הוארך עד תום-ההליכים מעצרו של כדורגלן ליגה לאומית שנאשם בעבירות סמים

שתף כתבה עם חברים

לעומת זאת, השופט הורה לשחרר את בת זוגו, הנאשמת כי לאחר שנודע לה שהוא נעצר – ניסתה להעלים את הסמים מהדירה ונתפסה איתם בחדר המדרגות

הסמים שנתפסו (צילומים: משטרה)

לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל נצרת הוגשו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד הכדורגלן אפיק כהן ונגד בת זוגו, סתיו בר סימנטוב מעפולה.
כתב אישום מייחס להם החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית.

לפי כתב האישום, ה-4 בדצמבר החזיקו הנאשמים בדירתם ברחוב העבודה בעפולה סמים מסוגים שונים:
כ-222 גרם קטמין.
כ-25 גרם קוקאין.
כ-310 גרם סמי פיצוציות.
כ-152 גרם MDMA.

לפי כתב האישום, באותו יום נסע הנאשם ברכב טויוטה כשהוא מחזיק על גופו סמים נוספים, עד שנעצר בחסימה משטרתית סמוך למושב שדה אילן.

מכתב האישום עולה כי לאחר שלנאשמת נודע כי בן זוגה נעצר, היא לקחה את הסמים שהיו בדירה והוציאה אותם במטרה להעלים ראיות, אך נעצרה במדרגות הבניין כשהסמים ברשותה.

כאמור, הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם של בני הזוג עד תום ההליכים.
באשר לנאשמת, נטען שביצעה את העבירות בצוותא עם בן זוגה, וכי היעדר עבר פלילי והיותה אם לילדים אינם מהווים נסיבות חריגות.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

הסנגורית של הנאשם ביקש להזמין תסקיר מעצר בעניינו, תוך שציינה כי הוא כדורגלן בליגה לאומית, שעבר הליך שיקום במסגרת בית משפט קהילתי בנצרת וסיים אותו בהצלחה.

סנגורה של הנאשמת, עו"ד זוהר ארבל, טען כי הסמים אינם שלה אלא של הנאשם בלבד, וצו החיפוש אף הוצא רק נגדו. עוד נטען כי הנאשם הודה שהסמים שייכים לו.

השופט ערפאת טאהא קבע בהחלטתו: "מחומר הראיות מסתברת יותר האפשרות כי הסמים הם של המשיב ושלו בלבד וכי המשיבה נדרשה לסייע לו על ידי מאן דהוא להעלים את הסמים לאחר שהוא נעצר. סוגי הסמים שנתפסו ברשותו של המשיב הם מן הקשים ביותר, הכמויות שנתפסו הן גדולות במיוחד ובמצטבר הכמות עולה על 700 גרם. ריבוי הסוגים שנתפסו וגיוונם מלמדים על היותו של המשיב נטוע עמוק בעולם הסמים המסוכנים".

לגבי הנאשמת אמר השופט: "בניגוד למשיב שהוא נטוע עמוק בעולם הסמים, למשיבה אין שורשים בעולם הסמים וספק רב אם היא הייתה אמורה להפיק טובת הנאה כלשהי מהחזקת הסם שנתפס ברשותה".

השופט האריך עד תום ההליכים את מעצרו של הנאשם ודחה את בקשת ההגנה להזמין בעניינו תסקיר מעצר.
לעומת זאת, השופט לא קיבל את בקשת הפרקליטות להורות על מעצרה של הנאשמת עד תום ההליכים, והורה על שחרורה לחלופת מעצר מחמירה בבית הוריה בעפולה, בפיקוח מלא ובכפוף להפקדת ערבויות כספיות, התחייבויות וצו איסור יציאה מהארץ.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *