מוות מירוק לאדום

שתף כתבה עם חברים

נהג משאית מואשם בגרימת מוות ברשלנות למרות שהולך הרגל אותו הוא דרס למוות חצה את הכביש באור אדום. הסיבה: נהג במהירות מופרזת ולא הבחין בזמן בהולך הרגל

teuna reger beer sheva
זירת התאונה (צילום: דוברות מד"א)

פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט לתעבורה בבאר שבע כתב אישום נגד תושב העיר (41), בו הוא מואשם בגרימת מוות ברשלנות של הולך רגל, אהוד ליבנה ז"ל, בן 71 במותו.

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד ואדים סיגל, ב-20 בספטמבר 2015 בשעות הבוקר המוקדמות, כשנהג הנאשם ברכב משא בשדרות רגר בבאר-שבע, הוא נכנס עם רכבו לצומת במהירות מופרזת וביציאה ממנו פגע עם חזית רכבו בהולך הרגל. בכתב האישום מציינת הפרקליטות, כי הולך הרגל חצה את הכביש במעבר חציה אך באור אדום. כתוצאה מהפגיעה הוא נהדף קדימה, הופל על הקרקע ו"מצא את מותו המידי", כהגדרת הפרקליטות.

הפרקליטות טוענת, כי בשעת התאונה אמנם שררה חשכה, אולם  תאורת הרחוב פעלה בצורה תקינה, ולפיכך הנהג הנאשם יכול היה להבחין בהולך הרגל ממרחק של 115 מטר לפחות. נטען גם כי הנאשם נהג במהירות של 92 קמ"ש, במקום בו המהירות המותרת היא 50-60 קמ"ש בלבד. "למרות שהכביש לפניו היה ריק לחלוטין, הוא לא התיחס לחציית המנוח, לא האט את מהירות נסיעתו והגיב לחציית המנוח רק ממרחק קצר לפני הכניסה לצומת", נטען בכתב האישום, המציין כי הנאשם נהג באור ירוק.

כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של גרם מוות ברשלנות ועבירות של נהיגה במהירות העולה על המותר ומהירות בלתי סבירה בניגוד לתקנות התעבורה. הפרקליטות מציינת בבקשה לפסול את רישיון הנהיגה של הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים, כי לנאשם 26 הרשעות קודמות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *