
בית משפט השלום בחיפה האריך בפעם השלישית, עד 26 בדצמבר, את מעצרו של רכז מודיעין במע"מ, החשוד בקבלת שוחד מבעלי עסקים, תמורת מתן הקלות בתיקי מע"מ והעלמת עין מעבירות. הדיונים בעניינו של קצין המודיעין, המיוצג על ידי עורכי הדין יוגב נרקיס ואורון שוורץ, מתקיימים בדלתיים סגורות ועל שמו הוטל איסור פרסום.
בשבוע שעבר נעצרו בפרשה הנחקרת ביאח"ה-להב 433, חמישה חשודים במתן השוחד ותיווכו, כולם בעלי עסקים מטירה במשולש. כעת (23.12) נותרו במעצר רק רכז המודיעין ואחד החשודים במתן שוחד, זהראן שתיווי, שמעצרו הוארך עד מחר.
נגד שתיווי (41), קבלן עבודות עפר, הוגש כתב אישום על ידי רשות המסים לפני שנה, בגין העלמת עסקאות וניכוי חשבוניות פיקטיביות בשנים 2012-2013. זהראן ואחיו מהראן מואשמים כי השמיטו עסקאות בהיקף שלושה מיליון שקלים בדיווחים התקופתיים למע"מ, וקיזזו חשבוניות פיקטיביות בסך מיליון שקלים. לשתיווי יש עבר פלילי בהדחת עד והדחה בחקירה. הוא נשאל על היכרותו וסוג הקשר שלו עם רכז המודיעין במע"מ, ולטענת המשטרה הוא "מזגזג בגרסת ההיכרות, המפגשים והשיחות". עו"ד עומר מסארווה, המייצג את החשוד, אמר כי היכרותו עם קצין המודיעין "זהה להיכרותו עם פקידי מס הכנסה ואין ביניהם שיחה מפלילה אחת שמצביעה על שוחד". השופטת רונה פרסון האריכה את מעצרו ביום שישי, בארבעה ימים נוספים.

חשוד נוסף במתן שוחד, שאדי סמארה (43), אשר שוחרר בתנאים ביום חמישי, ריצה רק לאחרונה עשרה חודשי מאסר בגין סחר בכלי רכב גנובים ועבירות מס. סמארה ניהל עסק בשם "בודי חלפים" בטירה וכדי להסוות סחר בחלקי רכב גנובים, הוא הוציא תעודות משלוח וחשבוניות מס בהן נרשמו נתונים כוזבים של רשומוני ייבוא, לפיהם מקור חלקי הרכב שנמכרו ללקוחות הוא בחלקי רכב שיובאו לארץ. בנוסף, בספרי העסק, כלל סמארה חשבוניות פיקטיביות בשווי מיליון שקלים על שמות שלוש חברות פיקטיביות שהוקמו על ידי אנשי קש. כעת סמארה, לדבריו, עוסק בקבלנות שיפוצים. סנגוריו עורכי הדין אורי בר עוז ונדיר בראנסי אמרו כי אין לו כל קשר לאיש המודיעין של מע"מ, וקשריו עם קבלן גינון, שהינו חשוד נוסף בתיווך לשוחד, אינם פליליים.
![]() |
![]() |
קבלן נוסף, עבד אלרחים עיראקי (32), החשוד במתן שוחד, שוחרר ביום חמישי. השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב כתבה כי יש לעשות הבחנה בין חשודים במתן שוחד לחשוד בקבלתו, וכי "יש לתת את הדעת להפרה לכאורית של זכויות החשוד להיוועץ בעו"ד", זאת לאור טענת הסנגור עו"ד איברהים עיאד, על מניעת מפגש עם החשוד במהלך חקירתו.











