עבודות שירות לנאשם שגידל כ-17 ק"ג קנאביס והחזיק סמי הזיות קשים

שתף כתבה עם חברים

התביעה דרשה מינימום שנתיים מאסר אך השופטת קיבלה את המלצת שירות המבחן ובקשת הסנגור: "ראוי להזדמנות השמורה למועדים לראשונה בפלילים"

22 שתילים בקושי? (צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה)

שופטת בית משפט השלום בקרית שמונה, רות שפילברג כהן, גזרה (רביעי, 6.3) עבודות שירות על שגיא לוקינוב (32) מאור עקיבא, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בגידול קנאביס במעבדת הידרו, ובהחזקת סמים מסוגים אחרים.

בסוף 2017 או בתחילת 2018 הקים לוקינוב בבית ששכר ביישוב חד-נס מעבדת הידרו שכללה את כל הציוד הדרוש לגידול קנאביס. שוטרים שפשטו על המעבדה ב-1 בפברואר 2018 גילו בה כ-17 ק"ג קנאביס וסמים מסוג מסקאלין ופצילוצין (סוגים של סמי הזיות) לשימוש עצמי. כבר בחקירתו הראשונה הודה לוקינוב בגידול הסמים והחזקתם, והוגש נגדו כתב אישום.

סנגורו של הנאשם, עו"ד ירון שומרון, הגיע עם נציגי פרקליטות מחוז צפון להסדר טיעון שהוצג לבית המשפט בחודש יוני אשתקד, יחד עם הסדר טיעון. בהתאם להסדר, הנאשם הודה במיוחס לו – ייצור, הכה והפקת סמים, החזקה ושימוש לצריכה עצמית והחזקת כלים. לאחר שהורשע, בהתאם להסדר הוא נשלח לשירות המבחן לקבלת תסקיר.

שלושה תסקירים הוכנו בעניינו של לוקינוב, שהחל להשתמש בסמים בגיל צעיר, הפסיק כאשר התגייס ליחידה קרבית, וחזר להשתמש לאחר שחרורו מצה"ל עקב מות אחיו. במסגרת המפגשים עם שירות המבחן הוא נבדק ומסר בדיקות שתן נקיות, והשתלב בקבוצות טיפוליות כאלה ואחרות. בתסקיר השלישי המליץ שירות המבחן להטיל על הנאשם מאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות, ולהעמידו תחת פיקוח שירות המבחן למשך שנתיים, תוך המשך שילובו בתהליכים טיפוליים.

עו"ד ירון שומרון

למרות המלצת שירות המבחן, הפרקליטות ביקשה לגזור על הנאשם 24-48 חודשי מאסר, בין היתר בטענה שמדובר בעבירות חמורות, וכי מלבד הקנאביס הוא החזיק סמים קשים במיוחד.

מנגד, עו"ד שומרון ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן וציין כי המעבדה המדוברת כללה בקושי 22 שתילים, כאשר משקל הקנאביס הרלוונטי נמוך משמעותית מזה שצוין בכתב האישום, מה גם שלנאשם לא יוחסה במפורש כוונה לסחור בסמים. כמו כן הוסיף הסנגור כי יכולתו של הנאשם להימנע משימוש בסמים במהלך התקופה מאז מעצרו, מעידה על שיקומו.

השופטת שפילברג כהן ציינה בהחלטתה: "מצאתי כי הנאשם ראוי להזדמנות השמורה למועדים לראשונה בפלילים". היא החליטה לבסוף להטיל עליו שישה חודשי עבודות שירות, כמו גם חמישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 4,000 שקל. השופטת קיבלה בכך את המלצת שירות המבחן, והוציאה צו לפיו הנאשם יהיה בפיקוח שירות המבחן למשך שנתיים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *