תרגיל המסתערבים והמודדים ברהט התחיל באישומים על סחיטה באיומים והסתיים בעבודות-שירות

שתף כתבה עם חברים

כדי להשיג ראיות בתיק המשטרה שלחה כוח מסתערבים שהתחפשו למודדי קרקע. גם הם אוימו, אבל דרישת הפרקליטות למאסרים בפועל נדחתה

video
play-sharp-fill
"תצאו מפה אחרת לא תראו את המשפחה שלכם". צפו בדחיפות ובסילוק המודדים 

יותר משלוש שנים לאחר שהועמדו לדין, בבית משפט השלום בבאר שבע נגזרו עונשיהם של שלושה נאשמים שהורשע בסחיטה ותקיפה במה שכונה תיק מכרז הקרקעות ברהט.

תזכורת: הפרשה התפוצצה בקיץ 2022. מחקירת משטרת מרחב נגב עלה כי בני משפחה מרהט, שהשתתפו במכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) שפורסם לקניית קרקע בעיר והפסידו בו, סירבו להשלים עם הסיטואציה.
לפי הפרקליטות, מודדי קרקע שהגיעו לעבוד בשטח ספגו איומים, ואילו סמנכ"ל החברה שזכתה במכרז ספג איומים על חייו ועל חיי בני משפחתו.
במסגרת תרגיל חקירה נשלחו מסתערבים של מג"ב (ימ"ס) מחופשים למודדי קרקע, מתוך הנחה שגם הם יספגו איומים, וכך ניתן יהיה להפליל את המאיימים.

ביולי 2022 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד שלושה בני משפחה:
עיאדה אלקסאסי (68).
רמזי אלקסאסי (25), בנו של עיאדה.
עמר אבו אחמיד (26).

בכתב האישום המקורי נטען כי בעת שצוות "המודדים" הגיע לעבוד במקום, עיאדה פנה לראש הצוות ואיים: "תקשיב זה השטח שלי ואני יודע ששלחו אותך לפה ואני מבקש ממך לצאת מפה, אחרת זה יהיה הסוף שלך…".
עמר הוסיף ואמר: "אם לא תכבדו את עצמכם ותצאו מהשטח, תצאו בכוח".
רמזי הצטרף בהמשך לאיומים: "אתם לא יודעים מה יקרה לכם, אתם לא יודעים לאן נכנסתם. אם אתם רוצים להגיע למשפחה תצאו, אחרת לא תראו אותם".

עוד נטען כי עיאדה פנה לראש הצוות: "תצא מפה אחרת תקרה פה שפיכות דמים. אני לא מחכה דקה, אתה חייב לצאת אם אתה רוצה לחזור למשפחה, צא עכשיו. אף אחד לא ייכנס לקרקע הזו. כל רהט יודעים שהקרקע שלנו".

סמוך לדברים נשמעו קולות ירי בסביבה – דבר שהלהיט עוד יותר את הנוכחים במקום. עיאדה, כך נטען, איים שוב על ראש צוות "המודדים": "זה מה שהולך לקרות לך אם תצא מהשטח עכשיו".

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

מכתב האישום המקורי עלה כי לאחר מכן לקח עיאדה לידיו מוט ברזל והתקרב לעבר ראש הצוות בתנועת דקירה, בניסיון לתקוף אותו במוט. זה היה השלב שבו כוח גיבוי משטרתי סמוי זינק לעבר המעורבים, שניסו להימלט אך נעצרו.

התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על עדויות השוטרים ותיעוד האירוע במצלמה המשקיפה על הזירה. כמו כן מציינים בפרקליטות את קיומו של מניע מובהק – אותו מכרז שפורסם על השטח.
זאת ועוד, בתיק היו גם עדויות אחרות לפיהן מודדים קודמים שהגיעו למקום כדי לעבוד אוימו, וכאמור גם סמנכ"ל החברה שזכתה במכרז.

כתב האישום המקורי ייחס לנאשמים עבירות סחיטה בכוח, סחיטה באיומים, תקיפה וניסיון תקיפה.

במסגרת דין ודברים בין הפרקליטות לבין סנגוריהם של הנאשמים – עו"ד שני מורן ועו"ד סמיר אבו עאבד, הצדדים הגיעו להסדר דיוני ללא הסכמה לעניין העונש.
במסגרת ההסדר הוגש כתב אישום מתוקן, במסגרתו הורשעו הנאשמים בסחיטה באיומים ובתקיפה.

לבקשת ההגנה, הנאשמים נשלחו לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר. בשלב הטיעונים לעונש, הפרקליטות הדגישה את חומרת מעשיהם של הנאשמים ועתרה לגזור עליהם בין 24 ל-30 חודשי מאסר.

מנגד, הסנגורים התייחסו לנסיבותיהם האישיות של כל אחד מהנאשמים, להמלצות בתסקירים שהוגשו ולפסיקה בתיקים דומים. הם עתרו שלא להטיל על הנאשמים מאסרים בפועל.

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, השופטת שוש שטרית קיבלה את טיעוני ההגנה והחליטה לאחר בחינת מכלול השיקולים – בין היתר פוטנציאל השיקום – שלא להטיל עליהם מאסרים בפועל.

על כל אחד משלושת הנאשמים הוטלו תשעה חודשי עבודות שירות, מאסרים מותנים וקנס של 15 אלף שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *