כוחות גדולים של שוטרי מרחב מנשה פשטו על בתים הקשורים לתושב חדרה ועצרו אותו בחשד למעורבות באירועי השלכת רימונים בעיר.
החשוד (30) נעצר לחקירה בתחנת חדרה. בחיפוש בביתו פירקו השוטרים עשרות מצלמות אבטחה פיראטיות החולשות על המרחב הציבורי ושלפי החשד שימשו גורמים עבריינים למטרות פליליות.
החשוד ירדן זיידי הובא לבית משפט השלום בחדרה, שם הורה השופט אהוד קפלן לשחררו בתנאים מגבילים פחותים מאלה שביקשה המשטרה (3 נובמבר).
המשטרה ייחסה לחשוד עבירות קשירת קשר לפגיעה באדם אחר והחזקת נשק שלא כדין. נציג המשטרה, רס"ב שרון אטבריאן מתחנת חדרה, אמר כי כי מדובר בבקשה לשחרור בתנאים לאחר שהחשוד סירב לחתום עליהם בתחנה.
במהלך הדיון הודה נציג המשטרה כי צו החיפוש ניתן כבר ב-19 באוקטובר, וצו המעצר ניתן למחרת, אך פעולות האכיפה בוצעו רק כעת. לדבריו, "היתה מסוכנות, אך אין לי אינדיקציה מדוע לא נעשה קודם".
בדיון נאמר כי במהלך החיפוש בביתו של זיידי נתפסו מצלמות DVR וטלפון נייד. לפי המשטרה, המצלמות עשויות להעיד על קשירת קשר.
סנגורו של החשוד, עו"ד ציון שמעון, תקף בחריפות את התנהלות החוקרים וטען שמדובר בהטרדה מתמשכת מצד המשטרה. "זה לא פעם ראשונה שמטרידים אותו על כלום ושום דבר", אמר הסנגור, "לפני חצי שנה כבר נלקחו מביתו 15 מצלמות, וגם הפעם מבקשים להרחיקו מחדרה ללא סיבה".
עו"ד שמעון הוסיף כי החקירה הסתיימה תוך דקות ספורות, אך החשוד הוחזק במעצר שעות ארוכות ללא הצדקה, וביקש מבית המשפט לשחררו לאלתר וללא תנאים.
אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>
השופט קפלן קיבל את עמדת ההגנה וציין בהחלטתו כי רמת החשד כלפי זיידי נמוכה ואין הצדקה להרחקתו מעירו. "המשטרה היתה מוכנה לשחרורו בתנאים בתחנה, אלא שסירב. לדעתי צדק. אין סיבה להרחיק אדם מעירו לאור עוצמת החשד הנמוכה, וצרכי החקירה אינם מחייבים זאת".
בסופו של דבר קבע השופט כי החשוד ישוחרר מיידית ונאסר עליו ליצור קשר עם מי שאמור להיחקר בתיק למשך 20 יום. כמו כן, נאמר לו כי עליו להתייצב לחקירה במידת הצורך.











