הקולומביאנית פתחה

שתף כתבה עם חברים

תיק הקוקאין הנוזלי בירושלים: המבשלת מקולומביה סיפרה לחוקרים כיצד ייבאה יחד עם החשודים הישראלים קוקאין נוזלי כדי להפוך אותו בישראל לאבקה ששווה תשעה מיליון שקלים

צפו בסרטון: כך נראית המעבדה שבה הפכו את הנוזל לאבקה

שבוע וחצי לאחר הפרסום הראשון באתר "פוסטה" על חשיפת מעבדת קוקאין, המשטרה מפרסמת היום (27.8) פרטים חדשים על הפרשה. במקביל, לאחר שחרור שני חשודים, הוארך מעצרם של ששת החשודים האחרים: האזרחית הקולומביאנית איוון מריצה ברמודס גילדודניאל כהן, אליהו בוהדנה, דוד טויטו, ישראל ידידיה בוהדנה ודניאל אסייג.

ימ"ר ירושלים פתחה בחקירה סמויה לפני כשבועיים, עם קבלת מידע על ייבוא וייצור של קוקאין נוזלי. הבלשים פעלו במגוון מישורים, ועם התקדמות החקירה הגיעו לאליהו בוהדנה, המוגדר כאחד החשודים המרכזיים. הוא וגילדו נחתו ב-13 באוגוסט בישראל, ולפי החשד ייבאו שלושה ק"ג קוקאין נוזלי טהור בתוך בקבוקי יין שמקורם בקולומביה. גם טויטו, שחזר לישראל ב-1 באוגוסט, חשוד שהביא איתו קוקאין מקולומביה, ואילו אסייג, לטענת המשטרה, חזר ארצה ב-12 באוגוסט מקולומביה וייבא חלק מהסם. הוא טוען כי חזר בכלל מהונגריה.

עו"ד אדרי עו"ד דוידי

בחקירה עלה חשד לפיו החשודים שכרו דירה ברחוב קק"ל במרכז ירושלים, בה גילדו הפעילה לכאורה מעבדה שבה עיבדה את הסם הנוזלי כדי להפיק ממנו אבקה. להערכת המשטרה, המעבדה יכולה היתה להפיק תשעה ק"ג אבקה כתוצר מוגמר, בשווי שוק הנאמד בשבעה עד תשעה מיליוני שקלים.

עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, ב-16 באוגוסט פשטו כוחות המשטרה על המעבדה ועצרו את החשודים במקומות שונים. השוטרים תפסו את הבקבוקים עם הקוקאין הנוזלי, כמו גם חומרים כימיים נוספים בהם על פי החשד נעשה שימוש להפקת האבקה.

באתר פוסטה פורסם בשבוע שעבר כי בימים האחרונים חלה התפתחות משמעותית ורוחבית בחקירה, שעשויה לרמוז כי מי מהחשודים מסר גרסה מפלילה. היום התברר רשמית, כי גילדו "פתחה" על יתר החשודים ומסרה גרסה שמפלילה אותם. בנוסף, בידי המשטרה סרטונים שצולמו על ידי החשודה, בהם נראים לפחות חלק מהמעורבים. לפוסטה נודע גם כי חוקרי הזיהוי הפלילי איתרו מספר ממצאים פורנזיים, ובין היתר מדובר בטביעות אצבע של מי מהחשודים.

עו"ד כהן עו"ד עירוני

מגרסתה של גילדו עולה, כי כהן שהה בקולומביה לפני כחודש וחצי, שם נפגש עם שני חשודים אחרים. כמו כן עולה מהחקירה כי מי ששכר את הדירה הוא אליהו בוהדנה, אשר גם זוהה על ידי המשכיר. לאסייג מייחסים החוקרים הצטיידות בכלים ששימשו לייצור האבקה, ובהקשר זה הוטחו במי מהחשודים צילומי אבטחה באחד מבתי העסק בהם הסתובבו לרכישת הציוד.

מעצרם של כלל החשודים – המיוצגים על ידי עורכי הדין ליאור דוידי, שי ויזלברג, ליאור אשכנזי, יפעת כהן, מיכאל עירוני, אתנה אדרי וזכריה שנקולבסקי – הוארך עד 30 אוגוסט.

קוקאין בתהליך עיבוד

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *