פנחס גינזבורג, דירקטור ובעל מניות בחברת אל על, נעצר ונחקר ברשות ניירות ערך בחשד לעבירות שימוש במידע פנים ותרמית בניירות ערך.
ב-16 באוגוסט 2017 פירסמה החברה דוח רבעוני עם תוצאות שליליות ובתוך יומיים ירדה מניית החברה בכ-20%. חודש לפני פרסום הדוח, עשה גינזבורג לפי החשד שימוש אסור במידע פנים שברשותו כחבר ועדות דירקטוריון וכמחזיק כ-10% ממניות החברה.
לפי החשד, כהיערכות לירידות הצפויות וכדי להקטין חשיפה, ב-18 ביולי עשה גינזבורג שלוש עסקאות מחוץ לבורסה ומכר את אחזקותיו ב-2% ממניות החברה תמורת 33 מיליון שקל. בכך מנע הפסד של כ-7 מיליון שקל, בעודו מניע על פי החשד את הצד הרוכש לרכוש את המניות במרמה, תוך העלמת מידע הפנים הידוע לו.
מעורבים נוספים נחקרו בפרשה. רשות ניירות ערך ביקשה להורות על שחרורו של גינזבורג בתנאים מגבילים. שופטת בית משפט השלום בתל אביב אפרת בוסני אישרה את ההסכמות שהושגו עם הסנגור עו"ד אורן אדרת. גינזבורג יפקיד ערבות בנקאית של 800 אלף שקל וישהה בסוף השבוע במעצר בית. כמו כן נאסר עליו ליצור קשר עם עובדי אל על ומעורבים למשך 30 ימים ואיסור יציאה מהארץ לחצי שנה.









