
לרגל יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל יקיים אגד (חמישי, 19.4) מסע אוטובוסים היסטוריים אשר שימשו את אגד ואת התחבורה הציבורית בישראל לאורך שנות קיומה של המדינה.
המסע ייצא לדרך בשעה 9:30 בבוקר מהמרכז ההיסטורי של אגד בחולון. בשיירה ישתתפו כ-10 אוטובוסים היסטוריים שונים ששימשו את אגד החל משנת 1948. האוטובוס ההיסטורי בשיירה יהיה ה-מק מ-1945 ובנוסף לו יהיו הליילנד דיזל (הירוק) מ-1950 ו-GMC משנת 1950. כמו כן ישתתפו אוטובוסים משנות ה-60 וה-70, ואוטובוס המרצדס הראשון של אגד משנות ה-80. את השיירה יחתום אוטובוס בינעירוני מהדגם החדיש ביותר המצוי כיום בשירות.

השיירה תעבור בנסיעה איטית במחלף הקוממיות דרך נתיבי איילון צפון, תרד במחלף השלום ודרך רחוב בגין/נמיר אל כיכר המדינה דרך ויצמן/פנקס לאבן גבירול. המסע יחלוף על פני כיכר רבין ודרך שאול המלך ומסוף ארלוזורוב בחזרה לנתיבי אילון דרום, עד לרחבת "יס פלאנט" בראשון לציון. בין השעות 12:30 (שעה משוערת) ועד 14:00 יחנו האוטובוסים במיצג פתוח לקהל ברחבת "יס פלאנט ", אולם מטעמי בטיחות הצופים לא יוכלו להיכנס לתוך האוטובוסים.
יו"ר אגד, אבי פרידמן, אמר: "מסע האוטובוסים ההיסטוריים ביום העצמאות הוא מחווה לציבור הישראלי שכן מסעו של אגד שלוב במסע הציונות המתחדשת של עם ישראל בארצו, בהקמת מדינת ישראל ובהגנה עליה. אגד, בו עובדים יחד בני כל המגזרים, העולים ובני המיעוטים, הוא דוגמא ומופת להגשמת החלום הציוני של עם ישראל בארצו. ביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל אנו גאים להיות שותפים במסע המופלא של העם והמדינה".


