פרטים חדשים על הפיצוץ ביפו: חשוד מזוהה דכה/חרירי נגד סמיר בכרי

שתף כתבה עם חברים

כיפה אדומה בצהרי יום השבת: מספר פצועים מארגון הפשע מנצרת בפיצוץ הג'יפ רוביקון ביפו, באזור האירוע נעצר מוכר למשטרה מיפו שניסה לברוח וברשותו נתפס שלט רחוק

video
play-sharp-fill
בסרטון: הרכב הבוער במגרש חנייה ופעולות הכיבוי

מספר מוכרים למשטרה נפצעו מפיצוץ רכב בצהרי היום באזור דרך בן צבי ביפו (30 באוגוסט).

ב-12:55 התקבל דיווח על רכב שהתפוצץ ברחוב קמינסקה ביפו.
על פי המשטרה, מהמקום פונו ע"י צוותי מד"א חמישה פצועים בדרגות פציעה שונות, מתוכם נפגעו שתי נשים שהיו בסמוך לאירוע.

חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו למרכז הרפואי איכילוב פצוע בן 24 במצב קשה עם חבלות בטן, ראש וגפיים, ופצוע נוסף קל.
פראמדיק מד"א יששכר וייס וחובשי רפואת חירום שי בכר וליאור פז סיפרו: ״בזירה היה הרס רב, כשהגענו למקום אזרחים הכווינו אותנו אל עבר הפצועים שישבו מחוץ לרכב שעלה באש. הענקנו להם מיד טיפול רפואי מציל חיים שכלל חבישות ועצירת דימומים, ופינינו אותם במהירות לבית החולים".

שוטרי מחוז ת"א שהגיעו במהירות למקום עצרו חשוד תושב יפו בסמוך למקום האירוע.
בשלב זה כוחות המשטרה פועלים במקום וממשיכים בסריקות לאיתור חשודים נוספים.
הרקע לאירוע הינו פלילי, אך הנסיבות נבדקות.

מפקד מחוז ת"א, ניצב חיים סרגרוף קיים הערכת מצב בזירה ביחד עם ממ"ר איילון, תנ"צ דני חדד והחקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז ת"א.
בתדריך עיתונאים סיפר מפקד המחוז סרגרוף, כי הפצועים אינם תושבי יפו אלא מוכרים למשטרה המזוהים עם ארגון פשע מהצפון.
בהקשר זה נודע ל"פוסטה" כי מדובר באנשים המזוהים עם ארגון פשע סמיר בכרי מנצרת.

באשר למעצר החשוד, מדובר בצעיר מוכר מאוד למשטרת תל אביב, אחמד דדה תושב יפו (30) שלפי החשד היה במנוסה מהאזור, ומשום כך הוא נעצר.
החשוד מוכר למשטרה מעבירות סמים, אלימות ונשק והוא ריצה מספר מאסרים.

מעצר חשוד אחרי פיצוץ יפו
מעצר החשוד מיפו (רשתות החברתיות)

עדכון: 31 אוגוסט
החשוד דדה הובא לבית משפט השלום למחרת האירוע (31 אוגוסט).
חוקרי ימ"ר תל אביב ביקשו להאריך את מעצרו ב-15 ימים בחשד לשורה של עבירות חמורות ביותר:
ניסיון רצח,
גרימת פיצוץ,
היזק מכוון בחומר נפיץ,
קשירת קשר לפשע,
גניבת רכב,
נשיאת נשק,
גרימת חבלה חמורה לחמישה אנשים.

נציג המשטרה אמר כי מדובר באירוע חמור ביותר, של פיצוץ רכב על יושביו באמצעות מטען רב עוצמה.
קול הפיצוץ נשמע למרחקים, והנזקים בהתאם.
שלושה יושבי הרכב נפגעו באופן קשה, ונפצעו עוד שתי אזרחיות שמתגוררות ועברו בקרבת מקום.
"בנס לא איבדו אנשים את חייהם", נטען, נגרם נזק לרכוש ולבתים קרובים.

נציג המשטרה הוסיף כי החשוד נעצר לאחר שמספר לא מבוטל של אזרחים זיהו אותו נמלט מאזור הזירה, ובתום מרדף של כמה מאות מטרים הוא נלכד על ידי כוחות יס"מ שהוקפצו לזירה.
עוד נטען כי הוא ניסה לברוח מהמקום על גבי אופנוע גנוב שאיתו הגיע לזירה, ואשר נגנב מבעליו בלילה הקודם.
לאחר שלא הצליח לעלות על האופנוע הוא המשיך בהימלטות רגלית מאות מטרים עד שנעצר.

המשטרה אומרת כי תפסה על החשוד שלט רחוק המתאים להפעלת מטענים, וכעת נבדק האם השלט הזה שימש להפעלת המטען.
המשטרה ביקשה ימים לפעולות חקירה נוספות שחלק מתוצריהן כבר פורטו בדו"ח הסודי.

לאתר "פוסטה" נודע כי על פי המידע המודיעיני של המשטרה, החשוד דדה מזוהה עם משפחת הפשע דכה מיפו, אשר מזוהה עם ארגון הפשע של נאסר חרירי מאום אל פאחם המצוי במלחמת עולם עם ארגון סמיר בכרי מנצרת. מלחמה זו גבתה עד כה עשרות קורבנות בנפש בעיקר באזור הצפון.
הפיצוץ ביפו היה אמור להוסיף עוד ארבעה למניין הנרצחים, רק בנס אין קורבנות בנפש אלא פצועים בלבד.

לפי הערכה, אנשי בכרי התפתו להגיע ליפו בתרגיל כיפה אדומה, שבקצה שלו היה החשוד דדה, שהפעיל את המטען, שבשלב זה עדיין לא ידוע מי הטמין אותו.

סנגורו של דדה, עו"ד שאדי כבהא, אמר כי מרשו כופר במיוחס לו ועתר לשחררו או לכל הפחות לצמצם את ימי המעצר.

השופט ירון גת עיין בחומרי החקירה והאריך את מעצרו של החשוד עד 4 בספטמבר. לדברי השופט, החשד מתבסס בשלב זה על עדויות הנוכחים וצילומי מצלמות אבטחה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *