שדרות: השודד החתולי נעצר לאחר מרדף

שתף כתבה עם חברים

מרדכי ביטון משדרות, החשוד בניסיון שוד אלים של בעל מכולת ובגניבה מרכב, חמק משוטר ונלכד לבסוף מסתתר בקומה השביעית בבניין

משטרת שדרות עצרה את מרדכי ביטון, תושב העיר (43), בחשד שניסה לשדוד בעל מכולת וחבט בו בעזרת קרש עץ, עד שהקרש נשבר והקורבן נחבל בכל חלקי גופו. החשוד נמלט אך אותר ונעצר כעבור יממה, ובחקירתו התברר כי רק כמה ימים לפני כן גנב לפי החשד גם כרטיס אשראי מרכב שחלונו הושאר פתוח, ובתוך דקות ספורות חייב את חשבונו של בעל הכרטיס ב-1,400 שקל בחנות סמוכה.

מחקירת המשטרה עולה כי ב-25 באוגוסט עקב ביטון אחר בעל מכולת בשדרות, כשזה סגר את החנות והלך לביתו ברחוב ההגנה בעיר. החשוד ניגש אל בעל המכולת ודרש ממנו את כספי הפדיון היומי, ערך חיפוש על גופו ובכיסיו, והרים אף את קצות מכנסיו כדי לבדוק האם הוא מסתיר כסף בגרביים. הוא הלם בקורבנו בעזרת קרש, ובעל המכולת נפל ונחבל בידיו, בפניו ובראשו. הקרש נשבר, אולם כסף לא נמצא, והחשוד ברח מהמקום. בעל המכולת הצליח להתרומם והגיע לבית שכנים כדי לבקש עזרה.

כוחות משטרה בפיקודו של מפקד משטרת שדרות, סנ"צ אפי שימן, הגיעו למקום ופתחו בסריקות אך לא מצאו את החשוד, אף שזהותו היתה ידועה.

יום לאחר ניסיון השוד אותר ביטון על ידי שוטר משטרת שדרות כשהוא יושב בקיוסק ברחוב הגבורה באשקלון. השוטר ניסה לעכבו לחקירה, אולם החשוד דחף את השוטר והצליח להימלט גם ממנו. בסריקות שהתבצעו כעבור כמה דקות הוא אותר מתחבא בקומה השביעית של בניין מגורים סמוך.

בחקירתו על ידי רס"מ חיים שיקלי בתחנת שדרות, התברר כי כמה ימים לפני שתקף את בעל המכולת, הבחין ביטון ברכב חונה ברחוב בן נון, כשחלונו פתוח. לפי החשד, הוא הושיט את ידו וגנב את כרטיס האשראי של בעלת הרכב, שבאותו הזמן לא היתה בסביבה, וניגש לחנות סמוכה כדי לסגור חוב שנצבר על שמו בסך 1,400 שקלים.

בית משפט השלום באשקלון האריך את מעצרו, ומחר אמורה פרקליטות מחוז דרום להגיש כתב אישום נגד האיש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *