![]() |
| ג'ורדן אזולאי ז"ל |
יאחב"ל חשפה השבוע עוד פרק בסדרת הפיענוחים לכאורה של מעשי הרצח מהשנים 2011 עד 2013 במשולש הערים חולון, בת ים וראשון לציון, מה שמכונה "מלחמת הצ'יינג'ים". גל המעצרים הנוכחי מבוסס על חקירה סמויה שנערכה בחודשים האחרונים, עקב התפתחות מסוימת אשר הוצגה אך ורק לעיונו של שופט בית משפט השלום בראשון לציון, מנחם מזרחי, השופט אשר מלווה את החקירה מאז חודש יוני. בפני השופט הוצגו כל הראיות וההתפתחויות הרלוונטיות.
בדיון היום (11.7) התברר, כי העבירות בהן מדובר הן מעשי הרצח של ג'ורדן אזולאי בספטמבר 2011 ושרון מזרחי (במבה) בספטמבר 2012. כמו כן, מיוחס חשד חוזר לרצח איש השוק האפור איציק גפן – תיק שבעבר זוכו בו מספר עבריינים מוכרים. במהלך הדיון התברר עוד, כי מתוך חמשת החשודים, ארבעה חשודים במעורבות פעילה ברמה זו או אחרת במעשי רצח, בעוד שאחד בלבד חשוד בביצוע הרצח בפועל של שרון מזרחי. חלקם לכאורה של כל היתר, עדיין לא ברור.
בזה אחר זה הובאו החמישה לדיון בבית המשפט. ראשון, הוארך מעצרו של עבריין בכיר מבת ים, וכן של אחיו, החשודים ברצח ג'ורדן אזולאי,שהוגדר כנעדר מאז ה-27 בספטמבר 2011. במקביל, הובאו להרכת מעצר חשודים נוספים, שנכון למועד האירועים זוהו כמשתייכים לחבורה שזכתה לכינוי אברג'ל ב', משום שלכאורה הם היו יורשיו של יצחק אברג'ל אשר נעצר והוסגר לארצות הברית.
![]() |
| העבריין הבכיר מבת ים |
במהלך הדיון סירב נציג היאחב"ל לענות על רוב השאלות של הסנגורים. נציג היחידה החוקרת, פקד רועי בורלא, הסכים לומר כי הבכיר מבת ים (33) חשוד ברצח בצוותא עם אחיו ואחרים. באותה נשימה ציין החוקר, כי המשטרה יודעת מי המבצע בפועל של רצח אזולאי. המשטרה אישרה כי העבריין הבכיר חזר לישראל בלילה בו בוצע הרצח. המשטרה טרם חשפה אם גופתו של אזולאי נמצאה וכיצד בכלל יודעים החוקרים את מועד הרצח המדויק, שכן הוא היה נעדר תקופה של כשנתיים עד אשר הוכרז שהוא אינו בין בחיים.
על שאלות שהוצגו לגבי עד מדינה, אם יש כזה, השיב בורלא: "הכל הוצג לשופט". השופט מזרחי ציין בהקשר זה כי הכל נמצא בדוח הסודי והוסיף כי המשטרה לא הסתירה דבר.
![]() |
| אחיו של העברייו הבכיר מבת ים |
עו"ד רצון דרחי, שמייצג את העבריין הבכיר יחד עם עו"ד שאול ציון ועו"ד אליקה לוין, ציין כי מדובר במידע לא מבוסס (על כך שיש או אין עד מדינה בתיק). "מאחר שהמשטרה אינה מבהירה במה מדובר, אני מבקש מבית המשפט לבחון בשבע עיניים את הראיות". לדברי הסנגור, "מה שהתחיל בקול תרועה רמה יסתיים בקול ענות חלושה". השופט מזרחי ציין כי עולה חשד סביר ויש אף ראיה בתיק. "המצב הראייתי טוב ביחס לבקשה ראשונית מעין זאת", אמר השופט מזרחי והוסיף: "מדובר בחקירה סבוכה, רגישה ומרובת פעילות חקירתית".
במהלך הדיון בעניינו של אחיו של העבריין הבכיר (32) התברר כי הוא חשוד לא רק במעורבות ברצח ג'ורדן אזולאי, אלא גם ברצח איש הכספים איציק גפן מנתניה אשר עבר לעבוד בתל אביב. כאשר שאל הסנגור לגבי מידת המעורבות של אחי העבריין הבכיר, הרגיע השופט מזרחי את הסנגור, בכך שהבהיר כי מרשו אינו חשוד בכך שהוא היה המבצע בפועל של הרצח. בתום הדיון הוארך גם מעצרו של אחי העבריין הבכיר עד ה-21 ביולי.
![]() |
![]() |
|
| עו"ד רצון דרחי | עו"ד נס בן נתן |
בהמשך התקיים דיון בעניינם של שלושה עבריינים מראשון לציון, החשודים ברצח שרון מזרחי, כולם מוכרים היטב למשטרה, תחת הכותרת "קבוצת מערב ראשל"צ". לגבי אחד מהחשודים (32) אשר מיוצג על ידי עו"ד נס בן נתן, התברר כי החוקרים הטיחו בו בחקירה כי שהה מתחת לבית של מזרחי ז"ל, וכשמזרחי לא הגיע הביתה, החשוד עזב את המקום. בדיון התברר כי החשוד כבר היה עצור בעבר בגין אותו חשד, אך בסופו של דבר הוא שוחרר ועזב לחו"ל לתקופה ארוכה.
"שרון מזרחי המנוח היה חברו הקרוב", אמר עו"ד בן נתן. "מרשי נוקה מחשד ברצח שלו, חייו חזרו למסלולם, ועכשיו שוב לפתוח את זה עם המעצר המיותר הזה – זה נזק גדול לחייו החדשים". השופט מזרחי קבע כי קיים חשד סביר וראיות שונות. "ער לעובדה שמדובר בפעם השנייה שנעצר בחשד לעבירות אלה, אולם יש כעת שינוי נסיבות המצדיק את בקשת המעצר". גם במקרה זה מעצרו של החשוד הוארך עד ה-21 ביולי.
|
|
| עו"ד משה סוחמי | עו"ד אליקה לוין |
עצור נוסף (30) הוא עבריין רכוש מוכר מראשון לציון, החשוד גם הוא ברצח שרון מזרחי יחד עם אחרים. גם במקרה הזה ציין השופט, כי הצעיר שמיוצג על ידי עו"ד משה סוחמי, אינו חשוד בחיסול עצמו אלא בביצוע בצוותא. עו"ד סוחמי ציין במהלך הדיון כי החשוד כבר נחקר בעבר כעד בימ"ר תל אביב. הוא הוסיף, כי "מה שיש היום בתיק הוא אותו חומר חקירה". נציג המשטרה טען בתגובה כי ישנו חומר חקירה נוסף. עו"ד סוחמי: "החשוד מכיר את המנוח מהשכונה. אנחנו מצפים שיעמתו אותו עם ראיות שקושרות ולא עם שמועות ומידע". מעצרו של הצעיר הוארך בתום הדיון עד ה-21 ביולי.
הארכות המעצר הסתיימו בדיון בעניינו של חשוד נוסף (32) מבת ים. לחשוד זה מייחסת המשטרה את הביצוע בפועל של רצח שרון מזרחי, וגם ניסיון רצח נוסף. בדיון התברר כי החשוד, המיוצג גם כן על ידי עו"ד סוחמי, לא שמר על זכות השתיקה וענה לשאלות החוקרים. גם לגביו, השופט קבע כי קיים חשד סביר, והאריך את מעצרו עד ה-21 ביולי, תוך שהוא מדגיש כי מיוחס לו ביצוע הרצח בפועל.














