|
| בחזרה לבית המשפט המחוזי. ניאמצ'יק וחסין |
המשטרה חוזרת בה מאישום ברצח בר כהן גם בפרשה 1131, למרות שהתיק נגד אנשי מוסלי עשוי להיסגר בגלל עדות עד המדינה בפרשה זו, עדות אשר סותרת את עדות עד המדינה על הרצח של בר כהן במשפט נגד ארגון מוסלי.
באותה דרך, המשטרה לא מצליחה להגיש כתב אישום על בסיס עדותו של עד המדינה בפרשה 1131 בנוגע לרצח דוד ביטון ("דאידונה") – לדבריו הרצח בוצע לכאורה על ידי דוד עג'מי ומשה בן דוד – ומעדיפה להמשיך את האישום בתיק זה נגד מוטי חסין בלבד תוך התבססות על עד המדינה "הלודאי" מפרשה 512.
בשני המקרים, ההימנעות מהתייחסות לעדות של עד המדינה מפרשה 1131, תאפשר לכאורה המשך תקין של המשפטים (נגד ארגון מוסלי, ונגד מוטי חסין), אבל מנגד יכול להיות שיהיה בזה כדי לערער את אמינותו של עד המדינה בשאר הפרשות בתיק 1131, שכן העדויות שלו בשני מקרי רצח לא נמצאו אמינות או כאלה הניתנות להוכחה.
במשטרה אומרים כי המידע שנחשף בשתי הפרשות הללו עדיין נבדק והחקירה בשני התיקים הללו לא הסתיימה למעשה, וציינו כי מה שהחקירה הזו כן הניבה הוא פיענוח של ארבעה מקרי רצח ברמה של כתבי אישום (מור אלגרבלי, ג'ורדן אזולאי, איציק גפן, שרון מזרחי), לרבות חשיפת גופתו של ג'ורדן אזולאי אשר מאפשרת למשפחת אזולאי לפקוד את קבר בנם שנעלם בשנת 2012.
עוד מעריכים במשטרה, כי על בסיס החקירה בתיק 1131 יתכנו עוד הפתעות בערעורים על הזיכויים של חסין, ניאמצ'יק והאחרים בתיקי הרצח של אבי דוד ואיציק גפן.
![]() |
| עדי המדינה, הראשון (משמאל) והשני |
הבוקר (17.8.16), לאחר כחודש וחצי הגישה הפרקליטות, באמצעות חוקרי היאחב"ל, הצהרות תובע נגד שישה מהחשודים המרכזיים שנעצרו בפרשה 1131: מוטי חסין, האחים שלמה ואופיר ניאמצ'ק, עמית פוגל, שלמה גבריאלי ויהושע רבי.
חשדות רבים שיוחסו לחמשת החשודים מאז מעצרם ירדו מהפרק, לאחר שלא גובשה לגביהם תשתית ראייתית מספקת שיכולה לתמוך בעדותם של עדי המדינה. מנגד, בתיקים שכן יוגשו לבית המשפט יש בידי המשטרה עדויות של שני עדי מדינה ואחרים, ראיות פורנזיות, מסמכים שונים, דו"חות פעולה, רשומות מוסדיות, מחקרי תקשורת, האזנות סתר וראיות נוספות.
החשודים שהובאו הבוקר לאולם הדיונים אמרו בעודם יושבים על ספסל הנאשמים: "הכל דיבורים, תהיו רגועים … זה פרשת מוסלי 2", ונקבו בשמו של עד המדינה מהמשפט של יריביהם.
![]() |
![]() |
|
| יהושע רבי | עמית פוגל |
על פי הצהרות התובע, שלומי ניאמצ'יק יואשם במעורבות ברצח ג'ורדן אזולאי (2011), ניסיון רצח אביאל וואהל באמצעות מכונית תופת, ניסיון רצח דודו אמויאל, החזקת אמל"ח (בתיק שנתפס בגן ילדים) וגניבת נשק מחייל. במקביל מתנהל כאמור הערעור על הזיכוי שלו מתיק רצח איציק גפן.
אחיו אופיר ניאמצ'יק יואשם, כך על פי הצהרת תובע, במעורבות ברצח יצחק גפן (2011) ובגניבת נשק מחייל.
מוטי חסין, על פי הצהרת הפרקליטות, יואשם במעורבות ברצח ג'ורדן אזולאי, ברצח איציק גפן ובהחזקת אמל"ח (בתיק שנתפס בגן ילדים). במקביל מתנהל כאמור הערעור על הזיכוי שלו מתיק רצח אבי דוד, ומשפט בתיק רצח דאידונה.
![]() |
|
![]() |
![]() |
| עו"ד חצרוני | עו"ד סננס | עו"ד לוין | עו"ד סוחמי |
החשוד יהושע, לו יוחס בתחילת הפרשה ביצוע בפועל של ארבעה מקרי רצח, יואשם על פי הצהרת תובע, במעורבות ברצח שרון מזרחי (2012) בלבד.
עמית פוגל יואשם, על פי הצהרת תובע, במעורבות ברצח רמי עמירה (2011), רצח ג'ורדן אזולאי והחזקת אמל"ח במעלית (באתר בנייה).
שלמה גבריאלי, על פי הצהרת התובע, יואשם במעורבות ברצח שרון מזרחי.
נגד החשודים תוגש במקביל לכתב האישום גם בקשה למעצר עד תום ההליכים.
החשודים מיוצגים על ידי עורכי הדין משה סוחמי, רצון דרחי, אליקה לוין, שחר חצרוני ותמיר סננס.















