החג של החגים במחוז חיפה: נשיא העליון והיושב ראש סרוג'י

שתף כתבה עם חברים

השופט יצחק עמית: "חנוכה וכריסמס הם 'חגי האור', בהשראתם אני מייחל לניצחון האור על החושך, ואנו מצויים בתקופה בה שעות האור מתקצרות"

הנשיא יצחק עמית עם יו"ר מחוז חיפה, עו"ד שאדי סרוג'י ואשתו רים (צילומים: פוסטה)

יו"ר לשכת עורכי הדין במחוז חיפה, עו"ד שאדי סרוג'י, שוב הרים אירוע מוצלח לציון החג של החגים – מסורת שהנהיגה עיריית חיפה מזה שנים ארוכות, וסרוג'י הטמיע אותה במחוז אותו הוא מנהל.

כמעט 1,000 עורכות דין ועורכי דין, שופטות ושופטים, מכל רחבי הצפון יש לומר, הגיעו למתחם קאלה במפרץ חיפה, כדי לכבד בחנוכה את החגים של ארבע העדות המרכזיות – יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים.

האורח המרכזי של האירוע, אחרי הדלקת הנרות המסורתית של עו"ד מימון טולדנו ולפני ההופעה של זהבה בן, היה נשיא בית משפט העליון, השופט יצחק עמית. הנשיא שישב בשולחן עם שאדי סרוג'י ואשתו רים, זכה למחיאות כפיים סוערות כאשר יו"ר המחוז הזכיר אותו בנאומו, וכאשר הוא עלה לשאת דברים – ללא הצהרות מפוצצות כמו בימים האחרונים.

עוד היו באירוע נשיא בית משפט המחוזי בחיפה, השופט אבי לוי,
נשיא בית הדין לעבודה, השופט יגאל גלם
נשיא בית הדין לעבודה חיפה, השופט מוסטפא קאסם
סגנית נשיאת בית משפט השלום בחיפה, השופטת מיכל דוידי,
סגנית בית משפט השלום בעכו, השופטת מיכל זכריה,

פרקליטת מחוז חיפה, הילה כץ,
המשנה לפרקליט המדינה אזרחי, איתן לדרר,
הסנגורית הציבורית הראשית במחוז חיפה, חיננית שפרלינג,
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד עמית בכר, והיועצת הצמודה, עו"ד ורד זייטמן
מנכ"לית הלשכה, עו"ד אושרת תגר
יו"ר מחוז מרכז, עו"ד רומי קנבל
יו"ר מחוז דרום, עו"ד אלעד דנוך
יו"ר מחוז צפון, עו"ד מוחמד נעאמנה
ראש עירית כרמיאל משה קונינסקי

יו"ר הלשכה עו"ד עמית בכר, עם ראש המטה והיועצת עו"ד ורד זייטמן

"חג החגים הוא אירוע שהפך למסורת בחיפה", פתח ואמר עו"ד סרוג'י, "כולנו כאן יחד, יהודים, נוצרים, מוסלמים, דרוזים, חילוניים, דתיים… זו שונות שהיא כוח, דו קיום זה כבוד הדדי.
"אני קורא להסכמות כאלה גם ברמה הלאומית, לגלות מנהיגות… ולהגיע להסכמות בוועדה לבחירת שופטים", אמר סרוג'י ורמז בסוג של ביקורת על חברי מפלגות השלטון המשתלחים במערכת בתי המשפט, בכלי התקשורת אבל גם באולמות בתי המשפט. "קיימת חובה לכיבוד בית המשפט על ידי עורכי הדין אבל גם הציבור הרחב, ואני אומר זאת בימים בהם אולמות בתי המשפט ובעיקר בג"ץ הפכו למוקד של התפרעויות וצעקות… אנחנו חייבים לשמור על מערכת המשפט שלנו".

שופט בית משפט המחוזי בחיפה, זאיד פלאח

הנשיא יצחק עמית שעלה אחריו הרגיש מתמוגג לרגע: "יש כאן באירוע כל כך הרבה משתתפים, שאני מתאפק לא להגיד, 'ערב טוב קיסריה'. כמי שהיה בן בית בחיפה שנים רבות (שופט מחוזי, "פוסטה"), אני תמיד שמח לחזור לכאן, לאווירה המשפחתית… לחג של החגים שיוצר חיבור בין בני הדתות השונות".

כאמור, הנשיא עמית לא התייחס לעימותים עם שר המשפטים יריב לוין, שקרא יום לפני כן להתעלם מפסיקת בג"ץ על ביטול פיטורי היועמ"שית, אבל שיגר רמז דקיק, כמו נר דקיק, כאשר אמר, "חנוכה וכריסמס הם 'חגי האור', בהשראתם אני מייחל לניצחון האור על החושך, ואנו מצויים בתקופה בה שעות האור מתקצרות (חורף)".

הנשיא עמית דיבר גם על הציפייה להשיב לסדרה במהרה את מערכת השיפוט, לאחר תיקון נזקי הטיל האיראני שנפל במרכז העיר התחתית ופגע גם בהיכל המשפט, "אני מקווה שבקרוב נוכל לחנוך חלקים בבניין שנפגע".

מנכ"לית הלשכה, עו"ד אושרת תגר, ועו"ד תמי אולמן

הדו קיום החיפאי עובר כחוט השני בפיהם של כל הדוברים. כך יו"ר הלשכה, עמית בכר, "העיר חיפה ומחוז חיפה בלשכה הם סמל ומופת לדו קיום, פסיפס אנושי משותף, שוויון וכבוד הדדי, סולידריות ואחדות,  דמוקרטיה אמיתית בכל מובן המילה. אני גאה שבראש המחוז המסמל את כל אלה עומד חברי שאדי סרו'גי.
אם אנחנו רוצים לחיות כדמוקרטיה עלינו להיאבק עליה. בשנים ובחודשים האחרונים אנחנו רואים שערכי הדמוקרטיה שוויון וזכויות אדם אינם מובנים מאליהם".

באשר להתקפות שר המשפטים והממשלה על נשיא בית משפט העליון אמר בכר, "משמעות החרם על הנשיא היא חרם על כלל הרשות השופטת, נשיא בית משפט העליון נבחר כדין בוועדה לבחירת שופטים, לאחר שבג"ץ הורה על כינוס הועדה כי שר המשפטים סירב לכנס אותה… אי הכרה בנשיא היא אי כיבוד סמכות בג"ץ, ולכך אסור להסכים".

על מחזות ההתפרעות בתוך אולם בית משפט העליון הוא אמר, "זה איום קיומי. אם לא נעמוד מול זה המדינה תשנה את פניה… עורכי הדין והלשכה חייבים לעמוד בנחישות גם מול קריאות שרים ונבחרי ציבור להפר פסקי דין וצווי בית משפט, אף אחד לא יעשה את זה במקומנו".

יו"רית מחוז מרכז, עו"ד רומי קנבל, יו"ר מחוז דרום עו"ד אלעד דנוך
פרקליטה בכירה במחוז חיפה, עו"ד ענת שטיינשניט
הסגניות מבתי משפט השלם בעכו וחיפה, השופטת אביגייל זכריה, השופטת מיכל דוידי
עו"ד בלהה מצגר ובעלה שגיא
עו"ד ליאור דוידי ואשתו השופטת מיכל דוידי
ולסיום, עו"ד שאדי סרוג'י ועו"ד תמי אולמן, המנטורית שהצמיחה את הטאלנט
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *