![]() |
| בן צבאן במעצר הקודם |
חוקרי יאחב"ל עצרו את בן צבאן, בשנות ה-20 לחייו, המזוהה עם ארגון הפשיעה של אברג'יל, בחשד שדרס בכוונה תחילה רוכב אופנוע על רקע ויכוח שהתפתח בינהם בעת נסיעה.
האירוע התרחש בחודש יולי 2014 בעת שהשניים נסעו בנתיבי איילון. על פי החשד, בעקבות ויכוח שהתפתח בין החשוד לבין רוכב האופנוע, דרש החשוד מרוכב האופנוע לעמוד בצד הדרך ומשזה עצר בשולי הדרך, נסע החשוד לעברו בניגוד לכיוון התנועה ופגע בו באופן שגרם לו חבלה של ממש, תוך שהוא מסכן את כלל המשתמשים בדרך .
החקירה נוהלה תחילה במרחב איילון ובעל הרכב אף נחקר בעבר, אך כאשר עלה חשד למעורבותו של צבאן ושיוכו לארגון אברג'ל הועברה החקירה ליאחב"ל. צבאן, שמרצה מזה כחצי שנה עונש מאסר על עבירות אלימות מיוצג על ידי עו"ד כרמל בתו, הוא נחקר אתמול והבוקר הובא להארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשון לציון.
![]() |
| עו"ד כרמל בתו |
בחקירתו הכחיש צבאן כל קשר לאירוע ובבית המשפט טען פרקליטו כי ממצאי החקירה עולה שהחשד נגדו עלה כבר בחודש דצמבר, מה שמעלה את התהייה מדוע הוא לא נחקר בעבירה כה חמורה בכל אותו הזמן מאז. פרקליטו טען בהקשר זה ככל הנראה במשטרה ידעו היטב שאין ראיו נגדו, אך מאחר והוא אמור להשתחרר מהכלא בעוד 16 ימים, מישהו במשטרה החליט שהחשד הזה מספיק כדי לחבל בשחרור שלו, גם אם אין ראיות נגדו.
מנגד, נציגי יאחב"ל בדיון הציגו לשופט דרור קלייטמן סרטון המתעד את הדריסה המכוונת, כפי שכל הנראה צולמה במצלמות של חברת נתיבי איילון. בית המשפט התרשם שיש חשד סביר נגד צבאן והאריך את מעצרו בשישה ימים".
עדכון (23.3.15)
בימ״ש השלום בראשל״צ האריך פעם נוספת עד יום רביעי, 25 בפברואר, את מעצרו של בן צבאן לאחר שהיחידה הגישה הצהרה על כוונת פרקליטות מחוז ת״א להגיש כנגדו כתב אישום בגין דריסה בכוונה תחילה של רוכב אופנוע על רקע ויכוח שהתפתח בינהם בעת נסיעה.
בהחלטת בית המשפט התייחס השופט דרור קלייטמן לעילות המעצר ואמר כי ״ הרי שעילות אלו קיימות בשלב אלו כבר ברמה של עילות לכאורה לבקשת מעצר עד תום ההליכים״ והאריך כאמור את מעצרו של צבאן עד יום רביעי.




