המפכ"ל בכנס האבטחה 2017: "נערכים לכל תרחיש אפוקליפטי"

שתף כתבה עם חברים
cenes avtaha 2017 mafkal

מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך השתתף (שלישי, 14.11) בכנס האבטחה של ישראל לשנת 2017, ביחד עם ראש אגף המבצעים במשטרה ניצב אלון לבבי, קציני אגף המבצעים וחטיבת האבטחה של המשטרה.

המפכ"ל אמר כי "בעשור האחרון חל שינוי עמוק והעורף הפך לחזית. הקישוריות המתגברת של העולם, מאפשרת להשפיע מרחוק ללא תלות בגבול משותף, לייצר ארגוניים אידיאולוגיים רשתיים מבוזרים ללא כל עוגן גיאוגרפי פגיע ועוד. אתגר זה, מעביר בהדרגה נטל בטחוני גובר מכתפי צה"ל לכתפי משטרת ישראל. אנו נדרשים להתמודד עם טרור ללא רסנים פוליטיים או ארגוניים… הואקום שנוצר מסיכול עמוק של הטרור הממוסד, מייצר הזדמנות לפיתוי צעירים…".

המפכ"ל הרחיב על אתגרי המשטרה בעידן המודרני וציין: "מתן מענה לסוג של חשיבה שנתפס לא רציונאלי בעיניים מערביות, מחייב אותנו להיערכות לכל תרחיש אפוקליפטי שגורמים כאלה עלולים לייצר, מהתרחישים הקונבנציונאליים ועד התרחישים הלא קונבנציונאליים".

cenes avtaha 2017

בהמשך התייחס המפכ"ל לחיבור בין המשטרה ומערך האבטחה בישראל: "איך מייצרים ממשטרה לאומית הקטנה על מידותיה שוטר בכל מקום שנדרש? כאן נכנס החיבור בין משטרת ישראל ובין מערך האבטחה המונחה. ככל שהמערך יהיה מקצועי יותר, מחובר הדוקות לתמונת האיומים, מאומן ומצויד, המשטרה תוכל לתת מענה הולם עבור העורף".

בסיום דבריו התייחס המפכ"ל לאתגרי העתיד וציין: "חטיבת האבטחה של המשטרה תחתור לעשייה משותפת כדי לחסוך בחיי מאבטחים. שיתוף פעולה והעברת ידע באופן אפקטיבי, הם הבסיס להתמודדות וליכולת שלנו לשמור על חיי אדם ועל ביטחון האזרחים. חובתנו המוסרית כלפי אזרחי מדינת ישראל היא לצפות את איומי העתיד, ולהתמקד בפתרונות עתידיים, ובטכנולוגיות שעדיין אינן בהישג יד. ככל שנמקסם השותפויות – ננצח".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *