מפגש חזיתי: העוקץ של בעלי "ניו דרייב" והעצבים של דודו אמויאל

שתף כתבה עם חברים

תומר עדי, איש חברת הליסינג החשוד בהונאות של מיליוני שקלים, "הכניס" את אמויאל לכלא לאחר שהתלונן נגדו על סחיטה לפני כמה שנים * במשטרה מדווחים על זרם מתלוננים בלתי פוסק נגד "ניו דרייב"

tomer adi
תומר עדי (עדיקא)

נראה כי תומר עדי (עדיקה), בעלי חברת הליסינג "ניו דרייב" העצור מזה 10 ימים וחשוד בעבירות הונאה, הלבנת הון וסחיטה באיומים, הסתבך עד מעל לראש מבחינה חוקית, אבל עיון בעברו מגלה כי לפני מספר שנים הוא הסתבך בצרה מסוג אחר – מול העבריין הבכיר דודו אמויאל.

אמויאל הוא בעל רקורד פלילי עשיר, צמח כמלווה אלים, איש זרוע ובעל "בנקים" בשוק האפור בראשון לציון, אבל מוכר לציבור בעיקר מהאירוע האלים שהתרחש לפני חודש בבית החולים איכילוב, ושודר לעיני המדינה כולה. חברתו של אמויאל, הדוגמנית אליה קדוש בת ה-19, התלוננה על היחס שקיבלה בבית החולים, וקראה לחבר שלה ולאנשיו שתקפו במכות אכזריות חמישה מאבטחים. שעות ספורות אחרי התקרית, אמויאל כבר היה על מטוס, בדרכו למילאנו והוא מוגדר עבריין נמלט.

עכשיו מתברר כי לפני מספר שנים, אמויאל שברקורד שלו כמה מאסרים על עבירות אלימות קשות, ריצה מאסר של שנה על סחיטה באיומים של אותו תומר עדי. מקריאת כתב האישום בפרשה עולה, כי אמויאל איים על עדי לאחר שגם הוא, לכאורה, שילם מקדמה לקניית רכב לסוכן המכירות ואיש העסקים החלקלק – ונעקץ.

בכתב האישום שהוגש נגד אמויאל בשנת 2013, כונה עדי-עדיקה שנוהג להחליף שמות – עדיין בשמותיו הקודמים "רותם עילאי קציר" ובנוסף הוזכר שם כי לעתים הוא מכונה גם "תומר". אמויאל וחברתו דאז נפגשו עם תומר בסוכנות "ניו דרייב" באשדוד וביקשו לרכוש ג'יפ  AUDI Q5. חברתו של אמויאל שילמה מקדמה של 20 אלף שקל וסוכם כי ההחזר החודשי יעמוד על 3,000 שקל. גם חבר של אמויאל העביר מקדמה עבור רכב דומה.

amoyal dudu kadosh alya
דודו אמיואל ואליה קדוש

בהמשך טען תומר כי החשבונות שמסרו לא אושרו למימון בנקאי. אמויאל דרש לבטל את העסקה, ואחרי שלושה שבועות בהם לא קיבל בחזרה את בכסף, הוא התקשר לתומר: "אכלת אותה אחושרמוטה. אתה חושב נפלת עם איזה מניאק? אני אראה לך יא מניאק, אתה נפלת עם צרה גדולה". אמויאל דרש מתומר להחזיר את הכספים לחשבון של חברו המכונה "פונטיאק": "תשלם את ה-40 אלף לפונטיאק, עוד שעה שהכסף יהיה אצלו". אמויאל הזהיר: "תעשה שיעורי בית עליי יא בן זונה… אני אראה לך, אתה תראה, קודם כל תעשה שיעורי בית יא שרליל קטן… תעשה שיעורי בית, תראה אם מישהו יכול לטעות במילה, בחצי מילה, עם דודו אמויאל, הבנת? יא חתיכת שרמוטה, חשבת שאתה מערבב כוס תה…? אני הולך לעשות לך בית ספר, אני אומר לך שה–40 אלף יהיו אצל פונטיאק בתור התחלה,  בן זונה".

אחרי שעתיים תומר התקשר לאמויאל ועדכן שהמקדמה חזרה לחשבון של חברתו. אמויאל שאל מה עם הכסף של "פונטיאק" ואיים שוב: "אתה תשלם יא מניאק, אתה תביא לי 10 ג'יפים מהפחד שלך, נתתי לך שעה והכסף עוד לא עבר…  אני אראה לך מה זה הדיבור הזה, אם אתה מבין אותי יא חתיכת שרמוטה, עכשיו אני בדרך למשרדים בירושלים ויש עוד ארבעה חברים בדרך אליך לאשדוד".

od ben natan nes 150 150    
עו"ד נס בן נתן    

הסנגור של אמויאל, עו"ד נס בן נתן, הסביר אז, ב-2013, כי הלקוח שלו כעס וקילל את מי "שהונה אותו". אמויאל שהשתחרר אז ממאסר "רצה לפצות את בת זוגו על התקופות הרעות שהוא גרם לה ורצה לרכוש את הרכב", אמר עו"ד בן נתן לבית המשפט. "אמויאל שילם, אבל מדובר במתלונן (תומר עדי) שהונה המון אנשים ויש נגדו תביעות. לאחר שהתברר לאמויאל שאין רכב הוא ביקש בנחרצות את הכסף".

עקב עברו הפלילי המכביד בעבירות סחיטה ומאסר על תנאי קודם של תשעה חודשים, אמויאל נשפט למאסר של 13 חודשים על המקרה.

new drive amir 400 250
 

מסחיטה באיומים ועד בית"ר ירושלים

בתוך כך, בית משפט השלום בירושלים האריך (8.11) בשבוע נוסף את מעצרו של עדי. נציג המשטרה טען כי "זרם המתלוננים לא פוסק" – עד כה נרשמו יותר מ-60 מתלוננים על עוקץ ו"בליעת" כספם לכאורה על ידי חברת הליסינג "ניו דרייב". 

מותג זה הוא אותו מותג המשמש את עדי מול לקוחות כבר שנים, רק שבדרך, לפי חומר החקירה, הוא מחליף את שמות החברות באמצעותן העסק רשום, ובכל פעם לכאורה כשהחברה בקשיים או חשבונה מוגבל הוא פותח חברה חדשה על שמות קופים. "הוא איתר אדם שישמש כבעלי החברה, כאשר המשיב מנהל את החברה ועושה בה כרצונו", אמר נציג מפלג החקירות בירושלים. אנשי הקש לכאורה הרשומים כבעלי המניות במקום עדי – ציון ג'רבי ועאמר עלי שוחררו ממעצר השבוע. 

הסנגור של עדי, עו"ד ציון אמיר, אמר כי הלקוח שלו הסביר שהחברה נרשמה על שם אחרים בגלל הסתבכות שלו מול רשות המסים, ובגלל שהוא תחת סטאטוס של פושט רגל.

לכאורה, טען עו"ד אמיר, הסכומים שנטען שהתקבלו במרמה מלקוחות החברה, מוגבלים לעמלת שיווק ומקדמה של 10-15 אלף שקל שגבתה "ניו דרייב" ממזמיני הרכבים, כי רוב שווי העסקה היה אמור להיות משולם בתשלומים ליבואנים. אולם מעבר לעשרות עסקאות בחודש, נעקצו לפי החשד לא רק לקוחות, אלא גם שותפים וגם ספקים של החברה. עדי חשוד כנגד חלקם גם בעבירות סחיטה באיומים.

shofet richter david shaul    
השופט דוד שאול גבאי ריכטר    

משכירי נכסים וספקי שירותים התלוננו כי צ'קים שקיבלו במאות אלפי שקלים מעדי בוטלו. מנהלי קבוצת הכדורגל של הפועל תל אביב שחתמו לפני שנה עם "ניו דרייב" על הסכם חסות ופרסום החברה, ביטלו את ההסכם תוך מספר חודשים עקב צ'קים ב-300 אלף שקל שלא כובדו. אחרי גביית תלונה ממנהלי הפועל, זומנו לעדות במשטרה גם אנשי בית"ר ירושלים שחתמו עם "ניו דרייב" על הסכם רק לפני חודשיים. בערוץ הספורט דווח כי מנג'ר הקבוצה אלי אוחנה נפגש עם תומר עדי וסיכם איתו חוזה פרסום בשווי מיליון שקל, אך לאחר שבבית"ר קיבלו מידע על החברה ועברו המפוקפק של עדי, שכבר הורשע בעבר בהונאה, הוחלט לבטל את ההסכם.

השופט דוד שאול גבאי ריכטר האריך את מעצרו של עדי עד 15 בנובמבר. לדבריו מסכת האירועים שנפרשה "חורגת באופן ברור מסכסוכים עסקיים, אזרחיים לגיטימיים ומופנית כלפי גורמים רבים ושונים לרבות לקוחות תמימים".

עדכון 15.11

השופטת מיקה בנקי האריכה את מעצרו של עדי בשבוע נוסף עד 22 בנובמבר. נציג המשטרה אמר כי החשדות "בגדול הם לגניבת כספי לקוחות בשנים 2016-2017 בכך שהחשוד מכניס לכיסו כספי עמלות שמקבלת החברה מלקוחות רוכשי רכבים, ועבירות מס והלבנת הון בכך שהחשוד פועל לכאורה בחשבון בנק על שם איש קש. כן נחקר עדי בחשד לגניבת כספים משותפיו לשעבר בעסק בשנים 2013-2016, ולעבירות איומים. במסגרת החקירה נגבו עדויות מבעלי צ'יינג'ים".

השארת תגובה

2 תגובות על “מפגש חזיתי: העוקץ של בעלי "ניו דרייב" והעצבים של דודו אמויאל”

  1. סוף סוף גבר דודו אמויאל מאוהבת סוף סוף רואים גבררררר אמיתי ולא הקוקסינלים שיש ברחובות

  2. חייב לציין, שפתחתייי מיייל שהיתעסקתי שעתיים בלהביןןן איך מגיבים פה יא ראבאקק אז כשאנחנו פה סוף סוף חייייייייב לדבר את הקלאוז אפ/ אפקט צילומי
    שדפקו לתמיר עדייייי חחחחחחחחחחחח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *