השופט שגיא על נאשמת בסחר: "לא עבריינית סמים מקצועית"

שתף כתבה עם חברים

בית המשפט התחשב בנסיבות חיים קשות של נאשמת אשר הפעילה בנתניה דירה לסחר בקוקאין, אקסטזי וחשיש, ושחרר אותה למעצר בית אצל אימה

samim hidro1
מגוון סמים בדירה (צילום ארכיון להמחשה)

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, בני שגיא, שחרר בתנאים מגבילים את א"ט, אחת מהנאשמים בהחזקת דירה לצורך מכירת סמים מסוגים שונים.

לפי כתב האישום נגד א"ט, היא קשרה קשר יחד עם אחרים למכור סמים מסוגים שונים בדירה בה התגוררה בעיר, ושאותה שכר עבורה אחד המעורבים האחרים תמורת 4,500 שקל. בכתב האישום נטען כי היא החזיקה בתוך הדירה יחד עם האחרים 12.4 גרם קוקאין, 816 טבליות MDMA, 10.8 גרם אבקת MDMA, 1.2 ק"ג קנאביס ו-689 גרם חשיש. בכתב האישום נטען עוד, כי היא מכרה חמש טבליות ללקוח אחד וגרם אחד של קנאביס ללקוח אחר, והחזיקה בדירתה גם משקל אלקטרוני ששימש לשקילת הסמים.

הפרקליטות, באמצעות עו"ד כנרת מור, דרשה להאריך את מעצרה של הנאשמת עד תום ההליכים המשפטיים, בין היתר בטענה שהיה היתה "בלב האירוע הפלילי של מכירת הסמים" ו"הדירה שלה היתה המחסן… ובכניסה היתה קערה עם כיבוד של סמים ונמצאה כמות אדירה במגוון סמים…".

הסנגור, עו"ד מיכאל כרמל, ביקש מנגד לשחרר את הנאשמת למעצר בית אצל אימה בנתניה, בפיקוח ערבים נורמטיביים, שהביעו בבית המשפט את הסכמתה לשמש כמפקחים – ביניהם מרצה באוניברסיטה, חברתה לשעבר של הנאשמת. עו"ד כרמל תיאר בפני השופט שגיא נסיבות חיים קשות שעברו על הנאשמת, והדגיש כי היא לקחה אחריות על מעשיה. עו"ד כרמל ציין עוד, כי ברור שתסקיר המבחן ימליץ לשחרר את הנאשמת בתנאים מגבילים עד לתום משפטה, אולם אין צורך להשאיר את הנאשמת במעצר עד אשר יתקבל התסקיר.

od carmel michael shofet sagie benny
עו"ד מיכאל כרמל השופט בני שגיא

השופט שגיא נענה לעמדת הסנגור וציין בהחלטתו כי מדובר בנאשמת אשר זהו לה מעצר ראשון אי פעם. הוא קבע כי היא תשוחרר למעצר בית אצל אימה בנתניה, בכפוף לערבויות כספיות גבוהות ובפיקוחם של הערבים אשר הוצעו בדיון על ידי הסנגור. "התנהלותה בחקירה משקפת במידה רבה התנהגות בלתי עבריינית בעליל", ציין השופט שגיא בהחלטתו, "אינני סבור שניתן לראות בה עבריינית סמים 'מקצועית'".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *