
שוטרים מתחנת בני ברק עצרו צעיר בן 20 תושב העיר בחשד להחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית.
החשוד משה פנחס יעקובוביץ' הובא לאחר חקירה ראשונית לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים.
בפתח הדיון אמר נציג המשטרה: "בוצע מחסום שגרתי. הרכב בו נהג החשוד נעצר לפני המחסום המשטרתי ופתח מכסה מנוע מיד כשהבחין במחסום, מה שעורר את החשד. השוטרים ניגשו לרכב. בעל הרכב, הנהג, תואר כשהוא לחוץ ומפחד. בוצע חיפוש ובמהלכו נתפסו סמים במשקל 28 גרם ברוטו קוקאין בתוך מעיל שהיה ברכב. החשוד טוען שהמעיל לא שייך לו ושייך לטרמפיסטית".
במשטרה טוענים כי מדובר ברכב שהחשוד הוא היחיד שנוהג בו, ורשום על שמו.
סנגורו של החשוד, עו"ד קובי בן שעיה, הכחיש את המיוחס למרשו וטען שלדבריו הרבה אנשים נוסעים ברכב זה.
הסנגור הוסיף וטען כי החיפוש ברכב לא היה חוקי.
השופט אבי כהן עיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים. לאחר מכן הוא קבע: "אני סבור שלצורך ההליך הזה לא ניתן לקבל את הטענה, וכמובן שהטענה המהותית שמורה לחשוד להמשך הדרך. כידוע, במסגרת הליך זה ניתן לבסס את החשד הסביר גם על ראיות בלתי קבילות, וכמובן שאינני קובע מסמרות בעניין חוקיות הליך החיפוש, וכפי ששמענו היום יש גרסה נגדית של המבקשת לגבי עילת החיפוש".
מעצרו של החשוד הוארך בארבעה ימים. לדיון שני נציג המשטרה התייצב עם הסכמה לשחרור החשוד למעצר בית.
השופטת עדי יעקובוביץ נתנה תוקף משפטי להסכמות בין הצדדים.











