כפר יסיף: בן 80 נפצע בניסיון חיסול של מזוהה אבו לטיף

שתף כתבה עם חברים

בסרטון ניתן לראות כיצד היורה מגיע רכוב על אופניים חשמליות ושולף אקדח, כאשר היעד הבחין בו הוא הצמיד אליו איש קשיש כמגן אנושי

video
play-sharp-fill
בסרטון: המחסל מגיע ויורה, היעד לחיסול והמגן האנושי מתגלגלים על הרצפה בזמן הירי

אירוע ירי בכפר יסיף, קשיש בן 80 נפצע לצד גבר צעיר יותר שפצוע קשה וככל הנראה הוא היה היעד לירי (25 אפריל).
שני הפצועים הועברו למרכז הרפואי לגליל בנהריה.

מהמשטרה במחוז חוף נמסר כי עם קבלת הדיווח הראשוני מבית החולים בנהריה נפתחה חקירה על נסיבות האירוע – הירי והמעורבים.

הרקע לאירוע הוא פלילי, לפי הערכות ראשוניות מדובר בהמשך למלחמות בין ארגון נעימי לבין ארגון אבו לטיף.
לפי דיווח ראשוני, לפחות אחד הפצועים מזוהה עם אנשי אבו לטיף, שכפר יסיף הוא אחד המעוזים שלהם, ואילו הקשיש נפצע בטעות.

בסרטון של אחת ממצלמות האבטחה ניתן לראות כיצד היורה מגיע רכוב על אופניים חשמליות, מניח אותן על הרצפה, שולף אקדח ורץ לעבר היעד.
כאשר היעד הבחין בו מתחיל לירות הוא הצמיד אליו כמגן אנושי איש קשיש שהיה בן שיחו, וניסה לגונן על עצמו באמצעות הקשיש, ואף התגלגל איתו על הרצפה.
במשך 10 שניות לערך היורה לא הפסיק לירות, מטווח קרוב, אבל בדרך נס, או בגלל השלומיאליות של היורה, היעד יצא מהאירוע פצוע קשה בלבד, ואילו הקשיש נראה כמי שנפצע קל.

בתקופה האחרונה, מאז מאמצי המשטרה להשבית את ראשי ארגון אבו לטיף, אנשי הארגון שנותרו בשטח מצויים תחת מתקפה של עשרות אירועי ירי, ומספר מעשי רצח.
חלק מהנרצחים הוגדרו כבכירים בארגון אבו לטיף, והאצבע המאשימה מופנית לעבר וויסאם חרירי מג'לג'וליה והזרוע הצפונית שלו פיראס נעימי מג'דיידה מכר.

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “כפר יסיף: בן 80 נפצע בניסיון חיסול של מזוהה אבו לטיף”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *