תיעוד: חייל מרחובות הואשם ברצח צעיר מחוץ למועדון בת"א

שתף כתבה עם חברים

video
play-sharp-fill

בסרטון: ההתקוטטות מחוץ למעדון והבריחה מזירת הרצח (צילום: דוברות משטרה)
כתב אישום הוגש היום נגד עופר טללה (20), חייל מרחובות,  בגין רצח צעיר מחוץ למועדון בתל אביב (27 במרס).

חקירת המשטרה נפתחה ב – 20 בפברואר, אז התקבל דיווח על צעיר שנמצא דקור ומחוסר הכרה מחוץ למועדון ברחוב בן אביגדור בדרום ת"א. למקום הוזעקו כוחות מד"א ושוטרי תחנת שר"ת, שאיתרו את הצעיר, שרון סטאי (32) מרחובות, מתבוסס בדמו. בחלוף זמן קצר וחרף פעולות החייאה שבוצעו בו, נקבע מותו בבית חולים.

מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגרוף, ביצע הערכת מצב בזירה יחד עם מפקד מרחב איילון תנ"צ דניאל חדד והחקירה הוטלה על היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב איילון. במשטרה הגדירו אותה כחקירה סבוכה, מורכבת ורבת מעורבים, אשר חצתה מחוזות ושילבה כוחות ויחידות נוספות. במסגרת החקירה בוצעו מגוון רחב של פעולות, לצד שימוש באמצעים טכנולוגיים מגוונים, אשר הובילו את חוקרי יל"פ איילון להתחקות אחר מסלול בריחתו של החשוד ומעצרו. החשוד אותר כשהוא מסתתר בבסיס צבאי שם נעצר והועבר לחקירה ביל"פ איילון.

מעצרו הוארך מעת לעת והבוקר הגישה נגדו הפרקליטות כתב אישום על רצח בנסיבות מחמירות ושיבוש מהליכי משפט.

מכתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על כי בין הקורבן לבין הנאשם אין היכרות מוקדמת.

על פי כתב האישום, סמוך לשש בבוקר שוחח הנאשם עם מספר בליינים אחרים, בהם שתי נשים. בחלוף מספר דקות התקרב המנוח אל החבורה והחל לשוחח עימם. בשלב מסוים, לאחר שפרץ ויכוח בין הנאשם לבין המנוח, שהסלים במעשי הנאשם אשר מספר פעמים שב והתקרב למנוח ,הדף אותו ודיבר אליו בצורה מאיימת, וזאת חרף מאמצי הסובבים להפריד בין השניים. בשלב מסוים ,הנאשם הוציא מכיסו סכין אותה נשא ,ובכוונה לגרום למותו ,דקר את המנוח בצווארו. בניסיון להימלט מפני הנאשם, נפל המנוח על גבו ,והנאשם התקרב אליו וניסה לדקור אותו פעם נוספת ,אך המנוח הדף אותו ברגליו . בעוד המנוח שכוב על הכביש, התקרב הנאשם אל המנוח ,ודקר אותו פעמיים ברגליו. הנאשם לא הסתפק בכך ,וגם לאחר שהמנוח נעמד על רגליו, הניף לעברו שוב את הסכין וניסה לדקור אותו, אך בשל העובדה כי הנוכחים במקום חצצו בינו לבין המנות, התרחק הנאשם. המנוח התמוטט במקום, איבד את הכרתו, פונה לבית חולים במצב אנוש – ושם נקבע מותו.

הנאשם נמלט מהמקום במונית, יחד עם אדם אחר ובחלוף שלושה ימים החליף את מכשיר הטלפון וכרטיס הסים – וזאת במטרה לשבש את החקירה.

התשתית הראייתית נגד הנאשם מתבססת על צילומי מצלמות אבטחה מהמועדון והסביבה, עדויות שנגבו, נתוני תקשורת של הטלפון של הנאשם וראיות נוספות.

הנאשם מצידו, שמיוצג על ידי עו"ד קובי בן שעיה, בתחילה הרחיק עצמו מהאירוע ,וטען כי כלל לא היה בתל אביב ביום האירוע .כמו כן ,הכחיש היכרות עם מכרים רבים שלו ,אשר מסרו הודעות במהלך החקירה . בנוסף ,הנאשם הכחיש את מספר הפלאפון המיוחס לו ,וטען כי מכשיר ומספר הפלאפון איתם נעצר, בשימושו זה מכבר ,והיו בשימושו גם ביום האירוע. לאחר שהוטחו בנאשם מרבית הראיות ,שינה את גרסתו , והודה כי היה במועדון ביום האירוע, וכי הוא התווכח עם בחור שאיים עליו .יחד עם זאת, הכחיש את הזיהוי שלו בסרטוני האבטחה, וטען כי היה לבוש בבגדים אחרים מהנראה במצלמות.

לצד כתב האישום, הוגשה נגד הנאשם, בקשה למעצרו עד תום ההליכים נגדו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *