איסור היחוד והאישור להרוג

שתף כתבה עם חברים

סכסוך הזוי על הסעת אשה גרושה מבית"ר עילית לעבודתה בחברה קדישא הוביל לדקירה של הנהג והנחת מטען חבלה בפתח ביתו, מה שחולל חקירת אמל"ח אשר חשפה מטען צינור ייחודי והובילה לכתב אישום נגד בן משפחתה של האשה

mitan tzinor idf 
 המצוד אחרי יצרני מטעני צינור

כל חטאו של מיכאל גולדשטיין היה שהסיע לעבודה במשרדי החברה קדישא את אמו הגרושה של נתנאל איטח, שכנו מהישוב הדר בית"ר, שהיא גרושתו של אביו דוד איטח מהיישוב השכן בית"ר עילית. מבחינתם של דוד איטח ובני משפחתו, גולדשטיין עבר על "איסור הייחוד" הקובע: איש ואשה שאינם נשואים ואינם בקרבה ראשונה (אב ובתו, אח ואחות) אסורים בשהייה יחד במקום שאף אחד לא יכול לראותם.

על הרקע הזה סבל גולדשטיין מהתנכלויות חוזרות ונשנות מצד שכניו, איומים וגידופים, דקירה אכזרית ואפילו מטען חבלה קטלני הטמינו בפתח ביתו. כך נטען בכתב אישום שהוגש בחודש דצמבר נגד נהוראי איטח, בן 22 מבית"ר עילית, אשר נאשם בניסיון רצח. על פי כתב האישום, שהגישה פרקליטות מחוז ירושלים, גולדשטיין התגורר בשכנות לנתנאל איטח, שאמו עבדה בחברה קדישא עם גולדשטיין. על הרקע הזה נוצר מתח רב בין נתנאל איטח לבין גולדשטיין שהסיע את אמו כל בוקר לעבודה. המתח הוביל לנתק בין שני השכנים עד שיום אחד נדקר גולדשטיין ואושפז בבית חולים.

לטענת הפרקליטות, למחרת הדקירה הגיעו אל מיטתו של גולדשטיין בבית החולים כמה מבני משפחת איטח המורחבת בניסיון למנוע ממנו להתלונן במשטרה נגד דוד איטח. הנסיון לא צלח, גולדשטיין הגיש תלונה נגד דוד איטח על הדקירה שבעקבותיה נעצרו נתנאל איטח ודודו חיים איטח בחשד שהשפיעו על המתלונן ושיבשו את החקירה נגד דוד איטח בעניין הדקירה.

לפי המשטרה, בעקבות הסכסוך ולאחר הדקירה והתלונות שגולדשטיין התעקש להגיש, הונח מטען חבלה בפתח ביתו. מדובר במטען צינור באורך 10 ס"מ אותו מילאו ב-250 גרם אבק שריפה ו-54 כדורי רובה להגברת הרסס. המטען הונח ב-31 ביולי בתוך ארונית מחוץ לקראוון בו מתגורר גולדשטיין. באותו לילה נעשו 16 ניסיונות להפעיל את המטען באמצעות חיוג אל הטלפון הסלולרי שהוצמד אליו, אולם המטען לא התפוצץ. למחרת נערכו 19 ניסיונות נוספים שלא צלחו. בחמשת הימים הבאים נעשו עוד ועוד נסיונות הפעלה, ללא הצלחה. ב-24 באוגוסט הבחין גולדשטיין במטען והזעיק את חבלני המשטרה.

חקירת אמל"ח

od arnon eitan 150   od rabi ronen 151
 עו"ד איתן ארנון  עו"ד רונן רבי

בסיום חקירה סמויה של היחידה המרכזית במחוז ש"י נעצרו דוד איטח וכמה מבני משפחתו אך כולם שוחררו מחוסר ראיות. בהמשך נעצר נהוראי איטח, בן הדוד של נתנאל, ונמצאה נגדו תשתית ראייתית להגשת כתב אישום על הנחת המטען. ראש מחלק תשאול, רפ"ק שמוליק פיאמנטה: "בפעילות חקירתית שעשינו הצלחנו לקשור אותו למטען מבחינת הראיות. הנאשם לקח על עצמו לטהר את קרובי משפחתו שהיו מסוכסכים עם המתלונן. הוא עשה את זה על דעת עצמו מבלי שהם ידעו על זה. אם המטען היה מופעל היו פגיעות בנפש".

בנוסף לנהוראי איטח נעצר העבריין שמואל גרמה, בן 22 מבני ברק, שמוגדר על ידי המשטרה והפרקליטות כ"מומחה להכנת מטעני חבלה". גרמה ריצה 20 חודשי מאסר על תיק סחר בלבנות חבלה בין עבריינים. במסגרת החקירה הנוכחית גרמה היה חשוד באספקת המטען לנהוראי איטח, אולם לא נמצאו נגדו ראיות והוא שוחרר חזרה לבית הכלא בו הוא עצור על תיק אחר.

במסגרת החקירה נבדקה רמת ההתאמה של המטען למטענים אחרים שהתפוצצו ברחבי הארץ, בדגש על פיצוץ מכונית הפרקליט והפיצוצים באשקלון. רמז לכך סיפק נציג המשטרה, רס"ב דניאל טולדו, באחד הדיונים על הארכת המעצר של נהוראי איטח: "המטרה היא לא רק להגיע לנאשם אלא למכיני מטענים שפוצצו מטענים במקומות אחרים".

רפ"ק פיאמנטה מעריך כי מדובר במטען ייחודי ביותר: "המטען שונה מאלה שמעבדת החבלה הכירה עד כה, ולא מצאנו התאמה למטענים אחרים. במטען הזה השקיעו הרבה מאוד מחשבה ומי שהרכיב אותו מבין טוב מאוד בהרכבת מטענים. יתכן שמדובר כאן במטענים מסוג חדש בהם החלו להשתמש עבריינים, והמטרה המרכזית שלנו כעת היא להגיע אל מי שהרכיב את המטען הזה".

בתוך כך, סעיף אישום נוסף נגד נהוראי איטח מייחס לו איומים והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. נטען כי לאחר מעצרו הזדהה בשם אחר וטען כי אין ברשותו תעודת זהות. כמו כן נטען, כי בבית המשפט הוא קילל את נציג המשטרה ואמר לו : "אתה ממציא עלי דברים, חכה, אתה לא מכיר אותי". בהמשך הוא גם צעק לעברו: "יש לך ילדים? תשמור טוב על הילדים שלך".

בית משפט השלום בירושלים האריך בשלב זה את מעצרו עד להחלטה אחרת. סנגורו, עו"ד איתן ארנון: "בשלב זה רק קיבלנו את כתב האישום, נלמד את חומר הראיות ונגיב בבית המשפט".

לסנגורו של גרמה, עו"ד רונן רבי, היה גם מסר: "למרשי אין קשר להנחת מטען או קניית מטען, וכפי שטענו מלכתחילה מדובר במעצר שווא שהסתיים בלא כלום. בזמן האחרון אנחנו עדים ללחץ כבד של המשטרה לנסות למצוא חוטים מקשרים לאירוע בו הונח מטען לפרקליט. בשל הלחץ הכבד המשטרה לא בוחלת במעצרים של חפים מפשע. הדבר מצער מאחר ובמדינה דמוקרטית הייתי מצפה להפעלת שיקול דעת לפני ביצוע מעצרים, חרף הלחץ הציבורי הכבד".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *