![]() |
| שלום דומראני |
"בניגוד להצהרות שהושמעו בעבר מצדו של שלום דומראני ואנשיו, באשר לכך שכל רצונו היה להשכין שלום בין חצרות הרבנים בנתיבות ושתוכח חפותו המוחלטת בתיק זה, הודה דומראני בכתב אישום מתוקן, הורשע ולמעשה אישר את עיקר המעשים שיוחסו לו, שכפי שטענו המשטרה והפרקליטות היו משום מעשי איומים". כך נמסר היום מפרקליטות מחוז דרום בהודעה לתקשורת, בהתייחסות רשמית להסדר הטיעון במסגרתו נגזרו על שלום דומראני 15 חודשי מאסר בפועל, לאחר שהודה בכתב האישום המתוקן נגדו.
בחודש אוקטובר 2013 התקיימו ברחבי הארץ בחירות לרשויות המקומיות. על ראשות העיר נתיבות התמודדו ראש העיר המכהן, יחיאל זוהר ומולו התמודד אייל מסיקה. בעקבות פילוג בן מחנות הרבנים בעיר, הודיעו אנשי מחנה הרב איפרגן על תמיכתם במסיקה כמועמד לראשות העיר, בעוד שהרב אברג'יל ואנשי מחנהו הודיעו על תמיכתם ביחיאל. כתוצאה מהפילוג, מערכת הבחירות בנתיבות היתה מתוחה וסוערת, ולוותה בהתנכלויות הדדיות בין המחנות.
בין דומראני לבין הרב אברג'יל ועוזרו עמנואל אלישע היתה היכרות מוקדמת רבת שנים, מאחר שדומראני נהג לפקוד את חצרו של הרב ואף לתרום כספים למוסדותיו. נטען, כי במועד מסוים סמוך ליום הבחירות החליט אלישע לעשות מעשה: הוא פנה לדומראני וביקש ממנו להגיע ביום הבחירות לנתיבות, במטרה להטיל את אימתם על תומכיו של מסיקה, ולהעביר מסרים מאיימים לאנשי מחנהו של הרב איפרגן, ובפרט לרב עצמו ולעוזרו.
ב-22 באוקטובר הגיעו דומראני, הנאשם השני בפרשה מרדכי קצנטיני ואחרים למוסדות הרב איפרגן, ומשלא נכח במקום, הגיעו לביתו. במעד זה פנה הרב איפרגן לדומראני ושאל אותו: "מה הסיפור? למה יש פה לחץ?". דומראני השיב כי ידוע לו על פעילותו של עוזרו נגד הרב אברג'יל והוסיף כי הוא פוגע בו.
כתוצאה מהאימה שהטיל דומראני על הרב איפרגן, חשש הרב לשלומו ולשלום עוזרו (המתלונן בפרשה), התקשר אליו וביקש ממנו להגיע לביתו. מיד עם הגעתו, פנה אליו דומראני ואמר לו: "אתם פוגעים ברב יורם, ואנחנו פה כדי לסדר את העניינים של הרב יורם. אנחנו פה בשליחות הרב יורם". בעדותו ציין המתלונן שהוא חש כמי ש"רואה את המוות לנגד עיניו" ועל כן ניסה להניא את דומראני וקצנטיני לא לפגוע בו, באומרו כי אין הדבר נכון. דומראני, בתגובה, המשיך לאיים: "זה לא מה שאני שומע, אני שומע דברים אחרים. אני שומע שאתם פוגעים ברב יורם עושים לו ככה…". דומראני המשיך בדברי האיום תוך שהוא מצביע לעבר קצנטיני ואומר למתלונן: "הרב יורם חשוב לו מאוד" ו"הכבוד של הרב יורם מאוד חשוב לו… נשלחנו לטפל בזה ויש דרכים לטפל בזה… אם אתם לא עושים לו (לרב אברג'יל) כלום אז אני אשמור עליך". לאחר מכן עזב דומראני את בית הרב.
במסגרת הסדר הטיעון בין הצדדים הוסכם כי על דומראני ייגזר עונש מאסר של 15 חודשים בפועל מיום מעצרו ואילו על קצנטיני ייגזרו 87 ימי מאסר בפועל. בכתב האישום המקורי יוחסו לנאשמים עבירות של סחיטה באיומים, הפרעה לבחירות ושיבוש מהלכי משפט, אולם כתב האישום תוקן ודומראני הודה באיומים בלבד ואילו קצנטיני בעבירה של סיוע לאיומים.
שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע, נסר אבו-טהה, אישר את הסדר הטיעון וגזר על דומראני, מלבד 15 חודשי מאסר בפועל, גם שישה חודשי מאסר על תנאי ופיצוי כספי לעוזרו של הרב איפרגן, בסך 7,500 שקלים. על קצנטיני נגזרו מלבד המאסר בפועל גם שישה חודשי מאסר על תנאי וגם הוא יפצה את עוזרו של הרב איפרגן בסכום זה.
"ההודאה, ההרשעה והעונש ניתנו לאחר הליך גישור ממושך, שנערך בהמלצת בית המשפט, בין היתר בשל מורכבותו של התיק מבחינה ראייתית וכן בגלל שמדובר באירוע ממוקד וקצר", נמסר עוד מהפרקליטות, "מדובר בהישג משמעותי של המשטרה והפרקליטות, במסגרתו שוב הורשע דומראני בעבירות איומים – כפי שהורשע בעבר – והושת עליו עונש מאסר לא מבוטל".
את דומראני ייצגו עורכי הדין רועי אטיאס ומשה שרמן. את קצנטיני ייצג עו"ד אטיאס. את הפרקליטות ייצגו עורכי הדין סיגל דהן וצחי יונגר.










