החשד: חיסול "המחסל" שלא חיסל

שתף כתבה עם חברים

המשטרה בפרשה 1131: משפחת פשע הזמינה חיסול של רוצח בנה ושילמה כסף, אבל המחסל המיועד משה נחייסי לא ביצע את המשימה ולא החזיר את הכסף, ולכן חוסל בעצמו (2011). בתוך כך, הוארך מעצר ארבעה חשודים נוספים שנעצרו בתיק רצח מור אלגרבלי  

 

1131 403 303
רוצח הבן הוא עד מדינה של המשטרה (צילום מבית המשפט)

מי שהיה פעם אחד העבריינים הבכירים בתל אביב, בשנות ה 60 לחייו, נעצר בחשד שהוא שילם לעבריין מחולון בשם משה נחייסי, כדי שיחסל את מי שהוא ראה בו הרוצח של בנו, אשר נרצח בשנת 2009 וגופתו נמצאה בחולות ראשון לציון.

לפי המשטרה, האב ובנו הצעיר יותר שילמו לנחייסי כמה עשרות אלפי שקלים אבל נחייסי לא ביצע את המשימה וסירב להחזיר את הכסף. או אז, טענו חוקרי המשטרה בחקירה, האב ובנו הוציאו חוזה על נחייסי עצמו שאכן חוסל ב-11 לנובמבר 2011, בשעה שטייל עם בת זוגו בטיילת של יפו.

ולגבי הרוצח של הבן, המשטרה גייסה אותו כעד מדינה בפרשה גדולה אחרת שנחקרת, שבמסגרתה הוא התוודה על מעורבות ברצח יחד עם אחיו, אבל על זה המשטרה אינה מרחיבה.

החשוד האב טען בחקירה שהוא אינו מכיר את הנרצח, ומסר גרסה מלאה תוך שהוא משיב לכל שאלות החוקרים.

פרקליטם של האב ובנו, עו"ד משה סוחמי, שאל בבית המשפט את נציג יאחב"ל, "אמרת לו בחקירה שהוא יחד עם הבן שלו וחשוד נוסף שעצור נתנו למנוח כסף על מנת שירצח את מי שרצח את בנו, ובגלל שזה לא קוים, אז בגלל זה הוא נרצח. יש לכם ראיה שהחשוד שילם כסף לנרצח נחייסי ?".

החוקר: "הכל בדו"ח הסודי".

עו"ד סוחמי: "מדובר באדם חולה שמחוייב לערוך בדיקה בבית חולים כל שלושה שבועות".

השופט מזרחי הרגיע את הסנגור: "החשוד לא ישאר במעצר שלושה שבועות. הרבה פחות".

עו"ד סוחמי הבין את המסר של השופט אבל הדגיש, כי "מאחר ולא טוענים שרועי ניר קשור לרצח הזה, ולאור עברו שהתיישן, ובעיקר מחלתו, אבקש לשחרר אותו לחלופת מעצר".

השופט מנחם מזרחי הבהיר כי למרות הכל, קיים חשד סביר וקיימת עילת מעצר, אולם כאשר בית משפט דן בשאלה מה הוא פרק הזמן הראוי הוא שוקל את טיב הראיה. "ביחס לחשוד זה בעבירה המיוחסת לו זהו רף ראייתי נמוך ביותר. אלמלא היה מדובר בחקירת תיק רצח, הייתי מורה על שחרורו של החשוד כבר עתה".

מעצרו הוארך עד 19 ביולי.

od sohami litan
עורכי הדין טל ליטן ומשה סוחמי. הכחישו את המיוחס לחשודים

הבן של העבריין הבכיר, המרצה מאסר על סחיטה של מהמר מהשרון אשר הסתבך בחובות, טען באמצעות עו"ד סוחמי כי בערב בו חוסל מחייסי הוא בכלל היה בחתונה ויש לו אליבי מוצק. במשטרה מודעים לכך אבל כאמור מייחסים לו את הזמנת החיסול של נחייסי בשל אותו סכסוך כספי.
עו"ד סוחמי חזר והבהיר לבית המשפט כי יש לבדוק היטב את הסיפורים שמגיעים כולם מאותו מקור, עבריין מחולון, שמדבר ללא הפסקה על אירועים מלפני חמש שנים וסותר בדבריו עדויות של עדים בתיקים אחרים.

עכשיו השופט מזרחי התקדם מעט יותר, הגם שנותר מסוייג באשר לעוצמת הראיות: "רף החשד אינו הרף העליון, במיוחד נוכח טענת האליבי המוצק אשר כוללת צילומים שלו בחתונה בליל הרצח, מה שלא נמסר עד כה למשטרה".

מעצרו של הבן הוארך עד 21 יולי.

 

חשודים נוספים: 

בתוך כך הובאו להארכת מעצר ארבעה חשודים נוספים שנעצרו במסגרת הפרשה.

הראשון מביניהם היה תושב תל אביב, בעל עבר פלילי ישן, אשר חשוד בסיוע לאחר מעשה ושיבוש חקירה בתיק הרצח שח מור אלגרבלי.  סנגורו, עו"ד סוחמי אמר בדיון בעניינו: "כל הפרשה מתבססת על אותו מקור. הייתה כברת של שמועות כך שכל מי שרצה לשבש כבר שיבש או נמלט, ויש אנשים שנמלטו כבר.  חומר החקירה דל מאוד".  השופט מזרחי קבע כי קיים חשד סביר, אך לצד זה מתח ביקורת על המשטרה בכך שאמר: קיימת בעיתיות שאין להקל בה ראש בדרך  שבה נקטה המשטרה בפעולת החקירה, גם אם עניין זה מוצא הסבר מסוים בדוח הסודי". מעצרו של החשוד הוארך עד 20 ביולי. 

הבא בתור הובא להארכת מעצר תושב חולון, ללא עבר פלילי,  אשר חשוד לא רק בסיוע ושיבוש לאחר הרצח של אלגרבלי, אלא גם  בהתארגנות ההתחלתית וההכנות לרצח.  החשוד נשאל בחקירתו מספר שאלות כלליות, לגביהן קבע השופט כי לא מדובר בשאלות ספציפיות או ממוקדות – או שכמו שהגדיר אותן השופט: "שאלות לווין"  מעצרו של החשוד,  בעל עסק ואב לילדים, הוארך עד 20 ביולי. השופט מזרחי קבע לגביו כי רוב הזיקות קשורות לסיוע ושיבוש לאחר המעשה". 

בהמשך הובאו להארכת מעצרם שני אחים מחולון, החשודים במעורבות בתיק הרצח של אלגרבלי וכן ניסיון רצח שרון קדוש.  השניים כבר נעצרו בעבר, לפני מספר שנים, בגין אותו חשד.  באחד מהם הוטח בזמנו כי שימש כתצפיתן. הוא נעצר  מיד לאחר הרצח ופעם נוספת במהלך שנת 2012, אך בשני המקרים שוחרר בסופו של דבר .  גם במעצרו הנוכחי, הוא שוחרר – אך חזר לתחנת המשטרה מאחר ששכח את תעודת הזהות שלו. או אז  החליטו לפתע החוקרים לעצור אותו כשהפעם הוטח בו גם כי סיפק את הנשק ששימש לרצח ולניסיון רצח.  השופט מזרחי קבע כי אומנם מדובר במעצר מחודש, אך בראיות יש שוני  ראייתי שמצדיק חקירה ומעצר מחודשים. מעצרם של שני האחים, המיוצגים על ידי עו"ד טל ליטן, הוארך עד  21 ביולי. 

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *