תושב כפר שלם (52) עובד בעיריית רמת גן, נעצר בחשד להחזקה וסחר בסמים לאחר שבמבנה מגוריו נתפסו עשרות קילוגרם קנאביס. אשתו, שהובאה לתחנה ביחד איתו – שוחררה בתום חקירה.
שוטרים שהגיעו אתמול אל רחוב ס"ה בכפר שלם, ביצעו חיפוש במחסן במבנה מגורים ואיתרו שקים רבים שהכילו קנאביס במשקל כולל של כ-42 ק"ג. בנוסף, נתפסו כסף מזומן בסך 2,110 שקל וראיות נוספות שעל פי החשד מצביעות על פעילות סחר בסמים.
בתום פעילות במקום נעצרו שני חשודים, גבר ואישה, המתגוררים במקום, בגילאי 41 ו-52, שהועברו להמשך טיפול וחקירה.
בסיום החקירה, האישה שוחררה, בעוד שהגבר, אבישי שאער, הובא לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים.
בפתח הדיון סיפר נציג המשטרה כי "בקומה השנייה גר החשוד ובקומה הראשונה נמצאו הסמים. על מנת להיכנס לקומה התחתונה צריך להיכנס בשער. החשוד נתפס עם צרור המפתחות של הדלת שנפרצה על ידי המשטרה".
על פי נציגת המשטרה, בת הזוג שלו ציינה כי רק שניהם מתגוררים במקום ורק לשניהם יש פתח לאותו שער שנפרץ על ידי המשטרה. מהדיון עלה, כי צו החיפוש היה רשום על שמו של החשוד ולטענת המשטרה הסמים נתפסו בשטח שבשליטתו.
סניגורו של החשוד, עו"ד ליאור שביט, הכחיש את המיוחס למרשו וטען כי הדירה שבה נמצאו הסמים היא של קרובת משפחה שלו שמשכירה אותה לאנשים אחרים. לדבריו, הוא מתגורר בקומה השנייה ואין לו כל זיקה לדירה בקומה הראשונה שבה אותרו הסמים.
כך או כך, בתום הדיון, השופטת רוית פלג בר דיין, שעיינה בחומרי החקירה, קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו עד ל-11 בינואר.
הסניגור עו"ד שביט הגיש ערר לבית המשפט המחוזי בת"א. השופט עלאא מסארווה התייחס לטענת הסניגור בנוגע לחיפוש המשטרתי, ואמר: "בפי הסניגור טענות שונות לפגמים בעניין צו החיפוש וכן אופן ביצועו אשר גלש ליחידת דיור שאינה שייכת לעורר, על אף טענת המשטרה כי קיים חשד סביר שלפיו קיים מעבר פנימי בין יחידות הדיור. צפיתי בסרטון שמתעד את המקום, אך גם בדוחות הפעולה שערכו השוטרים ומצאתי, כי מדובר בסוגיה לא פשוטה, שכן על פי השוטרים ההגעה לסמים נעשתה בעקבות ריח ומראה עיניים".
יחד עם זאת, בשלב זה, סבר השופט שאין מקום להתערב בהחלטת בית משפט השלום והשאיר את החלטת המעצר על כנה.












