אישום: חנק את אמו למוות וביים את מותה בתאונה

שתף כתבה עם חברים

כדי להשלים את ההמתה, הנאשם העביר את רגלו על צווארה של המנוחה והמשיך בחניקה במשך כארבע דקות עד שפרפרה ומתה

חנה ריצ'רדסון ז"ל (רשתות חברתיות)

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד יואל ריצ'רדסון (37), תושב מעלה לבונה שבשומרון, בטענה שרצח את אמו, שרה ריצ'רדסון ז"ל.

כתב האישום מייחס לנאשם עבירות רצח בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי משפט ותקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש. הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו עד תום ההליכים.

לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד גלית שוהם ועו"ד נהורא לוי, הנאשם התגורר עם אמו בדירתה במעלה לבונה. המנוחה, שסבלה מקשיי הליכה לאחר נפילה לפני ארבע שנים, היתה תלויה בעזרת בנה.

מכתב האישום עולה כי מערכת היחסים בין האם לבנה התאפיינה במריבות קשות ובאלימות חוזרת מצדו כלפיה מאז 2019 ועד למותה.
כתב האישום מפרט מקרה אלימות קודם מאוגוסט האחרון, אז תקף הנאשם את אמו לאחר שסירבה לאכול, היכה אותה בפניה ובראשה, דחף את ראשה לכיוון הקיר והחלון, ואף היכה אותה בבקבוק יין. במהלך התקרית אף איים עליה באומרו: "לי אין מה להפסיד לך יש מה להפסיד". נטען כי הוא הוסיף ואמר שהבית יהיה שלו בין אם תרצה ובין אם לא.

לפי כתב האישום, בלילה שבין ה-26 ל-27 במאי שכבו הנאשם והמנוחה יחד במיטה לאחר שעישנו קנאביס. נטען כי בסביבות השעה 04:00, לאחר שהתעוררה ממכה או צביטה שנתן לה הנאשם, אמו העירה לו ואז הוא הוא החליט לרצוח אותה.

הפרקליטות טוענת שהנאשם אחז בסכין מתקפלת, עלה על אמו שניסתה להגיע לסכין אחרת כדי להתגונן, והחליט לחנוק אותה בכרית. הוא הניח את הכרית על פניה תוך הפעלת לחץ חזק למשך 20 שניות לפחות, ולאחר מכן המשיך לחנוק אותה במשך דקה נוספת.

מכתב האישום עולה כי כדי להשלים את מעשה ההמתה, הנאשם העביר את רגלו על צווארה של המנוחה והמשיך בחניקה במשך כארבע דקות נוספות, עד שפרפרה ומתה.

עוד טוענת הפרקליטות, כי לאחר הרצח פעל הנאשם באופן שיטתי לשיבוש הזירה והעלמת ראיות. הוא שפך מים בפיה של אמו כדי להציג מצג כאילו נחנקה מנוזלים, הפך את גופתה, גזר את בגדיה המוכתמים בדם, הפשיט אותה וכיסה אותה בטלית. כמו כן, הוא החביא בתחתוניו את הסכין המתקפלת המוכתמת בדמו.

רק בשעה 06:17 התקשר הנאשם לחבר, ובהמשך למד"א, תוך הצגת גרסה כוזבת לפיה התעורר ומצא את אמו מתה. כדי לתמוך בגרסתו הכוזבת, שפך מים על פניו כדי להציג מצג שבכה על מות אמו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *