השעיה לשנה – פחות אבל עוד כואב

שתף כתבה עם חברים

עו"ד משה זינגל בן ה-80 הורשע בשליחת יד לפקדונות והפרת חובת נאמנות. בית הדין המשמעתי המחוזי נדרש לדון שנית בעונש מאחר שגזר הדין הקודם בוטל בשל החלפת אב בית הדין בדיין אחר לפני מתן העונש עקב מינויו לשופט

od zingel moshe
עו"ד משה זינגל

בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין במחוז תל אביב גזר על עורך הדין משה זינגל בן ה-80 השעיה בפועל לשנה על עבירות של עיכוב ושליחת יד בפקדונות לקוח ואי דיווח על פקדונות, עיכוב כספים שלא כדין, הפרת חובת נאמנות, התנהגות שאינה הולמת ומעשים הפוגעים בכבוד המקצוע.

עו"ד זינגל נטל לעצמו מחצית מ-60 אלף השקלים שגבה באמצעות ההוצאה לפועל מבעל חוב שנתבע על ידי לקוחו, איש העסקים ראובן חקשורי. רק כעבור שנים ולאחר פניות רבות של חקשורי אליו, אישר לו זינגל כי קיזז כ-30 אלף שקל מהסכום שהתקבל מההוצאה לפועל כשכר טרחה – למרות שלא חתם עם חקשורי על הסכם שכר טרחה וממילא לא ביקש את הסכמתו ולא יידע אותו על הקיזוז. בית הדין קבע כי עו"ד זינגל נמנע מלהעביר ללקוח דיווח מסודר ביחס לענייניו הכספיים, ומיאן להחזיר לו את הכספים – עד לחודשים האחרונים, כשרק אז בעקבות הרשעתו המשמעתית העביר לחקשורי שיק על 25 אלף שקל.

זינגל טען בפני הדיינים – אב בית הדין המשמעתי עו"ד עזריאל רוטמן, עו"ד אורלי בן ארי ועו"ד לימור חלד-רון – כי מזמן ביצוע העבירות עברו יותר מ-10 שנים וכי אינו רואה סיבה להשעייתו בפועל מחברותו בלשכת עורכי הדין כי אינו חושב שעשה "מעשים מיוחדים".

shofet levi motti 
 מוטי לוי. בינתיים מונה לשופט

מדובר בגזר דין "חוזר", מתון יותר מהמקורי, לאחר שהעונש שהוטל על עו"ד זינגל בגין העבירות – השעיה בפועל לשלוש שנים – בוטל על ידי בית הדין המשמעתי הארצי של הלשכה, שהחזיר את התיק בשנית לבית הדין המחוזי, לשמיעה חוזרת של הטיעונים לעונש ומתן גזר דין עקב פגם בהליך הקודם. זינגל הורשע באפריל 2014 על ידי הרכב שכלל את עו"ד מוטי לוי, עו"ד יעל נווה ועו"ד שחר מילצ'ן, אך עקב מינויו של לוי לשופט, השתנה המותב לאחר הכרעת הדין והצטרף אליו עו"ד שלמה ויזן, אשר היה שותף רק לשלב גזירת העונש. בית הדין המשמעתי הארצי הורה בעקבות ערעורו של זינגל, למנות הרכב שכולו חדש לגזירת העונש.

בגזר הדין הנוסף שניתן אתמול, קבע בית הדין המחוזי כי העבירות בהן הורשע זינגל הן מהעבירות האתיות החמורות בחוק לשכת עורכי הדין. אמנם, בפעולותיו של זינגל, כך נקבע, לא נמצאה כוונת מרמה פלילית, ומדובר בסכסוך בעל גוון אזרחי יותר – אלא שאין בכך כדי לתת היתר למעשיו החמורים, ועל מנת לשמור על אמון הציבור בקהילת עורכי הדין, אין מנוס אלא מלגזור עליו עונש השעיה בפועל.

 od bombah ilan
 עו"ד אילן בומבך

מדובר בהרשעה משמעתית שלישית של זינגל תוך שנתיים. פעם אחת הורשע בגין עבירות זהות, על כך שקיבל לידיו כספי אגרה של לקוח עבור תביעה שנמחקה, והחזיק אצלו את הכספים, 18 אלף שקל, במשך 11 שנים, ללא דיווח ללקוח ובכוונה לקזז את הסכום כשכר טרחה. בגין הרשעה זו ספג עו"ד זינגל עונש השעיה על תנאי וקנס של 20 אלף שקל. הרשעה נוספת, בגין פגיעה בכבוד המקצוע ופגיעה בכבוד בית המשפט, ניתנה לאחר ששיק אישי שמסר זינגל למזכירות בית המשפט חולל, ועל כך הושעה למשך 40 ימים.

עו"ד אילן בומבך שייצג את זינגל מסר כי בכוונתו לערער על גזר הדין שנית.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *