פתח תקוה: נעצר עם כחצי ק"ג קנאביס וחשיש מחולקים לשקיות ברכבו

שתף כתבה עם חברים

עורך דינו של החשוד התלונן על כך שהחשוד נעצר והחיפוש בוצע ללא צו. היום הוחלט לשחררו למעצר בית

(צילום ארכיון להמחשה בלבד)

מתן מנסור (27) מפ"ת נעצר ב־10 ביולי בחשד לסחר בסמים והובא למחרת לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בעיר.

על פי המשטרה, במהלך פעילות שגרתית הבחינו השוטרים ברכב שביצע עבירת תנועה, עצרו אותו והריחו לטענתם ריח של קנאביס מתוך הרכב.

בחיפוש שנערך במקום – ללא צו חיפוש – אותרו ברכב 538 גרם של חומרים החשודים כקנאביס וחשיש, כשהם מחולקים לשקיות, וכן סכום מזומן של כ־7,500 שקל.

נציג המשטרה טען בדיון, כי כמות הסם ואופן חלוקתו מעידים על כוונה לסחר. מנגד, עו"ד קובי בן שעיה, סניגורו של מנסור, טען כי החיפוש ברכב בוצע שלא כחוק, ללא צו וכי מדובר ברכב שכור שבו משתמשים אנשים רבים, דבר שמטיל ספק בקשר של מרשו לממצאים שנמצאו בבגז'.

בנוסף, ציין עו"ד בן שעיה כי לחשוד אין עבר פלילי.

השופט ארז נוריאלי קבע, כי קיים חשד סביר לעבירות המיוחסות והורה על הארכת מעצרו עד 14 ביולי.

עוד נקבע כי הדיון הבא יתקיים באמצעות וידאו קונפרנס, וכי יותר למשפחה להעביר לחשוד ציוד אישי בהתאם לנהלי שב"ס.

עדכון 14 ביולי: החשוד שוחרר
היום (14 יולי) התקיים הדיון השני להארכת מעצרו של החשוד.

השופט דן באומן ציין, כי על אף קיומו של חשד סביר להחזקת סם שלא לצריכה עצמית, לא חלה התחזקות בחשד לעבירת הסחר ולכן יש להעדיף חלופת מעצר הדוקה על פני המשך כליאה.

יחד עם זאת, הדגיש בית המשפט כי ככל שיתגלו ראיות חדשות, תוכל המשטרה לשוב ולעצור את החשוד ללא צורך בהחלטה שיפוטית נוספת.

בהתאם לכך הורה השופט על שחרורו של מנסור למעצר בית מלא עד 20 ביולי בכתובת אחיו, אשר ישמש גם כמפקח על תנאי השחרור.

על החשוד נאסר ליצור קשר עם כל אחד מהמעורבים בתיק, לתקופה של 30 ימים, בנוסף על הטלת ערבויות של אלפי שקלים

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *