
העיר נצרת מוזכרת במקומות רבים בארץ כדוגמא לגוף מוניציפאלי שקרס; ויש המוסיפים – קרס תחת ערימות האשפה שהצטברו בעיר, בשל חובות העירייה לגופים שונים, ביניהם גם קבלני האשפה.
נגד מתקן האשפה המרכזי העצום אשר שוכן בצמידות לשכונת מגורים הוצא צו סגירה על ידי משטרת ישראל, מה שמהווה דימוי למצבה הקטסטרופלי של העיר אשר מנוהלת כיום על ידי ראש עירייה ממונה מטעם משרד הפנים – יעקב אפרתי.
לאחרונה פעלה המשטרה בשילוב עם גורמי אכיפה נוספים בעיר נצרת, לסגירתו של מתקן לטיפול באשפה אשר פועל מתוך שכונת מגורים, סמוך לבית ספר יסודי – ללא רישיון עסק.
לפי גורמים במשטרה, העסק שפעל כמה חודשים משויך לארגון הפשע סמיר בכרי.
זו ככל הנראה גם הסיבה שהמבצע שיצא לפועל בסוף אוקטובר – התנהל תחת מעטה אבטחה רציני, בהובלת יחידת להב 433 והמטה ללחימה בפשיעה במגזר הערבי ובשיתוף עם נציגים של רשות המיסים והפרקליטות.
במהלך הפשיטה על המקום לצורך סגירתו, התגלו עבירות שונות בתחום איכות הסביבה: "מצאנו הר של זבל ממש בלב שכונה סמוך לבית ספר, עם כל המשתמע מזה בהיבט של זיהום וריחות", אומר גורם שהשתתף במבצע. "לא בכל יום רואים כזה דבר".
מפקד מחוז צפון במשטרה ניצב מאיר אליהו חתם על צו סגירה זמני ל-30 יום, ובמקביל יתנהלו הליכים נוספים נגד המפעיל, כאשר המדינה צפויה לדרוש את סגירתו הקבועה של המקום.
יש לציין שבנצרת פועלת היום ועדה ממונה מטעם משרד הפנים, לאחר שראש העיר עלי סאלם פוטר על ידי שר הפנים (ומנהל בימים אלה מאבק נגד הדחתו בבג"צ).
בהמשך לכך, גם מועצת העיר הנבחרת פוזרה בעקבות משבר כלכלי חמור שאליו נקלעה העירייה.
הדחתו של ראש העירייה אירעה על רקע חובות גדולים שצברה העירייה והובילו להלנת שכר חמורה של שכר עובדים והפסקת שירותים בסיסיים כמו פינוי אשפה.
במקביל לדו"ח מודיעיני עב כרס שהעבירה המשטרה על הקשרים לכאורה בין ארגון הפשע של סמיר בכרי לבין העיריייה בראשותו של עלי סלאם.









