חזרה אחרונה וקטלנית

שתף כתבה עם חברים

אישום: אזרח סודאן שהשתכר יחד עם חבריו באזור רהט, הסיע אותם בחזרה למתקן "חולות" ללא רישיון, נהג ב-132 קמ"ש, התהפך עם הרכב ואחד מחבריו נהרג. הוא מואשם בהריגה

holot6
מתקן חולות (צילום ארכיון: אתר שב"ס)

פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית משפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד אזרח סודאן השוהה במתקן "חולות", המייחס לו עבירות הריגה, נהיגה ללא רישיון, נהיגה בשכרות ועוד.

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד ואדים סיגל, במהלך ספטמבר 2014, רכש הנאשם רכב ונהג בו במספר רב של הזדמנויות בכבישי הדרום, למרות שלנאשם אין ומעולם לא היה רישיון לנהיגת רכב מכל סוג שהוא במדינת ישראל.

לפי כתב האישום, ב-27 במרץ הגיע הנאשם עם רכב מסוג רנו למתקן "חולות" ואסף ממנו ארבעה נוסעים, אותם הביע למקום באזור רהט, שבו נוהגים להיפגש אזרחים סודאניים השוהים בישראל. הוא שהה במקום מספר שעות יחד עם חבריו, ושתה יחד איתם לשוכרה. בערך בשעה 19:30 נהג ברכבו בחזרה מאזור רהט למתקן "חולות", לפי כתב האישום כשהוא שיכור לגמרי, ובשלב מסוים – במהירות של 132 קמ"ש, סטה הנאשם עם הרכב לנתיב הנגדי, התהפך, וכתוצאה מהתאונה מצא את מותו הנוסע שהיה ברכבו במושב האחורי ולא היה חגור.

הפרקליטות מציינת, כי כחודשיים וחצי לפני מועד התאונה, הנאשם כבר הורשע בעבירה זהה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ונידון, בין היתר, לעונש פסילה של 18 חודשים ולחמישה חודשי מאסר על תנאי.

מלבד כתב האישום, הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשות לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו וכן לפסול אותו מהאפשרות לקבל רישיון נהיגה. "קיומם של הפסילה ושל המאסר המותנה לא הרתיע את הנאשם, והוא שב ונהג ברכבו תוך פרק זמן קצר, כאשר בזו הפעם הסיכון שהיה גלום בנהיגתו התממש בדמות התאונה הקטלנית", נטען בבקשה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *