כתב אישום שהוגש (שני, 9.7) נגד סיף אגבאריה (24) מאום אל פאחם, מייחס לו השלכת בקבוקי תבערה לעבר ביתו של מוכר למשטרה בכפר יונה – כך נודע לאתר "פוסטה".
על פי כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, אגבאריה קשר עם אחרים שזהותם אינה ידועה להצית את בית משפחתו של גיא סאסי (23) בכפר יונה. מחקירת ימ"ר מרכז עולה, כי ב-15 ביוני אגבאריה ושניים נוספים הצטיידו בחמישה בקבוקי תבערה ומציתים, נסעו ברכבו של אגבאריה לכיוון ביתו של סאסי ועם הגעתם למקום ירדו מהרכב, הבעירו בקבוקי תבערה וזרקו לעבר גדר הבית. מיד לאחר מכן נמלטו. כתוצאה מזריקת הבקבוקים נגרמו סימני פיח על הקיר החיצוני של הבית, על רכב שחנה בחניית הבית, בחצר הבית ועל דלת המרפסת.

כתב האישום מתבסס על צילומי אבטחה בהם נראה רכבו של אגבאריה מגיע לביתו של סאסי. כמו כן אגבאריה נראה בסרטון יחד עם רעולי פנים כשהם מיידים את בקבוקי התבערה.
לפי התביעה, נמצאה התאמה בין חולצה שנתפסה בביתו של אגבאריה לבין חולצה שאחד מרעולי הפנים לבש בזירת האירוע. כמו כן, מכשיר הטלפון של אגבאריה מאוכן בכפר יונה במועד הרלוונטי. עוד התברר לחוקרים כי אגבאריה חיפש בתוכנת הניווט WAZE את רחוב מגוריו של סאסי.

אגבאריה, המיוצג על ידי עו"ד רויטל סבג שקד, מרחיק את עצמו מנתניה ומכפר יונה, ומכחיש בצורה גורפת את המיוחס לו, למרות שלא סיפק אליבי. כתב האישום, יש לציין, לא חושף את המניע. כמו כן, המשטרה טרם הצליחה לפענח את הירי לעבר בני משפחתו של סאסי בנתניה, מספר ימים לאחר השלכת בקבוקי התבערה. כך או כך, ההערכות הן כי הרקע הוא סכסוכי עבריינים בגזרת נתניה – כפר יונה.
עם הגשת כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה להארכת מעצרו של אגבאריה עד תום ההליכים. הדיון בעניינו נדחה לצורך בחינת חומר הראיות על ידי ההגנה. מעצרו הוארך לעת עתה עד להחלטה אחרת. במקביל ביקשה הסנגורית לשלוח את אגבאריה לשירות מבחן לצורך קבלת תסקיר.










