![]() |
| איומים במכון הרישוי (אילוסטרציה: FREEPIK) |
פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו"ד יפעת פנחסי, הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד טארק אבו עסב (42) מירושלים, בגין עבירות רבות של סחיטה באיומים, סחיטה בכוח, תקיפת עובד ציבור בנסיבות מחמירות, סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות נוספות.
על פי כתב האישום, במשך שלוש שנים עד ינואר 2016, לפחות שלוש פעמים בשבוע, נהג הנאשם לפקוד מכון רישוי במישור אדומים לצורך העברת כלי רכב מבחן רישוי, עבור בעלי רכבים. בעבור שירות זה גבה הנאשם מבעלי כלי הרכב סך של כ-150 שקל. לפי הפרקליטות, "במקרים בהם הבחין הנאשם כי הבוחנים מסמנים ליקויים בכלי הרכב, פעל הנאשם בצורה המטילה אימה על הבוחנים על מנת להניע את הבוחנים מלרשום ליקויים, או להימנע מלבצע בדיקה כמתחייב בחוק. כחלק ממעשיו של הנאשם להטיל אימה, נהג הנאשם להתווכח עם הבוחנים בכוחניות, צעק על הבוחנים, יצא מכלי הרכב בניגוד לנהלים ולשלט הנמצא במכון, התקרב לבוחנים בצורה מאיימת וכן חזר והפציר בבוחנים לסייע לו בדרך שמנעה מהם להמשיך ולטפל בכלי רכב אחרים".
לפי כתב האישום, במקרים בהם כלי הרכב נכשל במבחן הרישוי הראשון ולאחר שנרשמו לו ליקויים, נהג הנאשם להחזיר את כלי הרכב למבחן חוזר למרות שלא כל הליקויים תוקנו, "ובדרך של הטלת אימה גרם הנאשם לבוחנים להעביר את כלי הרכב למרות הליקויים בכלי הרכב".
![]() |
הפרקליטות טוענת כי כחלק מדרכו של הנאשם להטיל אימה על הבוחנים, הוא תקף בהזדמנויות שונות בוחנים שביקשו לרשום ליקויים לכלי רכב אותם ביקש להעביר. כך למשל, נטען כי כאשר בוחן הכשיל במבחן הרישוי שני כלי רכב שהנאשם ביקש להעביר, הוא צעק, קילל אותו ואף קרא למכרים ולבני משפחה שהגיעו למכון עם מקלות וניסו להכות את הבוחן, עד שזה הסתגר במשרדי המכון מאחורי דלת נעולה.
במקרה אחר, לאחר שאחד הבוחנים ביקש לסמן ליקויים בבלמים לכלי רכב, נטען כי הנאשם צעק עליו שלא יסמן את הליקוי בטופס מבחן הרישוי, וכאשר הבוחן סירב, הוא קילל אותו ואיים עליו באלימות. אנשים שנכחו במכון הפרידו בין השניים, אבל כאשר הבוחן התקרב שוב אל הנאשם, נטען כי הנאשם סטר לו.
לפי כתב האישום, בעקבות מעשיו של הנאשם והתנהגותו המאיימת, במספר רב של מקרים התעלמו הבוחנים מליקויים ברכבים אותם ביקש הנאשם להעביר מבחן רישוי, או נמנעו מלבצע בדיקה.
בנוסף, אבו עסב מואשם בכך שעל אף שעסק בפעילות זו בצורה קבועה, הפיק הכנסות וקיבל תשלומים, הוא לא הודיע לרשות המסים על תחילת עיסוקו, לא ניהל ספרים, לא הוציא חשבוניות מס ולא הגיש כל דיווח למס הכנסה או למע"מ אודות הכנסותיו במהלך הפעלת העסק כאמור לעיל. כמו כן נטען, כי הוא לא שילם מס הכנסה או מס ערך מוסף על אף שקיבל תקבולים.
עו"ד רמי עותמאן, המייצג את הנאשם, מסר בתגובה: "ההר הוליד עכבר וחבל שהפרקליטות ומשטרת ישראל למרות כל הליקויים שיש במכון רישוי הזה וכל הבוחנים שנחקרו בקבלת שוחד ורובם הודו שהעבירו רכבים עם ליקויים, כולם חזרו לעבוד ומכון הרישוי חזר לעבוד כרגיל. מרשי מכחיש כל קשר למיוחס לו, ולראיה השופט שחרר אותו עוד בשלב הצהרת תובע ".







