העונש לנאשמים בניסיון רצח מזוהה ארגון מוסלי בצפון תל אביב

שתף כתבה עם חברים

בעזרת מכשיר עיקוב שהוצמד לרכב, אחד הנאשמים כיוון את שני הנאשמים האחרים למיקומו של הקורבן, שם למרות שנורו לעברו שמונה יריות הוא לא נפגע

video
play-sharp-fill
תיעוד מהלכי הנאשמים עד לירי לעבר הקורבן

פרסום ראשון באתר "פוסטה": בבית המשפט המחוזי בתל אביב ניתן גזר הדין בעניינם של שלושת הנאשמים בתיק ניסיון רצח בצפון תל אביב, של אדם המזוהה עם ארגון מוסלי. זאת כשנתיים לאחר שהוגש כתב האישום.

בחודש יוני 2023 הגישה הפרקליטות בתום חקירת ימ"ר תל אביב, כתב אישום נגד שניים: סעיד עתילי (23) מבת-ים ומוראד עתמאנה (30) מיפו, שניהם מוכרים למשטרה.
השניים נעצרו במסגרת חקירת אירוע ירי שלפי החשד התרחש על רקע סכסוך בין ארגוני הפשיעה של מוסלי וערן חייא.

ימים ספורים לאחר מכן הוגש כתב אישום מתוקן, שכלל נאשם שלישי – איהב אבו רמדאן (22) מיפו.

לפי כתב האישום, הנאשמים ואחרים קשרו קשר לגרום למותו של ע"כ, בתחילת שנות ה-50 לחייו, המוכר למשטרה כמי שהיה מזוהה עם ארגון מוסלי; לפני כעשור הוא נעצר עם כמה מהאנשים המובהקים של הארגון בתיק של עבירות אלימות ואמל"ח.

מכתב האישום המקורי עולה כי לאחר שהותקן מכשיר עיקוב מבוסס GPS על רכבו של הקורבן כדי לקבל נתוני איכון בזמן אמת, עתאמנה עקב אחריו והעביר את המידע לעתילי.
נטען כי בערב ה-3 ביוני, בזמן שעתאמנה עקב אחר הקורבן, עתילי ואבו רמדאן יצאו מבניין מגוריו של עתילי כשהם לבושים בשחור ומצוידים באקדח חצי אוטומטי, בעוד שאבו רמדאן עטה כפפה לבנה על יד ימינו, השניים התיישבו על קטנוע טימקס שאתו הגיע אבו רמדאן, והחלו בנסיעה מהירה ופרועה, תוך שחצו צמתים רבים ברמזור אדום.

ע"כ הגיע לרחוב רקנאטי בצפון תל אביב, עצר וישב ברכב כמה שניות. רוכבי הקטנוע הגיחו לעברו, ולפי האישום עתילי ירה לעברו שמונה יריות ונמלט עם אבו רמדאן.
היריות פספסו את הקורבן אך רכבו נפגע.

לפי כתב האישום המקורי, הם נסעו לבת-ים תוך שחצו רמזורים אדומים, ובהגעתם לרחוב קדושי קהיר הסתירו את הקטנוע והחליפו את בגדיהם.

כתב האישום ייחס לשני הרוכבים ניסיון רצח וקשירת קשר לרצח. עתילי הואשם גם בסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, נשיאת נשק ושיבוש הליכי משפט.

לכתבה המלאה על כתב האישום – לחצו כאן

התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על צילומי אבטחה, בחלקם עתילי נראה בפנים גלויות, כמו גם ממצאים מטלפונים ניידים של השניים, שכללו התכתבויות, וחיפושים שביצעו בגוגל כשעתיים לאחר הירי (אודות האירוע והגעת פצוע לאיכילוב).

כמו כן כלל התיק נתוני תקשורת שונים, תוצרי האזנת סתר לטלפון של עתילי, עדויות ועוד. הנשק שבאמצעותו בוצע הירי לא אותר.

הנאשמים הכחישו את המיוחס להם, אך עתילי אישר שעשה שימוש בטלפון שנתפס אצלו, זיהה את קולו באחת מן השיחות שנקלטו בהאזנות סתר, זיהה את האופנוע שלו בתמונות שאותרו בטלפון ואישר כי לו ולאחרים יש גישה לקסדה הנראית בתמונות.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

במסגרת דין ודברים בין ההגנה לבין הפרקליטות הוצג קושי ראייתי ספציפי הקשור לזיהויו של עתמאנה, בספטמבר 2024 הגיעה הסנגורית שלו, עו"ד שני מורן, להסדר טיעון מול הפרקליטות, והוגש נגדו כתב אישום מתוקן שבו הוא הודה והורשע בקשירת קשר לפשע (חבלה חמורה).
נטען לגבי עתאמנה בכתב האישום המתוקן כי מסר לנאשם עתילי מידע על מיקומו של הקורבן.
במסגרת ההסדר נגזרו עליו אז 18 חודשי מאסר בפועל, שנת מאסר על תנאי ופיצוי בסך 20 אלף שקל.

בימים האחרונים, לאחר דין ודברים בין הסנגורים לבין הפרקליטות, הצדדים הגיעו להסדר טיעון בעניינם של שני הנאשמים האחרים.
במסגרת ההסדר, עתילי ואבו רמדאן הורשעו בקשירת קשר לפשע, חבלה בכוונה מחמירה, מעשי פזיזות ורשלנות, נשיאת נשק ושיבוש הליכי משפט.
עתילי הורשע גם בנהיגה ללא רישיון, בעוד שאבו רמדאן הורשע גם בבריחה, הפרת הוראה חוקית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

בהתאם להסדר, הצדדים עתרו להטיל על עתילי מאסר של שבע שנים ושלושה חודשים, ועל אבו רמדאן מאסר של שש שנים ושלושה חודשים.

הפרקליטות, באמצעות עו"ד רותם וסרמן-נוימן, הסבירה שהפער במשך המאסר בפועל בין הנאשמים נובע מכך שעתילי ירה בפועל ואבו רמדאן ישב מאחוריו.

השופטים ירון לוי, אילן צור ותמר סנונית פורר הגיעו למסקנה כי ההסדר אינו חורג מרמת הענישה המקובלת בעבירות מסוג זה. לפיכך גזרו השופטים על הנאשמים את המאסרים עליהם הוסכם במסגרת ההסדר.
כמו כן הוטלו על כל אחד מהנאשמים מאסרים מותנים, קנס ופיצויים במצטבר בהיקף של עשרות אלפי שקלים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *