התאומים אברג'ל חשודים בהתנכלות לעבריין צעיר מחולון

שתף כתבה עם חברים

בחור צעיר שנעצר בעבר בחשד למעורבות ברצח, סבל בחודשיים האחרונים מהתנכלויות שכללו ירי ופיצוצי מטעני חבלה בקרבת ביתו. התאומים משה ודוד אברג'ל נעצרו ומעצרם הוארך

 

abergel david
דוד אברג'ל

חמישה אירועים פליליים שהתרחשו בחודשיים האחרונים וכוונו כלפי צעיר מחולון המוכר למשטרה, הביאו להקמת צוות חקירה מיוחד במשטרת מרחב איילון, ולמעצרם של התאומים משה ודוד אברג'ל, בחשד שהתנכלו לצעיר באופן שיטתי. השניים חשודים בקשירת קשר לעשות פשע, וכן בעבירות בחומר נפץ.

ד', צעיר בן 20 המתגורר ברחוב הוגו ארנסט בחולון, נעצר בעבר בחשד למעורבות ברצח אלמוג אספו (קווקיה) לפני כשנה. במהלך החודשיים האחרונים, החל מה-1 בספטמבר, נרשמו מספר אירועים פליליים כלפיו. בין היתר בוצע לעברו ירי, הונח מטען צינור והתפוצצו מטעני חבלה בקרבת ביתו.

mitaan tzinor
מטען צינור (צילום ארכיון להמחשה)

משה אברג'ל נעצר כבר במהלך חודש ספטמבר, אולם שוחרר בהמשך בהסכמת המשטרה, לאחר שלא התגבשה נגדו תשתית ראייתית. השבוע הוחלט לעצור אותו שוב, ויחד איתו גם את אחיו התאום. השניים מוכרים היטב למשטרה; בשנת 2007 הם הואשמו בפרשיית סחר באמל"ח בה הופעל סוכן סמוי. משה נידון אז לארבע שנות מאסר ואילו אחיו התאום נשלח לשנתיים מאסר בכלא. השניים הם קרובים רחוקים של האחים אברג'ל מלוד, ועל פי רוב אינם מזוהים ישירות עם הפעילות של משפחה.

od levin elika
עו"ד אליקה לוין

 התאומים לבית אברג'ל הכחישו בחקירתם את החשדות המיוחסים להם, אולם למרות זאת הובאו להארכת מעצרם בבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם ב-12 ימים. לאחר שהשופט ירון גת בחן את חומר החקירה ושמע את טיעוני הסנגורית, עו"ד אליקה לוין, הוא החליט להיענות חלקית בלבד לבקשת המעצר, והאריך את מעצרם של השניים עד ה-30 באוקטובר.

ככל הידוע, בשלב זה לא הוטחו ראיות כלשהן בחשודים, והמשטרה אף לא מנדבת פרטים באשר למניע להתנכלויות. עם זאת, בדיון להארכת מעצרו של דוד אברג'ל ציין השופט גת, כי בתיק החקירה, בין היתר, ממצאים פורנזיים.

הסנגורית של האחים, עו"ד לוין, מסרה בתגובה: "החשודים מכחישים כל קשר לפרשה. חשוב לציין לגבי משה, שהוא כבר נעצר בגין האירועים הנטענים, נחקר ושוחרר בהסכמת המשטרה". 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *