ציון אמיר נגד קמפיין אבי חימי ורומי קנבל למחוז מרכז

שתף כתבה עם חברים

עו"ד קנבל ערכה כנס חברים במשרדה לצד עו"ד חימי, ועו"ד ציון אמיר שיגר אליהם שליח עם מכתב: "מדובר בתעמולת בחירות אסורה". חימי: היריבים בלחץ

מימין: דוד פורר, אבי חימי, דפנה לביא, רומי קנבל וקרולין עידן

עו"ד רומי קנבל ערכה הערב (13.3) מפגש חברים במשרדה, קנבל ושות' בתל אביב, כמה ימים לאחר שהכריזה על התמודדות לראשות מחוז מרכז בלשכת עורכי הדין, לצד ראש הלשכה עו"ד אבי חימי.

חימי השלים כמעט את ארגון הנבחרת שלו: קנבל, עורכת דין בכירה לענייני משפחה וירושה במרכז, עו"ד דוד פורר, שותף במשרד גרוס קלינהנדלר חודק הלוי גרינברג שנהב ושות' במחוז תל אביב, וראשי המחוזות הוותיקים הממשיכים איתו: עו"ד תמי אולמן בחיפה, עו"ד אשר אקסלרד בירושלים ועו"ד חאלד זועבי בצפון.

בעיצומו של הארוע, הגיע שליח עם מכתב מטעם המועמד עו"ד ציון אמיר, שטען כי הארוע מהווה תעמולת בחירות אסורה ודרש לפזר אותו. אמיר באמצעות עורך דינו איתן לירז, כתב כי לפי כללי לשכת עורכי הדין, ארכאיים או לא, תעמולת בחירות – ארועים וכנסים – מותרת רק 90 יום לפני מועד הבחירות, כלומר החל מ-21 במרץ (יום חמישי הבא). בסביבת חימי-קנבל רטנו: "אמיר מדבר נגד תעמולת בחירות ובאותו זמן מפיץ בפייסבוק את סלוגן הבחירות שלו 'יוצאים לדרך חדשה'".

קנבל אמרה כי "זה היה מפגש חברים. זו לא תעמולת בחירות ולא דיברתי על מצע. את זה אעשה בהמשך לפי כל הכללים".

עו"ד ציון אמיר  (צילום: תמר מצפי)

עו"ד חימי אמר כי "רומי עורכת דין מהשורה הראשונה, מוכשרת, מחויבת לציבור עורכי הדין, מחויבת למקצוע, איכותית וצפויה לה הצלחה גדולה במחוז. אנחנו אנשי מקצוע לפני הכל, לא אנשי פוליטיקה, ובאנו לתרום לציבור. כנראה שהיריבים בלחץ מהבחירה של ראשי מחוזות רציניים וטובים למחוזות תל אביב והמרכז".

למשרדה של קנבל באו בין היתר עו"ד דפנה לביא, עו"ד עדי כרמלי, עו"ד איתן ארז, עו"ד קרולין עידן ועו"ד גרציה קשתי.

עו"ד ציון אמיר העדיף להפנותינו לקבלת תגובה למקורבו ואיש מטהו, ראש הלשכה לשעבר דורון ברזילי. עו"ד ברזילי אמר כי "כללי לשכת עורכי הדין קובעים שתעמולה מתחילים שלושה חודשים לפני הבחירות. כללי התעמולה לא חלים על הפייסבוק או העיתונות. צריך לכבד את החוק ולאכוף את הכללים על כולם, זה לא עניין אישי. זה אחד הדברים שחסרים היום ללשכה: מכובדות ויושרה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *