתב אישום. העיקרי מביניהם, יריב קובלסקי, הורשע ונשלח ל-54 חודשי מאסר.
במקרה אחר, באוקטובר אשתקד, נמצאה במלון דירות בתל אביב גופתו של אזרח קוסטה ריקה. נתיחת גופתו העלתה כי בגופו היו 52 זרגים אטומים ומלאים בחומר החשוד כקוקאין, ועוד זרג אחד קרוע, שככל הנראה התפוצץ בקיבתו. חודש לאחר מכן נעצר חברו, אף הוא אזרח קוסטה ריקה, בחשד למעורבותו בפרשה, לאחר שניסה להימלט מישראל כשנודע לו על מות חברו. בסופו של דבר לא התגבשה נגדו תשתית ראייתית והוא שוחרר.
עדכון (16.3.17)
מעצרם של קונסטנטין גלדישב ומקסים אידוב הוארך בהסכמה עד 21 במרץ. החשוד גלדישב עדיין מאושפז בבית חולים.













