|
| להגיע לבית המשפט עם התותחים הכי כבדים (אילוסטרציה: FREEPIK) |
העיגולים השחורים שעיטרו את עיניו העידו על המתח הרב בו הוא נמצא לאחרונה. הלקוח שלי, חשוד בעבירת אינוס של בחורה צעירה, לקוחה בפאב שנמצא בבעלותו.
"אני חייב לספר לך את האמת, את מה שבאמת קרה", אמר לי. "אתה לא חייב כלום", קטעתי אותו והוא הביט אליי נדהם, "אנחנו לא חיים באיזה סרט אמריקאי, אנחנו עמוק בתוך המציאות הישראלית. אבל אם אנחנו כבר מדברים על מה שאתה כן חייב לי, אז עליך לספר לי את מה שאמרת או לא אמרת לשוטרים, את כל פרטי החקירה ואת כל ההוכחות שיש לך או שחסרות לך. אבל לפני כן, קח נשימה ותיהנה מהקפה".
ישנם סנגורים שלוקחים על עצמם גם את תפקיד השופט – הם חוקרים את הלקוח שלהם ודורשים לדעת את "האמת העובדתית", בהנחה שכך יוכלו לתת את קו ההגנה הטוב ביותר. כפי שוודאי הבנתם, אני לא נמנית עם הז'אנר המקושקש הזה. סנגורים מהסוג שדורש לדעת, מוותרים בעיניי מראש על המאבק למען זיכוי הלקוח שלהם. בהנחה שהלקוח שלהם אכן ביצע את העבירה והם מודעים לכך, הם לא מגיעים לבית המשפט עם כל התותחים הכי כבדים כדי לנצח במלחמה הזו, אז מה הטעם בהם מלכתחילה?
![]() |
| עו"ד נוגה ויזל |
בחיי האישיים והמקצועיים כבר הבנתי שאין אמת אחת. יש אמיתות, והן צבועות בהרבה יותר מ-50 גוונים של אפור. אמנם ישנן עובדות, אבל המציאות ברובה היא חוויה סובייקטיבית. כשעומד מולי לקוח שמואשם בעבירה כלשהי, אני אחקור עד תום את כל הפרטים שישמשו אותי בקו ההגנה בבית המשפט, ואני אברר את כל הראיות הקיימות והמוכמנות. בעידן הטכנולוגי בו אנו חיים יש ראיות למכביר: איכון טלפונים, מצלמות בכל פינה, מסרונים, הקלטות בסלולר, תכתובות מיילים, ורובן קבילות בבית המשפט. המטרה שלי היא אחת: להשתמש בכל מה שעומד לרשותי על מנת להביא לזיכויו של הלקוח שלי, ואם נגזר עליו עונש – למזער את הנזק ככל האפשר.
אם ביצע או לא ביצע את העבירה? לא מתפקידי לדעת, אני כאן רק כדי להגן על חפותו.




