מורשע בניסיון רצח הפך לעו"ד פלילי, שהפך לנאשם בהברחת סמים לכלא

שתף כתבה עם חברים

עו"ד עזריאל פרידנברג, בן 65 מירושלים, ישב 12.5 שנים בכלא והורשע גם בשוד. עכשיו הוא מואשם שסיפק מגוון סמים לאסירים בכלא רימונים, ואפילו ביהמ"ש לא הצליח להבין איך האיש הזה הפך עו"ד

 

ירה בראשו של סוחר יהלומים. עו"ד עזריאל פרידנברג

עורך דין עזריאל פרידנברג (65) מירושלים, המתמחה הן בתחום הפלילי והן בעבירות צווארון לבן ומשפט אזרחי, הואשם היום (14.2.19) בהברחת כמות גדולה של סמים מסוגים שונים לאסירים בכלא רימונים.

"את הכינוי 'ענק' הרוויח עו"ד עזריאל פרידנברג ביושר, כאשר ייצג את ראשי משפחות הפשע המפורסמות. כאשר הפך תיקים שעשו כותרות לתיקים שאין בהם כלום. כאשר ייצג בתיקי פשע קשים עם עדי מדינה והביא לזיכויים". במשפטים אלו תואר עו"ד פרידנברג באתר הרשמי של משרדו.

אולם כתב האישום ובקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשו בעניינו היום, לאחר שנתפס מבריח סמים אל כותלי הכלא, חושפים התנהלות פלילית יוצאת דופן, ששמה את המחמאות העצמיות שלו בפרופורציות. בקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגדו מעלה שפרידמברג, שמיוצג על ידי עו"ד רותם טובול, הוא לא בדיוק טלית שכולה תכלת, מה עוד שאין מדובר בהסתבכות ראשונה שלו.

הפרקליטות מציינת בבקשה כי לפרידמברג הרשעה אחת קודמת בעבירת שוד בנסיבות מחמירות, ובניסיון רצח, בגינן ריצה מאסר בפועל למשך 12 וחצי שנים. בנוסף, הורשע בגניבה, עליה ריצה שלושה חודשי מאסר.

הירואין, קוקאין ועוד. הסמים שהבריח לכלא

כאמור, פרידנברג מכיר היטב את החיים מאחורי הסורגים. בתחילת שנות ה-90 הוא הורשע בין היתר בניסיון רצח ושוד מזוין. מכתב אישום שהוגש נגדו בזמנו עלה כי ירה בראשו של סוחר יהלומים באנטוורפן, בלגיה, וכי ניסה לירות בסוחר פעמיים נוספות, אך עקב תקלה באקדח נמנעו היריות.

בנוסף נטען כי במאבק שהתפתח בין העורר לסוחר היהלומים ניסה הנאשם לחנוק את הסוחר, ולבסוף גנב ממנו יהלומים בשווי של כ-350 אלף דולרים. בזמנו  נגזרו עליו 17 שנות מאסר, אך בסופו של דבר הוא ריצה 12 וחצי שנים בתיק זה.

נראה כי שנים ארוכות בכלא גרמו לו לסימפטיה לאסירים והתגייסות לעזרתם, אפילו תוך סיכון עצמי, כפי שעולה מכתב אישום שהוגש נגדו היום. כתב האישום מתייחס לביקורים אצל האסירים אבי מולייב, שלמה אלקבץ ומרדכי אברהמי, כולם מרצים מאסרים ארוכים: מולייב מרצה 19 שנות מאסר לאחר שהורשע בגין חלקו בתיק רצח משה אברהם בחולון ב-2013; אלקבץ מרצה חמש שנות מאסר בגין חלקו בתיק ניסיון רצח עומר שוסטר ושמואל אקנין בחולון ב-2016, ואברהמי (המזוהה עם מיכאל מור) מרצה 14 שנות מאסר בתיק ניסיון רצח של א"ו, עד המדינה נגד שני ארגוני הפשע: של אילן בן שטרית באילת ושל שמוליק גרימברג וזאזא צדיק בבאר שבע.

מכתב האישום הנוכחי שהוגש נגד פרידנברג לבית משפט השלום בפ"ת עולה כי ב-27 בינואר הוא נפגש עם רעייתו של מולייב בבית משפט לענייני משפחה בראשון לציון. במהלך הפגישה העבירה האישה לפרידנברג שעון יד מסוג ROLEX מקורי, ושתי שקיות ג'ל מסוג KAMAGRA לצורך מסירתם לבעלה בכלא.

העביר לאסירים חפצים שונים, למשל שעוםן רולקס. כלא רימונים

מהחקירה עולה שב-4 בפברואר הגיע אדם שזהותו אינה ידועה למשטרה לתחנת מוניות בהרצליה, והעביר לידי הסדרנית שקית שהכילה כפפות אימון ופתק שהכיל את שמו ומספר טלפון של פרידנברג, וביקש ממנה להעבירם לעורך הדין באמצעות הפרטים שבפתק.

למחרת, כפי שעולה מכתב האישום, העבירה הסדרנית לנהג מונית את השקית ואת הפתק לצורך העברתם לפרידנברג. לאחר תיאום טלפוני נפגשו פרידנברג והנהג מונית במחלף בני ציון-בצרה, והשקית הועברה. עוד באותו היום נכנס פרידנברג לכלא רימונים לביקור מספר אסירים, והעביר למולייב את החפצים ולאלקבץ את הכפפות.

באישום השני נטען כי כשבועיים לפני מעצרו של פרידנברג ב-5 בפברואר, הוא קיבל מאדם שזהותו אינה ידועה שתי שקיות שהכילו סמים מסוגים שונים שנתפסו ברכבו בעת המעצר, וזאת במטרה להעבירם לאסיר אברהמי תמורת 5,000 שקלים.

עו"ד רותם טובול

בתום הביקור בכלא נערך חיפוש ברכבו, ובמהלכו נמצאו בתוך תיק עור שתי שקיות שהכילו סמים מסוגים שונים, האחת 82 גרם חשיש ו-7 גרם MDMA, והשנייה עם 40 בולי LSD, קוקאין במשקל 2.2 גרם, הרואין במשקל 1.7 גרם, תשע טבליות MDMA, שש טבליות סם מסוג אוקסיקודון, 60 טבליות סם מסוג בופנורפין, נייר מגולגל, ושלושה ריבועי פלסטיק שהכילו סם מסוג FENTANLYUM.

אם לא די בכך, על פי האישום השלישי, בחיפוש שנערך יומיים לאחר המעצר, נמצאו במשרדו של פרידנברג 136 טבליות של סם מסוג בופנורפין, תשעה  גרם MDMA, תשעה גרם קוקאין ו-22 גרם חשיש.

כתב האישום מתבסס על הודאתו של פרידנברג בהחזקת הסמים ובהחדרתם לכלא, דוחות פעולה של שוטרים וסוהרים אודות החיפושים שנערכו ברכבו ובמשרדו של פרידנברג וראיות נוספות. עו"ד רותם טובול מסרה בתגובה: "קיבלנו את כתב האישום ובקשה למעצר. נקבל את חומרי החקירה, נלמד אותם ונגיב בהתאם".

הניסיונות להבין כיצד אדם כזה, אסיר לשעבר שהורשע בניסיון רצח, הפך עורך דין נותרים בשלב זה עלומים. גם ביהמ"ש התקשה לעכל את העובדות שהוצגו בפניו, ונראה כי לא מעט גורמים במערכת המשפט יצטרכו לתת הסברים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *